|
||||
|
||||
sos μονομαχος sos!!!!
χτες το απογευμα που εφυγα απ το σπιτι ο μονομαχος μου ηταν μια χαρα και τωρα που γυρισα τα πτερυγια του ειναι σκισμενα!!!! το ενυδρειο ειναι 15 λιτρα το εχω στρωσει με μπολι θερμοκρασια 26 βαθμοι...
ξερει κανεις τι ειναι και αν μπορω να το σταματησω??? πριν μια εβομαδα ακριβως στο ιδιο ενυδρειο πεθαναν 3 rasbora μεσα σε μια μερα και απο οτι ειδα τους εφευγαν τα πτερυγια... |
|
||||
|
||||
ειναι εντελος σκισμενα? ποσο τρεχει το ενυδρειο? μηπως εχεις και τπτ αλλο μεσα ζωντανο? η καποια εχμιρα αντικιμενα η πλαστικα φυτα?
ανεβασε μια φωτο να δουμε |
|
||||
|
||||
εχουν σκιστει στις ακρες... δεν εχω τιποτα αλλο μεσα.. ουτε υποστωμα ουτε φυτα γιατι δεν προλαβα ακομα να το στησω... τεχει 2 εβδομαδες και φοβαμαι μην το κολησε απ ta rasbora...
|
|
||||
|
||||
ειχες πριν στο ιδιο ενυδρειο αλλα ψαρακια. πριν βαλεις μεσα τον μονομαχο δεν καθαρισες το ενυδρειο? τα προιγουμενα ψαρακια ηταν αρωστα δλδ?
|
|
||||
|
||||
τα rasbora ηταν μαζι με το μονομαχο στο ενυδρειο...
------------------------- αν αυριο βαλω τυροκομικο αλατι θα φτιαξει ΄λη χριαζετε καποιο φαρμακο>> και αν ναι πιο???? ------------------------- ?????? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manos_samos : 14-11-10 στις 20:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
δεν ειμαι σιγουρος για το αν ειναι ασθενεια 100% μην κανεις βιαστηκες κινισεις. περιμενε να απαντησει και καποιος αλος οστε να παρεις διαφορες γνωμες. παντως αν εβαζες μια φωτογραφια σιγουρα θα βοηθουσε πολυ
|
|
||||
|
||||
Δεν ξέρω μιας και δεν έχω δει/αντιμετωπίσει καμία ασθένεια , αλλα μιας και δεν έχει απαντήσει κάποιος πιθανή ασθένεια θα αναφέρω απο διάβασμα οτι ίσως να είναι fin rot.
Αν ξέρεις αγγλικά εδώ έχει συμπτώματα και θεραπία σε ξένο site για μονομάχους και μία αναζήτηση στο GAB θα βγάλει επείσης αρκετά αποτελέσματα.
|
||||
|
||||
Απο τις πληροφορίες ακούγεται για φιν ροτ (αφου είχαν και τα άλλα ψαράκια ίδια συμπτώματα), θεραπεία με αλάτι ή melafix συνήθως βοηθάει την κατάσταση. Το υψηλό ph και η αυξημένη σκληρότητα συνήθως συμβάλλουν στην εμφάνιση της ασθένειας αυτής οπότε πρόσεξέ τα. Κάνε και ένα πόστ με την κατάλληλη φόρμα στις ασθένειες-θεραπείες γλυκού νερού..
|
|
||||
|
||||
Επειδη μπαινω απο το κινητο τωρα δεν μπορω να συμπληρωσω την φορμα... Αν οντος ειναι φιν ροτ αν βαλω το πρωι τυροκομικο αλατι θα σωθει το ψαρι? -Μελαφιξ ή ενυδρειακο αλατι ειναι αδυνατο να βρω εδω κ αν παραγγειλω απο το ιντερνετ μεχρι να ρθει θα το κλαιμε το ψαρακι-
Ποσο αλατι/λιτρο να βαλω??? ------------------------- λοιπον, πηρα σημερα απο το σουπερ μαρκετ τυροκομικο αλατι... ποσο να του βαλω????? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manos_samos : 15-11-10 στις 14:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
καπου ειχα δει παλια μια κουταλια της σουπας ανα 10 λιτρα
------------------------- τσεκαρε λιγο αυτο το site http://www.tsamisaquarium.gr/eisagogi.htm Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Singha : 15-11-10 στις 15:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
ευχαριστω.. και κατι τελευταιο.. να το βαλω αμεσως ολο το αλατι ή να το βαζω σταδιακα?????
|
|
||||
|
||||
Σταδιακά είναι γενικά καλύτερα, αλλά εξαρτάται και από τη σοβαρότητα της κατάστασης πιστεύω..
|
|
||||
|
||||
οχ.. μολις το εριξα χωρις προετημασια.. αγχωθηκε λιγο αλλα τωρα εχει ηρεμιει καπως.. ελπιζω να μη παθει τιποτα.. για ποσο κιρο να αφησω το αλατι???? πως θα καταλαβω οτι θεραπευτηκε???? τα πτερυγια του θα επανελθουν ή θα μεινουν σκισμενα..????
------------------------- συγνωμη γιασ τα πολλα ερωτηματα αλλα πρωτη φορα το παθενω και δεν ξερω τιποτα... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manos_samos : 15-11-10 στις 17:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Δεν πειράζει η πολυλογία. Απλά ηρεμήστε για να γίνουν όλα σωστά. Ψυχραιμία!
|
||||
|
||||
.................................................. .................................................. ......... ΥΓ : Τηλεμαχε βγαλε αμεσως τη φωτογραφια με το χρυσοψαρο!!!! Χρυσοψαροπροδοπτη!!!! |
|
||||
|
||||
Μέχρι ένα μήνα είναι η κλασσική θεραπεία αλατιού.. Θα δεις να σταματάει η υποχώρηση των πτερυγίων του και μετά σιγά σιγά θα επανέρθουν στα προηγούμενα μεγέθη (μπορεί να μείνει κάποιο ελάττωμα αν ήταν εκτεταμένη η ζημιά σε κάποιο σημείο). Καλή τύχη! Τι θερμοκρασία έχει το ενυδρείο? Δεν πρέπει να είναι πολύ αυξημένη γιατί κάνει περισσότερο κακό (τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται ταχύτερα) παρά καλό (στο ανοσοποιητικό του ψαριού)...
|
|
||||
|
||||
η ζημια δεν ειναι πολυ μεγαλη αν και δεν νομιζω να επανελθει...
η θερμοκρασια μεχρι σημερα ηταν 28 βαθμοι αλλα απο το πρωι σιγα σιγα την κατεβαζω και ειμαι στους 26... ποους βαθμουν να το παω??? |
|
||||
|
||||
26-27 ειναι μιά χαρά...
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μονομαχος | babis100nx | Bettas | 6 | 06-11-10 21:52 |
μονομαχος με pop eye | emma | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 07-10-10 13:19 |
μονομαχος!! | akiriazides | Bettas | 11 | 03-06-10 16:30 |
μονομαχος | platy | Bettas | 55 | 23-02-10 16:00 |
ick και μονομαχος... | silver | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 11 | 24-10-04 23:21 |