|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια θα ηθελα τις γνωμες σασ για τισ νανοκιχλιδες..σε 60 λιτρα καταρχην αν μπορει να μπει ενα ζευγαρι με 4-5 κορυς και ενα κοπαδι 6 νεον?η γενικα τι επιλογες εχω για τις νανοκιχλιδες και ποια και ποσα ειδη μπορω να βαλω εκτος απο τις νανοκιχλιδες?
|
|
||||
|
||||
![]()
για 60 λιτρα ειναι πολλα τα ψαρια που λες.κι εγω τα ιδια λιτρα εχω και ειχα ψαχτει για νανοκιχλιδες αλλα ειχα ηδη αρκετα ψαρια μεσα και τελικα επειδη επρεπε να βγαλω ψαρια για να βαλω αλλα, ακυρωθηκαν οι κιχλιδιτσες.
εγω σ'αυτα τα λιτρα αν ξεκιναγα τωρα το ενυδρειο (αδειο) θα εβαζα μονο τις κιχλιδες.τα κοπαδοψαρα χρειαζονται παραπανω χωρο για να δειξουν τη συμπεριφορα τους καλυτερα, τα κορυ ζουν στο βυθο και θα ενοχλουν τις κιχλιδες -αν και φιλησυχα ψαρια- οταν αυτες θα ζευγαρωνουν και θα φυλανε τα μωρα τους σε καμμια φωλια. ριξε μια ματια σ'αυτα: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49505 http://www.dwarfcichlid.com/index.php **μιλαω για νοτιοαμερικανικες νανοκιχλιδες για τις οποιες υποθετω πως συζητας κι εσυ μιας και ρωτας για συνδυασμο με νεον κλπ... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν βάλεις νανοκιχλίδες θα βάλεις μόνο αυτές και τίποτα άλλο..τα λίτρα σου είναι τα λιγότερα για κιχλίδες οπότε καταλαβαίνεις...άσε που αυτά που αναφέρεις δεν συμβαδίζουν μεταξύ τους!
Από Αφρική έχω να σου προτείνω αυτές ως πιθανές συνθέσεις ψαριών: 1. Χαρέμι με Neolamprologus multifaciatus 2. Χαρέμι με Neolamprologus brevis 3. Χαρέμι με Neolamprologus similis 4. Χαρέμι με Altolamprologus compressiceps shell 5. Χαρέμι Neolamprologus calliurus 6. Ζευγάρι Lepidolamprologus meeli 7. Ζευγάρι Julidochromis transcriptus 8. Ζευγάρι Lamprologus signatus Και αν πας προς tanganyika άνοιξε το θέμα εκεί καλύτερα.. EDIT:Βασίλη με πρόλαβες..τα ίδια γράψαμε!! |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/ramirezi.htm
με βαση αυτα το ειπα και όσο για τα νεον και τα κορυντορας ξερω ποια ειναι..μαλλον με παρεξηγησες...ειπα απο την αρχη ότι θελω νανοκιχλιδες και τα νεον και τα κορυντορας απο οσο ξερω και εχω διαβασει ταιριαζουν με τα ραμιρεζι αυτα ειχα στον νου μου και τα ειπα αυτα.. |
|
||||
|
||||
![]()
Vag καταρχην ευχαριστω για τις πληροφοριες..μαρεσουν 2-3 απο αυτα που μου εδειξες αν και νομιζω ότι μοιαζουν μεταξυ τουσ τα περισοτερα και ειναι πολυ αχρωμα σε σχεση με τα ραμιρεζι που ειχα στο νου μου..αυτα μπορω μνο σε νταμαρια να τα εχω η και στο δασακι μου?και κατι αλλο..απο αυτα μπορω να εχω μονο ενα ζευγαρι μεσα στο ενυδρειο ετσι? ουτε κανενα κοπαδακι νέον?
|
|
||||
|
||||
![]()
νεον με αφρικανικες κιχλιδες δεν πανε μαζι...τα μεν θελουν μαλακο νερο και οι δε θελουν σκληρο...
οι νοτιοαμερικανικες νανοκιχλιδες θελουν μαλακο επισης... τα ραμιρεζι θελουν επισης μαλακο νερο... εχετε μπερδευτει παντως ε... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν αποφασίσεις να βάλεις κιχλίδες απο την λίμνη Τανγκανίκα πρέπει να πω ότι τα λίτρα σου είναι οριακά αν πάρουμε υπ' όψη και τις αναμενόμενες γέννες.
Αν φροντίζεις να αραιώνεις τον πληθυσμό συμφωνώ με 1,2,3,4 των προτάσεων του Vag (τα υπόλοιπα είτε δεν θα τα βρεις είτε δεν μπαίνουν σε 60 λίτρα) ή μπορείς να δοκιμάσεις και ένα χαρέμι L.occelatus (τα "gold" είναι υπέροχα) Δες εδώ το προφίλ κάποιων ψαριών που αναφέρθηκαν http://www.cichlid-forum.com/profile....php?genus=108 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για μικροκιχλίδες που αναφέρεις, μπορείς να τις κρατήσεις στο ενυδρείο που έχεις, φτάνει να τους δώσεις σκληρό νερό. Για περισσότερες πληροφορίες, να πας εδώ, όπου ο φίλος Κλεόβουλος θα σε καθοδηγήσει περισσότερο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Malawui cichlids | rontoes | Malawi | 2 | 29-12-08 22:30 |
chocolate cichlids | ioannist | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 9 | 15-10-07 20:36 |
Dwarf Cichlids | Access | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 29-06-06 08:30 |
New Cichlids' Home | Filippos | Malawi | 33 | 07-04-04 12:22 |
Dwarf Cichlids και το νερό τους | Obelix(Reifen) | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 13 | 09-02-04 03:48 |