|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα σας,
εχθές έκανα την απόπειρα να φτιάξω το κλασσικό ζαχαρόνερο μαζί με την μαγιά. Ζέστανα νέρο έβαλα 500γρ ζάχαρη και τα ανακάτεψα πολύ καλά. Η συνταγή που διάβασα έλεγε να προετοιμάσω ξέχωρα σε ένα ποτήρι νερό στους 28 βαθμούς την μαγιά με ένα κουταλάκι ζάχαρη για να ξεκινήσει η ζύμωση. Όταν έφτασε και το ζαχαρόνερο στους 28 βαθμούς τα ανακάτεψα. Από τότε μέχρι και τώρα φυσαλίδες δεν έχουν βγει. Καμιά ιδέα για το τι έκανα λάθος; |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικα δεν ανακατευω τιποτα.
Το χειμωνα μπορει να κανει και δυο μερες να αρχισει να βγαζει (συνηθως 12-15 ωρες αναλογα τη θερμοκρασια). Αυτα τα "σε λιγες ωρες" ισχυουν μονο για καλοκαιρι
__________________
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Είχα θερμοκρασία στο σπίτι γύρω στους 23-25 βαθμούς. Τώρα είμαι στις 12 ώρες οπότε να περιμένω κι άλλο; Δηλαδή από ότι κατάλαβα ζεσταίνεις νερό βάζεις την ζάχαρη και με το που πάει 28 βαθμούς βάζεις την μαγιά;
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
βαζω ζαχαρη και μαγια στο μπουκαλι και ριχνω το χλιαρο νερο 30-35 βαθμων, και το αφηνω οπως ειναι χωρις να το κουνησω καθολου.
φυσικα και περιμενεις, για να κανει τοσο γρηγορη αντιδραση επρεπε να εχεις κανα 30ρι στο σπιτι
__________________
![]() Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε. Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? ![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Έγινε ευχαριστώ πολύ θα περιμένω και εάν δω ότι δεν κάνει τίποτα, θα το δοκιμάσω έτσι όπως μου λες εσύ.
------------------------- Μια ερώτηση ακόμα, στην συνταγή που βρήκα εγώ έλεγε ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού μαγιά. εσείς πόσο βάζετε; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalhs89 : 16-02-14 στις 07:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
#6
|
||||
|
||||
![]()
ενα κουταλακι ξηρη μαγια βαζω και 2,5 κουπες του τσαγιου ζαχαρη,θερμοκρασια μιγματος 26-27 βαθμους το μεγιστο που κανει τωρα το χειμωνα για να παραγει co2 το μιγμα ειναι 5-8 ωρες με θερμοκρασια δωματιου 18 βαθμους!
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
Μια ερώτηση, η συνδεσμολογία για 2 μπουκάλια πώς είναι;μπορεί κάποιος να μου πει; ευχαριστώ πολύ.
|
#8
|
|||
|
|||
![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
εστω και μια ελαχιστη διαρροη να υπαρχει δεν προκειται να βγαλει ποτε αρα πολυ προσοχη να μη χανει απο πουθενα..
εγω βαζω 2 φλυτζανια ζαχαρη-μισο κουταλακι μαγια-μισο κουταλακι σοδα....θερμοκρασια 35 βαθμοι και ενα κουνημα ολα μαζι και τελος..θερμοκρασια χωρου 22 βαθμοι και η πρωτη φυαλιδα σκαει σε 2 ΛΕΠΤΑ ![]() ![]() |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Μπορείς, επίσης, να διακρίνεις τις φυσαλιδούλες όπως παράγονται στο ζαχαρόνερο. Βάλε έναν δυνατό φακό να φέγγει στο ζαχαρόνερο κολλητά στο μπουκάλι. Με λίγη προσοχή, διακρίνονται οι μικρές μικρές φυσαλίδες CO2. Αν παράγονται τέτοιες και δεν έχεις κανονικές φυσαλίδες στην έξοδο μέσα στο ενυδρείο είναι βέβαιο ότι κάπου έχεις διαρροή.
|
#11
|
||||
|
||||
![]()
Όχι δεν έχω πρόβλημα με την παραγωγή πλέον, απλά ρωτούσα πως μπορώ να βάλω δύο μπουκάλια γιατί είχα δει κάπου ότι τα δύο μπουκάλια συνδέονται μεταξύ τους με ένα τρίτο. άλλα μάλλον λάθος θα θυμόμουν γιατί είδα τον παραπάνω σύνδεσμο και κατάλαβα πώς γίνεται. Ευχαριστώ και πάλι.
|
#12
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.youtube.com/watch?v=zHy4CtmnzeA (με 3 μπουκάλια ![]()
__________________
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
#13
|
|||
|
|||
![]()
Έτσι. Tο 3ο χρησιμοποιείται για ασφάλεια (ξεπλένει τους ατμούς αλκοόλ από τις φυσαλίδες και βοηθά στο να μην μπει ενυδρειακό νερό στα μπουκάλια με το ζαχαρόνερο αν χαλάσουν οι ανεπιστροφείς) και για bubble counter.
|
#14
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή την ζάχαρη και την μαγιά δεν την λιωνεται ;απλά τα ρίχνεται μέσα και το κουνάτε λίγο να ανακατευτουν;
|
#15
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα διαλύω δλδ σε αναλογη ποσότητα νερου και μετά μπαινουν στο μπουκάλι Ενα απ τα "μυστικά" ειναι σε καθε νεα ποσότητα που φτιάχνεις να κρατάς λίγη από την παλια Παίρνει μπροστά, πιο γρήγορα (μαγιά από μαγιά δλδ ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μπόλιασμα-αποτυχία | andris | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 05-03-13 00:55 |
αποτυχία το μπόλι; | anonymous20 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 09-03-12 12:10 |
αποτυχια κατασκευης diy co2 | takis07 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 06-01-11 13:22 |
αποτυχια | naupaktos84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 07-03-07 00:46 |
Αποτυχία | Nrgman | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 14-06-06 12:49 |