|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Έχω ένα Tyburski Atlantis 60αρι ενυδρείο που το αγόρασα ως σετ (μπορείτε να δείτε το σετ στο http://www.aquaclubdesign.com/tyburs...39-cm-54l.html) και το φίλτρο που έχει είναι ένα εσωτερικό γκρι φιλτράκι που έχει ένα μόνο υλικό, ένα μπλε σφουγγάρι. Σε άλλο 60άρι ενυδρείο που έχω έχει ένα φίλτρο με 4 διαφορετικές φάσεις, και ανησυχώ οτι το σφουγγαράκι μόνο δε θα φιλτράρει τίποτα (γι αυτό αλλάζω προληπτικά 25% περίπου νερό κάθε βδομάδα). Είναι αρκετό το φίλτρο αυτό για το ενυδρείο μου? (έχω μέσα 9 barbs)
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχεις άδικο ν΄ανησυχείς, γι΄αυτό πάρε ψαλίδι, κόψε τα 2/3 του σφουγγαριού, βγάλτο και βάλε στην θέση του σιποραξ (ή σιποράξ μίνι).
Κάτω αφήνεις το 1/3 του σφουγγαριού κι από επάνω βάζεις το βιολογικό υλικό και είσαι ΟΚ. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Συγνώμη για την ασχετοσύνη, αλλά το σιποράξ τί είναι??? Κ πόσο περίπου κοστίζει? Έχω το ενυδρείο 1,5 μήνα μόνο κ όπως καταλαβαίνεις τα έξοδα είναι άπειρα!!
|
#4
|
|||
|
|||
![]()
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1847
Αν ο χώρος που θα μείνει για βιολογικό υλικό είναι μικρός, ψάξε το σιποράξ μίνι, ή πάρε αυτό: http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1283 ή αυτό: http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2058 |
#5
|
|||
|
|||
![]()
Aυτό http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1161 κάνει? Στη συσκευασία του αν είδα σωστά λέει για εξωτερικό φίλτρο. Δξλαδή κρατάω το φίλτρο που έχω, κόβω το σφουγγαράκι, το βάζω στο κάτω μέρος κ από πάνω χύμα όσο σιποράξ χωρέσει?
|
#6
|
|||
|
|||
![]()
Όχι δεν κάνει, αυτό κάνει την ίδια δουλειά με το σφουγγάρι, δηλαδή μηχανικό καθαρισμό, εσύ χρειάζεσαι ένα υλικό που να κάνει βιολογική φίλτρανση.
Ναι, τα υπόλοιπα τα κάνεις όπως είπες, μόνο το σιποράξ βάλτο μέσα σε μια παλιά γυναικεία κάλτσα, για να το βγάζεις εύκολα και να καθαρίζεις το σφουγγάρι. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φίλτρο γλυκού σε φίλτρο θαλασσινού | nikman | Φίλτρανση | 6 | 31-07-08 14:46 |
Τι φίλτρο; | _antonis_ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 39 | 21-11-07 14:11 |
Φίλτρο | ΕΛΒΙΡΑ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 19-11-07 13:06 |
Φίλτρο | kostvl18 | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 07-10-07 22:26 |
Επαρκεί ο φωτισμός που έχω? | amorealex | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 10-03-06 18:22 |