|
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα σας και παλι .... ελπιζω το καλοκαιρι σας να ηταν υπεροχο ..!
θα ηθελα να ρωτησω κατι για το φωτισμο . εχω ενα ενυδρειο 180 λιτρα. ΕΧΩ τ5 39W 2 ΜΠΛΕ 2 ΑΣΠΡΕΣ . και σκεφτομουν να τις αλλαξω σε λεντ. Τι λετε ? νομιζω οτι στην αγορα βγαινει λιγο ακριβο και διαβασα καποια αρθρα για το πως καποιοι φιλοι εδω στο φορουμ το φτιαξαν μονοι τους .. αλλα καθοτι γυναικα δεν κατεχω ![]() ![]() ![]()
Οκτάνα θα πει αληθινή ελευθερία και όχι εκείνη η φοβερά ειρωνεία, να λέγεται ελευθερία ό,τι χωρεί ή ό,τι εναπομένει στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνουν στους ανθρώπους οι απάνθρωποι νόμοι των περιδεών και των τυφλών ή ηλιθίων. |
|
|||
|
|||
![]()
Κρατα τις Τ5 ....δεν χρειαζεται να χαλασεις τζαμπα χρηματα...! Αφου εχουν καλο φωτισμο δεν χρειαζεται να βαλεις LED!
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω...κράτα τις Τ5
|
|
||||
|
||||
![]()
Όπως είπες και εσύ οι έτοιμες λύσεις των led είναι πολύ ακριβές..αν δεν γνωρίζεις ή δεν ξέρεις κάποιον που μπορεί να σου φτιάξει ένα φωτιστικό με led καλύτερα μείνε στις Τ5...
Δεν χρειάζεται να κάνουμε αλλαγή στις λάμπες κάθε 6 μήνες..μην είμαστε υπερβολικοί..ειδικά τέτοιες εποχές!!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οκτάνα θα πει αληθινή ελευθερία και όχι εκείνη η φοβερά ειρωνεία, να λέγεται ελευθερία ό,τι χωρεί ή ό,τι εναπομένει στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνουν στους ανθρώπους οι απάνθρωποι νόμοι των περιδεών και των τυφλών ή ηλιθίων. |
|
||||
|
||||
![]()
Οι καιροί είναι όντως δύσκολοι αλλα οι λάμπες Τ5 πρέπει να αλλάζονται κάθε 6-8 μήνες αναλόγως χρήσης γιατί αλλάζει το spectrum τους. Στα μάτια μας μπορεί να φαίνονται "καλά" αλλά στην πραγματικότητα τα κοράλια μπορεί και να υποφέρουν. Οποτε και αλλάζουν χρώμα η αρίζουν να πεθαίνουν (τα SPS). Τα LPS είναι πιο ανθεκτικά.
Εγω προσωπικα άλλαξα σε LED απο γνωστη εταιρία και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|