|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα σε ολους, ειμαι καινουριος κ θελω λιγη βοηθεια! εχω ενα 60αρι ενυδρειο με αρκετα ψαρακια. 7 γκαπι, 2 ξιφοφορους, 2 πλατυ, 1 τετρα, 1 σκαλαρι, 1 καρχαριακι. σημερα εκανα μετρηση κ ειδα λιγο τα νιτρικα μου ανεβασμενα, τα υπολοιπα καλα.. εκανα αλλαγη νερου αλλα βλεπω ενα πλατυ παρολου που τρωει κανονικα κ κολυμπαει φυσιολογικα, ανα τακτα χρονικα διαστηματα καθεται στο βυθο χωρις να κουνιεται. μου φαινεται οτι εχει χασει και λιγο την κυλια του απο κατω! καμια βοηθεια??
|
|
||||
|
||||
![]()
θα πρεπει να συμπληρωσεις τη φορμα στις ασθενειες μηπως βρουμε ακρη και καλο ειναι και μια φωτογραφια του ψαριου να βαλεις...οσο για την ψαροσυνθεση σου το γνωριζεις οτι εχουν γινει λιγο σουπα?
εντελως φιλικα για να αποφυγεις και αλλα προβληματα στο μελλον.
|
|||
|
|||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
το ψαρακι το εχασα δυστυχως. τι εννοεις σουπα? μεγαλος αριθμος ψαριων η πολλα ειδη? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
συγκεκριμενα... τα γκαπυ-ξιφοφοροι-πλατυ θελουν σκληρο νερο. επισης ξιφο και πλατυ μπορει να υβριδισουν και αποφευγουμαι να τα βαζουμε μαζι. τετρα (μαλλον) και σκαλαρι θελουν μαλακο νερο (αν μας πεις ποιο τετρα ειναι πιο σιγουρα θα σου πουμε) και τα τετρα πρεπει να ειναι σε κοπαδι οπως και τα σκαλαρια ή εστω σε ζευγαρι τα σκαλαρια. οποιο καρχαριακι και να εχεις γινεται πολυ μεγαλο οπως και το σκαλαρι σου για αυτο το ενυδρειο. τελος ολα μαζι ειναι πολλα ψαρια για το ενυδρειο σου. θα πρεπει να αποφασισεις ποια θελεις να κρατησεις συμφωνα με αυτα που σου εγραψα και αφου διαβασεις περισσοτερα για τις απαιτησεις του καθε ειδους. μονο ετσι θα μπορεσεις να αποφυγεις καποια προβληματα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν απαντανε αμεσως γιατι δε βλεπουν ολοι ολα τα θεματα...και απο ελλειψη χρονου πασχουμε λιγο πολυ ολοι μας....το χομπυ αλλα και το φορουμ απαιτουν υπομονη
![]() φιλε μου οχι φυσικα κια να το πεταξεις...το οτι εμεινε μονο του ενα τετρα....δε σημαινει οτι δε βρισκονται λυσεις. αν μας αρεσει το ειδος και κανει για το ενυδρειο μας παιρνουμε κι αλλα. αν δουμε οτι ειναι ακαταλληλο για το ενυδρειο μας...το χαριζουμε-πουλαμε σε καποιο συγχομπιστα που εχει τις αναλογες συνθηκες ή αν δε βρουμε το πηγαινουμε στο πετ και κανουμε και μια προσευχη να εχει καλυτερη τυχη και να το παρει καποιος που μπορει να το φροντισει σωστα. μπορεις να αναγνωρισεις ποιο τετρα ειναι?? ο ασημενιος καρχαριας γινεται πολυυυυ μεγαλος και θελει κοπαδι και αρκετη ροη νερου και οξυγονωση..ουτε κατα διανοια δε μπορει να ζησει για καιρο σε ενα 60λιτρο. το πλατυ εφοσον ειναι μονο του εχει ακομη μεγαλυτερες πιθανοτητες να υβριδισει με ξιφοφορους αφου μονο σε αυτους μπορει να βρει ανταποκριση καθως δεν εχει ομοιο αλλο του ειδους του. αν δεν μαλακωνεις το νερο με καποιο τροπο...για 60 λιτρα θα σου ελεγα να κρατησεις μονο τα γκαπυ και τους ξιφοφορους...ή ακομη καλυτερα επειδη και τους ξιφοφορους δεν τους λες και μικρους...θα τους εδινα και αυτους και θα επερνα μερικα πλατυ ακομη για να κρατησω τελικα στο ενυδρειο μονο γκαπυ-πλατυ.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πλατυ | MIkex24 | Ζωοτόκα | 4 | 12-02-09 15:30 |
Πλατυ | MIkex24 | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 09-02-09 15:12 |
Πλατυ γεννα | MIkex24 | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 02-02-09 22:28 |
Γεννα πλατυ | MIkex24 | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 01-02-09 12:30 |
Προβλημα Σκεβρωματοσ Σε Πλατυ | andreasp | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 16-09-06 08:53 |