|
|
||||
|
||||
![]()
Kαλησπερα.εφτιαξα σημερα μια μικρη ''λιμνουλα'' και την εχω στο μπαλκονι.η απορια μου ειναι αν μπορω να βαλω μεσα ενα χρυσοψαρο.ειναι 40κατι λιτρα καθαρα.
και κατι ακομη.αν μπορει να μπει τελικα υπαρχει φοβος να τρωει τις ριζες των λουλουδιων(νουφαρων-υακινθων του νερου)?
|
||||
|
||||
![]()
Mονο 1-2 μικρα ψαρια fancy ειδους (πχ funtail) και με την προοπτικη να δωθουν σε λιγο καιρο σε μεγαλυτερο ενυδρειο (100+).
Αλλαγη καθε 3-7 μερες το μισο τουλαχιστον νερο με νερο προετοιμασμενο στην ιδια θερμοκρασια. Θελεις ψυξη (και αναπληρωση εξατμισης). Θα πιανει 35-40αρες το νερο. Φυσικα θελει μπολιασμα το φιλτρο του για να μπουν αμεσα ψαρια. Με τα χρυσοψαρα γενικα ειναι ενα ρισκο τα φυτα, αλλα δεν πιστευω αν εχουν φαι να αφνε οτι θα τα πειραξουμ
|
||||
|
||||
![]()
Φίλτρο υπάρχει?
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
κοιτάχτε το έφτιαξα σήμερα αυτό.είναι ακόμη αρχή.φίλτρο όχι δεν υπάρχει.αλλά σκέφτομαι να μπει.εννοείται πως αν τελικά μπει ψάρι μέσα θα υπάρχει φίλτρο και μάλιστα στρωμένο.μες στο φόρουμ είχα δει κάτι με ζαρντινιέρες νομίζω.σκέφτομαι να έχω μια από πάνω και να έχει μέσα βιολογικό υλικό κτλ και το νερό μετά να ξανακαταλήγει στη "λιμνουλα"...
|
||||
|
||||
![]()
Το τελευταίο που πρέπει να σ απασχολεί είναι η τύχη των φυτών αν βάλεις χρυσόψαρα
Ισχύουν όλα όπως τα έγραψε πιο πάνω ο Σπύρος Εγώ θα ανησυχούσα κυρίως για την ψύξη. Πρέπει να την κρατάς περίπου στους 25 ενώ έξω θα έχει 40!!! Θέλει καλό σχεδιασμό... Και φυσικά να έχεις στο μυαλό σου πως κάποια στιγμή θα ξανάρθει χειμώνας Είτε βάζεις θερμαντηρα είτε βάζεις τη λίμνη μέσα ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μπορει να μπει τιποτα??? | manos_samos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 16-10-10 15:03 |
με endlers τι αλλο μπορει να μπει? | sefis | Γλυκό νερό - Γενικά | 22 | 24-02-10 16:52 |
με τι ψαρια μπορει να μπει? | nikos mennis | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-02-10 23:50 |
Μπορεί να μπει χελωνάκι μέσα σε ενυδρείο? | JENI | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 21-03-08 12:45 |
Εκτός από ψάρια, τι άλλο μπορεί να μπει; | maria-paok | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 11-08-04 18:24 |