|
|
||||
|
||||
![]()
εχω μια ΝΙΚΟΝ SLR την F75 με το φιλμ. ειχα να τη χρησιμοποιησω κανενα εξαμηνο και εχθες που ειπα να βγαλω καμια φωτογραφια οταν κοιταξα μεσα απο το ματι ειχε σκουρινει και δεν εστιαζε και τοσο καλα.
μηπως ξερει κανεις τι μπορει να εχει παθει? |
|
||||
|
||||
![]()
¶λλαξε μπαταρίες (ή φόρτισε σωστά την υπάρχουσα). Καθάρισε καλά όλα τα οπτικά. Αφαίρεσε προσεκτικά τον φακό και καθάρισέ τον και από το πίσω μέρος. Με ένα ειδικό φυσερό (πουλάνε στα είδη φωτογραφίας) φύσα προσεκτικά μέσα στο σώμα της μηχανής (πρίσμα και ο φωτοφράκτης που απαιτεί ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ). Αν και πάλι έχεις πρόβλημα αναφέρσου στο manual της συσκευής και αν κι εκεί δεν βρεις λύση τότε χρειάζεσαι εξουσιοδοτημένο service.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Κοίταξε και στην δεξιά πλευρά του σκόπευτρου, έχει ένα κουμπάκι που ρυθμίζεται πάνω-κάτω. Μήπως δεν είναι καλά ρυθμισμένο στην όρασή σου? Για μπαταρίες, αν θυμάμαι καλά πέρνει των 3 Volt. Στα φωτογραφικά μαγαζιά είναι λίγο τσιμπημένες. Κάποια εποχή είχε το Lidl, δεν ξέρω αν έχει ακόμη.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ό,τι αφορά το πρόβλημά σου, οι μπαταρίες παίζουν ρόλο μόνο για τη λειτουργία του autofocus. Δεν είπες πως δεν εστιάζει; Αν και απ' ό,τι φαίνεται, μάλλον κάτι παίζει με τα οπτικά σου. Αν έχεις πρόσβαση, δοκίμασε και με έναν δεύτερο φακό Nikon (φίλου, κλπ).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φοβάμαι πάντως πως δεν γλιτώνεις το service.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
με το φακο τα βλεπω τα πραγματα αλλα τα βλεπω ποιο σκουρα σαν να εχει βαλει καποιος ενα φιμε μπροστα απο το σκοπευτρο. |
|
|||
|
|||
![]()
Γνώμη μου είναι ότι αν μπορείς να εστιάσεις σε manual φταίει το ηλεκτρικό σύστημα. Λογικά και εκτός άλλης βλάβης φταίνε η μπαταρίες. Όταν προσπαθείς να εστιάσεις στο αυτόματο ακούς το μοτέρ να γυρίζει?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
--------------------------------------- εβαλα καποιες φοτο με την ψυφιακι για να παρετε μια ιδεα τι ενοω. |
|
|||
|
|||
![]()
Όταν κούμπωσες τον φακό τον έβαλες τέρμα στο διάφραγμα? (Νομίζω f22) Είναι πολύ περίεργο αυτό το σκοτεινό.
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι τερμα ειναι αλα δεν νομιζω να παιζει ρολο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φωτογραφικη | andreas213 | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 13 | 17-12-10 00:45 |
ερωτηση | sakis_gr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 23-11-09 18:38 |
Νεα φωτογραφικη-Nikon D60 | Raven | Φωτογραφίες μελών | 29 | 05-02-09 20:31 |
Φωτογραφικη φθηνη | maikl | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 6 | 18-12-08 14:20 |
φωτογραφικη μηχανη .... | imichal | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 5 | 01-05-08 02:20 |