|
![]() |
#1 |
ξυλα για ενυδρειο
![]() Αξιολόγηση:
![]() καλησπερα, παρατηρησα προχτες που ημουν σε ενα χωραφι οτι οι ριζες απο τα καλαμια ειναι πανεμορφες! μπορουμε να τις βαλουμε μεσα σε ενυδρειο? εννοειται αφου τις αποξηρανω/βρασω πρωτα..
οταν λεω καλαμι, δεν εννοω μπαμπου η κατι αλλο παρεμφερες, αναφερομαι στο καλαμι το κλασικο το ποταμισιο η λιμνης. |
|
Εμφανίσεις: 10486
|
|
||||
|
||||
![]()
δε βγαζεις καμια φωτο να δουμε κιεμεις την ομορφια?
![]() λογικα μπορεις να τις βαλεις αλλα σιγουρα θα θελουνε πολυ καλη απολυμανση πρωτα. προκειται για γλυκο νερο και ειναι πολυ ευκολο να μεταφερθει οτιδηποτε στο ενυδρειο. πρωτα θα τις βουταγα σε χλωρινη για καμια ωρα και μετα βρασιμο. μετα απλωμα στον ηλιο για κανα δυο-τρεις μερες. για να μη σου πω οτι μετα απο αυτα θα τις βουταγα και σε διαλυμα PP.... μετα φυσικα πολυ καλο ξεπλυμα και στεγνωμα πριν μπουνε στο ενυδρειο. |
|
||||
|
||||
![]()
Πόσο κοντά είναι στο χωράφι;
Γιατί αν γίνεται χρήση λιπασμάτων/φυτοφαρμάκων δεν είναι και πολύ ασφαλές να βάλεις τις ρίζες στο ενυδρείο..
|
|||
|
|||
![]()
εχει δικιο ειναι πολυ ομορφες και καταλληλες για να φτιαξεις μια πολυ ωραια πλατη στο ενυδρειο. και εγω εχω μαζεψει ριζες απο καλαμια, αλλα δεν εχω αξιωθει ακομα να στησω το ενυδρειο.
|
|
||||
|
||||
![]()
ρεσεις καμια φωτο θα βαλετε?
![]() για ποιο ειδος καλαμιας μιλατε? το γνωστο απλο καλαμι που φτανει και 4 μετρα υψος? ![]() θα με κανετε να παω να βρω καλαμιες τωρα γιατι δεν θυμαμαι καθολου πως ειναι οι ριζες τους αν και εχω δει παμπολες φορες ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ναι γιωργο το γνωστο καλαμι ειναι, αμα δεις κατι ριζες που εχει θα παθεις πλακα.
μπορεις να ψαξεις και να βρεις οσο μεγαλες και παραξενες θες. φωτο απο ιντερνετ για να καταλαβεις περιπου |
|
||||
|
||||
![]()
δυστυχως δεν ειχα χρονο να παω να μαζεψω, πραγμα που λογικα θα κανω μεσα στο ΣΚ, παντως ειναι παρομοιες με τη φωτο που παραθετει ο Χρηστος Ζ και οχι μονο.
