|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
παιδια εχω αυτο το φυτο που μαλον ειναι excinodorus barthi και μου εχει βγαλει ενα κοτσανακι στην μεση που μεσα σε 3 ημερες εχει μεγαλωσει 30 ποντους!αυτο απο οτι ξερω το κοβεις και το μεταφυτευεις και αυτος ειναι ο τροπος πολαπλασιασμου του φυτου αυτου!καπου εχω διαβασει οτι το κοτσανακι πριν απο το λουλουδι που εχει δημιουργεί ριζες και καπου εκει πρεπει να το κοψω!ποιος ειναι ο σωστος τροπος?ξερει καποιος να μου πει??
|
|
|||
|
|||
![]()
ομορφο φυτο! αφησε το κοτσανι να αναπτυχθει, πρωτα θα βγαλει λουλουδια αυτα μετα θα γινουν φυτακια και οταν φτασουν τα φυλλαρακια τους τα 5 εκατοστα και θα εχουν ριζες τα κοβεις απο το μητρικο κοτσανι και τα φυτευεις! ολο αυτο το διαστημα το κοτσανι προσεξαι να μην παει πολυ κοντα σε λαμπα γιατι θα ξεραθει..
|
|
|||
|
|||
![]()
το κοτσανι εχει βγει σημερα εξω απο το νερο!πειραζει?σε λιγο θα παει επανω στην λαμπα!τι να το κανω??
|
|
|||
|
|||
![]()
ναι.. εξω απο το νερό θα βγάλει τα λουλουδακια του. πρόσεξε να μην καεί απο την λάμπα, να απέχει 5-10 εκατοστα. να το έχεις πανω απο την επιφάνεια του νερού (οχι εξω απο το ενυδρείο,ανάμεσα απο το καπάκι και την επιφάνεια του νερού)δηλαδή σε υγρασία, οταν βγάλει τα φυτά στην θέση των λουλουδιών πρόσεξε πάλι να μην καούν απο την λάμπα και να ακουμπάνε στο νερό η να είναι βυθισμένα...
|
|
|||
|
|||
![]()
πρεπει να σηκωσω το καπακι δηλαδη!ειναι παρα πολυ κοντα στην λαμπα και αν κρινω απο το ποσο γρηγορα μεγαλωνει μεχρι το βραδυ θα την εχει ακουμπησει!υπαρχει κανενας αλλος τροπος?να κρατησω σβηστα τα φωτα μεχρι να βγαλει φυλλα??
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω και ανοιχτό να έχεις το καπάκι δεν θα πάθουν τα φυτά τίποτα απλός να το έχεις λίγο όρθιο έτσι ώστε να μην πάει στην λάμπα πάνω ..
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
echinodorus | antonis t83 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 01-03-08 10:58 |
Επείγον Echinadorus barthii | gfdimopo | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 30-11-07 23:24 |
echinodorus | flipper | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 26-05-07 03:26 |
echinodorus ...? | s-vitzi | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 23-02-07 17:34 |
Echinodorus x barthii | chris | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 20-12-03 02:11 |