|
|||
|
|||
![]()
Θελω γνωμες για να βαλω λαμπες στο ενυδρειο μου το οποιο ειναι 70 λιτρα αρκετα φυτεμενο με ευκολα εως τωρα φυτα,και φωτιστικο με 2 λαμπες Τ5 24w.Προτεινετε μου εαν θελετε!
|
|
||||
|
||||
![]()
Γνωριζω τα βασικα απο λαμπες..οτι εχω διαβασει απο τα εδω post..αλλα στα λιτρα σου και με τις λαμπες π εχεις, δεν εισαι ευχαριστημενος?!
|
|||
|
|||
![]()
το φωτιστικο που εχω το πηρα απο εναν συνχομπιστα και οι λαμπες που εχει πανω δεν κανουν μου ειπε.Καλο θα ηταν να βαλω λαμπες για φυτεμενο,και σκεφτομαι να βαλω μια day πισω και μια ροζ μπροστα αλλα δεν ξερω για εταιριες και kelvin.Στο προηγουμενο ειχα μια grolux T8 15W και μια arcadia T8 15W.Εσεις τι λετε?
|
|
||||
|
||||
![]()
Η arcadia T8 ειναι η γαλαζια ακτινικη για θαλασσινο?! παντως η Grolux ειναι οκ πιστευω!
|
|||
|
|||
![]()
sera plant color 4900k (ροζ) μπροστα
sera daylight brilliant 6000k (λευκή) πίσω αυτές έχω σε Τ5 24w για 60lt |
|
||||
|
||||
![]()
Bαλε μια grolux αν βρεις και μια απλη φτηνη οποιασδηποτε εταιριας cool daylight (λευκη δηλαδη οχι κιτρινιαρα) και εισαι μια χαρα.
![]()
|
|||
|
|||
![]()
αυτο ακριβως σκεφτομαι,πρεπει να ειναι λαμπες απο pet η μπορουμε να βαλουμε και αλλες οι οποιες φυσικα ειναι πιο φτηνες απο ηλεκτρικα ειδη?αξιζουν οι αλλες η τσαμπα τις βαζουμε?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εχουν τα ηλεκτρολογικα καταστηματα ΚΑΥΚΑΣ.
εγω απο εκει την πηρα με 5 ευρω. οχι 25 και 30 που ζητανε τα πετσοπ |
|
|||
|
|||
![]()
πηγα στον καυκα στην κηφισια και μου ειπε οτι δνε ξαναφερνει sylvania διοτι δεν τις πουλαει και κοπηκανε οι παραγγελιες.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μια θερμη πισω και μια ψυχρη μπροστα βαλε
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αυτες ακριβως εβαλα κ γω σε 60 μονο που ειναι τ8 και ειναι στα 15w αλλα εγω τις εβαλα μπροστα η daylight και πισω η plant color γτ ροζιζει αρκετα και μου χαλαγε λιγο οπτικα στα ματι.. |
|
|||
|
|||
![]()
οκ θα τις κοιταξω..........αν και με τοσες μαρκες και εταιριες δεν ξερεις τι να βαλεις
|
|
|||
|
|||
![]()
εμενα επαιρνε μονο μια Τ8 που δεν εφτανε οποτε...2 στεγανα, 2 μετρα καλωδιο, ενας διακοπτης, ενα τρυπανακι και ετοιμη η μετατροπή!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για το ηλεκτροραμα δεν ξερω... |
|
|||
|
|||
![]()
εγω χθες πηγα στον καυκα στην κηφισια και μου ειπε αυτο που εγραψα πιο πανω οτι δεν ξαναφερνει διοτι δεν του φευγουνε.τωρα εαν καθε ενα μαγαζι του λειτουργει ξεχωριστα δεν το ξερω.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το ηλεκτροραμα τουλαχιστον ειναι εισαγωγεας των Sylvania οποτε προβλημα δεν υπαρχει. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
εχω φαει ολα τα καταστηματα αλλα δεν μπορεσα να βρω sylvania οποτε θα παω σε κατι ποιο ακριβο φανταζομαι τουλαχιστον για την μια απο τις δυο λαμπες.για πειτε μου τι λετε να προτιμησω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχουν και osram και philllips.
Εχουν ενα κωδικο 827, 830, 840, 865. Το 27, 30, 40, 65, αντιστοιχουν στα kelvin της λαμπας 27 ειναι τα 2700 (πολυ θερμο - κιτρινο), 40 ειναι τα 4000 kelvin (πιο φωτεινο), 65 ειναι τα 6500K (ψυχρο) κλπ Αυτο για το "χρωμα" της λαμπας (οσο πιο λιγα τα Kelvin τοσο fvw πιο θερμο το χρωμα) Αναγραφονται και τα Lumens, οσο πιπ πολλα τοσο μεγαλυτερη η ενταση τοιυ φωτος. Δες και εδω ενα δειγμα απο συνδυασμους λαμπων (Τ8 μεν, αλλα θα παρεις μια ιδεα) για το χρωματικο αποτελεσμα http://saurama.aqua-web.org/index.htm
|
|||
|
|||
![]()
συμφωνω και πολυ σωστα τα παραπανω αλλα οσο αναφορα τις εταιριες δλδ.sera,juwel,jbl και αλλες με ενυδρειακες λαμπες ποιες προτιματε?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
υν λαμπες | apolonistis | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 10 | 11-08-09 16:19 |
λαμπες | Αber | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 19-05-09 16:58 |
Γατοψαρο με προτιμηση στην αλγη... | Dimis | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 03-03-09 17:24 |
λαμπες Τ5 | kanarini | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 20-09-08 16:47 |
Τ5 λαμπες | soza | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 10-01-06 15:32 |