φαντασου εκτος απ αυτη τη φωτο εγω βρηκα ριζες που μοιαζουν με κορμο 3χ7 (εκατοστα) και ξεχυνονται 6-7 κλαρακια προς διαφορες κατευθυνσεις απο πανω του και καποια απ αυτα χωριζονται σε 2-3 ακομη. θα προσπαθησω να παω το ΣΚ και θα ποσταρω φωτος. οσο για την απολυμανση εννοειται, βρασιμο, ξυδονερο, και επειτα ηλιο για 2-3 μερες στην ταρατσα και μετα παλι βρασιμο. αν ειναι και χλωρες.. ψησιμο στο φουρνο διπλα απ το κατσικακι για 7-8 ωρες στους 70-80 βαθμους! ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ωραιος,βαλε φωτο οταν βγαλεις ναι
![]() αν το κανεις αρνακι το κατσικακι,ερχομαι να σε βοηθησω κιεγω ![]() χαχαχα! |
|
|||
|
|||
![]()
Είμαι πολύ καινούριος στο forum. Ψάχνοντας για την καταλληλότητα των ριζών βρήκα ενδιαφέρουσα πολύ την ανάρτηση με τα καλάμια. Στέλνω δύο φωτό που φαίνονται οι ρίζες που βρίσκω στην εκβολή ενός καθαρού ποταμού (είναι σε πρόγραμμα ελέγχου νερών), στην περιοχή μας. Είναι σίγουρα όμορφες. Είναι και κατάλληλες; (αφού ληφθούν υπ' όψιν οι παρατηρήσεις για καλό καθαρισμό και απολύμανση με βράσιμο). Επίσης, δεν ξέρω αν υπάρχει άποψη για ρίζα ελιάς ή και κλαριά ελιάς ξερά. Το ρωτάω επειδή η ελιά είναι σίγουρα ανθεκτικό ξύλο. Η δεύτερη φωτό δείχνει καλύτερα και την ελιά.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για την ριζα απο καλαμι, εχε υποψη σου οτι αν ειναι χλωρη δηλαδη ξεριζωσεις εσυ το καλαμι θελει ψησιμο στο φουρνο να φυγουν ολοι οι ζωμοι που περιεχει. |
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρα φαινονται ολες,αλλα δεν ξερω αυτες που ειναι σκουρο καφε τι ειδος ειναι.
απολυμανση οπωσδηποτε. με την ελια δεν θα εχεις θεμα,βαλτη.αρκει να ειναι καταξερες. κιαν δεν την βαλεις,στειλτες σε μενα που τις θελω για αλλη δουλεια ![]() ------------------------- αυτες ειναι της ελιας που λες; αν ναι,ειναι μια χαρα. πως θα γινει να βρουμε ενα κομματι;... θα παρω τους ελαιωνες "σβαρνα" μου φαινεται ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 05-06-14 στις 18:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Οι καφετιές ρίζες με τα "μπιμπικάκια" και το ζαρωμένο φλοιό, είναι κατάξερες ρίζες καλαμιού και "κατεργασμένες" από το τρεχούμενο νερό του ποταμού . Είναι καταβολάδες του καλαμιού που έρπει και έτσι πολλαπλασιάζεται το φυτό.
Το κομμάτι το σκούρο γκρί, είναι ελιά κατάξερη και μερικώς καμμένη, αλλά και αυτή "κατεργασμένη" στο νερό του ποταμού. Απ' ότι φαίνεται πρέπει να είναι καλά υλικά και τα δύο. Τώρα πιστεύω ότι αν κάποια στιγμή και μετά από καιρό, ως φυσικά υλικά, αρχίζουν να αποδομούνται, θα μπουν και αυτά στο κύκλο του αζώτου του ενυδρείου και αργά-αργά θα ακολουθήσουν το πεπρωμένο τους... Η πιθανή απομάκρυνσή τους στο μέλλον θα παρασύρει βέβαια και τον όποιο βιότοπο έχουν πάνω τους. Αυτό δεν νομίζω πως είναι καταστροφή. Κάποιο άλλο κομμάτι από το ίδιο υλικό θα πάρει τη θέση του. Δουλεύουμε με φυσικά υλικά και είναι στο πρόγραμμα και ο κύκλος ζωής τους. Έτσι δεν είναι; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη geosab : 05-06-14 στις 20:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ξυλα καταλληλα για ενυδρειο | Stavros7 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 01-05-14 20:33 |
ενυδρειο με ξυλα.. | Λάζαρος | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 14-03-11 00:56 |
ΞΥΛΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | Κόφινας | Δίσκοι | 3 | 24-10-07 14:02 |