|
![]() |
#1 |
Νεοι κατοικοι ενυδρυου
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπερα.ασχολουμε χρονια με τα ενυδρεια αλλα σοβαρα απο την στιγμη που αρχισα να διαβαζω μεσα σ' αυτο το site τι πρεπει να κανω.
Μεχρι χθες λοιπον ειμασταν κατοχοι δυο υπεροχων χρυσοψαρων(μπαλαρινες) σε ενα 80αρι ενυδρειο που αγορασαμε τα χριστουγεννα απο το carffur. Kαι λεω μεχρι χθεσ γιατι αποφασισαμε μαζι με τα παιδια μου υλικιασ 12 & 9 να δωσουμε τα χρυσοψαρα και να παρουμε gubbie. Απο χθες ομως που τα βαλαμε στο ενυδρειο αυτο καθονται συνεχως στο επανω μερος του.Και τα τρεια θυλικα που πηραμε ειναι ζευγαρομενα και απο΄τι μας ειπε ο πετσοπασ θα γενισουν σε καμοια εβδομαδα με δεκα μερες.Επειδη δεν ξερω και παρα πολλα για τα gabbies θα μπορουσε καποιοσ να μου πει εαν αυτο ειναι φυσιολογικο.ενω φενονται να ειναι δραστηρια μονο ενα απο τα δυο αρσενικα ξεμυτα δειλα δειλα για εξερευνηση.θα ηθελα να σασ ευχαριστησω προκαταβολικα για τισ απαντηση σας |
|
Εμφανίσεις: 4946
|
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες.
Κατ αρχας κανε μια παρουσιαση του ενυδρειου σου για να ξερουμε για τι πραγμα μιλαμε
|
||||
|
||||
![]()
Το οτι καθοντε στην επιφανεια δηλωνει ισως προβληματακι...
Μπορει να εχεις υψηλά επιπεδα αμμωνιας, μπορει να μην οξυγονονεται καλα το νερο, μπορει να εχεις υψηλή θερμοκρασια. Μπορει επισης να ειναι στρεσσαρισμενα τα ψαρακια και να προσαρμοστουν. Αν εχεις τεστακια νερου κανε τεστ για αμμωνια,νιτρωδη,νιτρικα,αλλα αν ειχες χρυσοψαρα πολυ καιρο,λογικα εχεις στρωμενο φιλτρο. Κανε μια αλλαγη νερου της ταξης του 50% με προσθηκη αντιχλωριου. Επισης φροντισε να εχεις μια ηπια αναταραξη στο νερο απο την εξοδο του φιλτρου.
|
||||
|
||||
![]()
δουλευει το φιλτρο ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω για την αμμεση ανταποκριση.
Λοιπον,μετρησεις απο δευτεραΓγιατι δεν εχω στικακια.Αλλαγη εκανα σημερα το μεσσημερη το 40% περιπουμε το αναλογο αντιχλωριο.Η θερμοκρασια ειναι σταθερη στους 26 βαθμου Η πρωτη σκεψη και 'μενα ηταν για στρεσαρισμα.Μεσα στο ενυδρειο υπαρχει κομματι Ξυλου αγορασμενο απο το πετσοπ.3 καρυδες(σπηλιες),ΚΑΙ 6 ανουπιες. ------------------------- εκτοε απο δυο μικρα φιλτρα που εχω μεχρι το μεσημερη δουλευε και μια μικρη αντια αερα που ειχα .την εκλεισα ομωσ μιπωσ και αυτο τα στρεσαριζε ποι πολυ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stefanoss72 : 22-09-12 στις 19:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τεστακια καλυτερα να προτιμησεις υγρα, αφου ειναι πιο αξιοπιστα απο τα στικακια..
Εκανες καλη προσαρμογη? Κρατα καλυτερα σβηστα τα φωτα για να ηρεμησουν και στη συνεχεια κανεις και μετρησεις για να δεις μηπως τρεχει κατι με τη χημεια του νερου.
|
|||
|
|||
![]()
Προσαρμογη εκανα οπως μου ειπε ο υπαληλος του πετσοπ.Νερακι στη σακουλα απο το ενυδρειο για 10 λεπτα για να παρει το νερο το ιδιο ΡΗ.Μου ειπε να ριξω μετα το ψαρακια με ολο το νερο τισ σακουλας στο ενυδρειο αλλα για να πω την αληθεια το φοβηθηκα και ετσι μετεφερα τα ψαρακια με την αποχη στο ενυδρειο.
------------------------- Οταν λες σβυστα τα φωτα,για ποσο? ------------------------- Την αεραντλια να την ανοιξω.Πιστευετε οτι θα βοηθησει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stefanoss72 : 22-09-12 στις 21:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σβήσε τα φώτα για μια μέρα και βλέπεις. Η αεραντλία κακό δε κάνει. |
|
||||
|
||||
![]()
καλωσηρθες.ανοιξε την αεραντλια να δουλευει.επισης λες τα φιλτρακια "μεχρι το μεσημερι" τις υπολοιπες ωρες τα σβηνεις;τον υπαληλο του πετσοπ καλα εκανες κ δεν τον ακουσες γιατι σου ειπε χοντρη μ....κια.ποτε το νερο της σακουλας μεσα στο ενυδρειο.αν θες πεσμας και τι υλικα εχουν τα φιλτρακια που εχεις κ τι φιλτρακια ειναι.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
παρουσιαση του νεου ενυδρυου μου | alex23 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 37 | 23-01-10 17:04 |
Οι κατοικοι του ενυδρειου μου | Foveras | Φωτογραφίες μελών | 2 | 21-01-10 20:41 |
επισκεπτες η μονιμοι κατοικοι? | sotos+ramona | Ζωοτόκα | 1 | 03-11-08 16:39 |
ΝΕΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ | petros | Bettas | 16 | 09-06-07 13:03 |