|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν αποφάσισα να σπρώξω το φυτεμένο μου προς υψηλού φωτισμού, και φτιάχνω ένα φωτιστικό με 4χ39W Τ5 λάμπες για 160 λίτρα (καθαρά).
Έχουν οι μποστανάδες να προτείνουν κάποιο "δοκιμασμένο" συνδυασμό από λάμπες; Προσανατολίζομαι στο να βάλω 2 sylvania grolux, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τι να προτιμήσω για τις άλλες 2. Κάτι προς το πιό "ψυχρό" 9000-10000Κ; Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη. |
|
||||
|
||||
![]()
βάλε 3 sylvania grolux και 1 daylight.
Αν και γούστα είναι αυτά. Μπορεί να μην σου αρέσει οπτικά πολύ και να θέλεις ποιο λευκό οποτε σπαστο σε 2 κ 2.. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Νεοκλή Θα μου άρεζε ο συνδυασμός 3-1 που λες. Μήπως με 3 grolux ρισκάρω πολύ για άλγες; Ή μήπως οι daylight βοηθάνε την άλγη περισσότερο απ'ότι οι φωτοσύνθεσης;
|
|
||||
|
||||
![]()
¶λγες θα έχεις σίγουρα στην αρχή λόγω άυξησης του φωτισμού, οπότε είναι κάπως δύσκολο να σου πω..
Γνώμη μου παρε 3 grolux και 2 daylight και κανε τον συνδυασμο που σου αρεσει εσενα.. Και σιγα σιγα το αναμα στην αρχη... |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ. Το φωτιστικό το φτιάχνω με dimmer οπότε η ένταση του φωτός θα ανεβεί σταδιακά, αλλά όσο να πεις θα είναι αλλαγή - τουλάχιστον στο φάσμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα έχω εγώ κατι ερωτήσεις...
Το φωτιστικό θα είναι overtank? Το κάνεις απο την αρχή ή θα προσαρμόσεις τις λάμπες στο ήδη υπάρχον? Και τι dimmer σκοπευεις να κανεις? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια με Φωτισμό | kapsok | Χρυσόψαρα | 1 | 28-01-10 23:48 |
Τι φωτισμό; | sp67 | Φωτισμός | 4 | 19-05-09 08:22 |
Ερώτηση για το φωτισμό | xontros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 16-01-08 00:20 |
Προτάσεις για φωτισμό 65 λίτρων | John T | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 25-11-06 22:00 |
προτάσεις για φωτισμό | drakoulis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 16-11-05 19:36 |