Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 19-02-10, 10:34   #1
Δε στρώνει!

Το avatar του χρήστη maria1983
maria1983
Member
Περιοχή: χολαργός

Εμφάνιση έκδοσης για εκτύπωση Αποστολή αυτής της σελίδας μέσω email
maria1983 Ο χρήστης maria1983 δεν είναι συνδεδεμένος 19-02-10, 10:34
Αξιολόγηση: (0 votes - average)

Καλημέρα!
Που λέτε λοιπόν έχουν περάσει 2 βδομάδες από το φιάσκο με το φίλτρο μου (πάνω που χε στρώσει το ενυδρείο, βγήκε κατά λάθος το φίλτρο απ την πρίζα και ψόφησαν τα βακτήρια) και ακόμα τίποτα.
Για να καταλάβετε, όταν τέθηκε σε λειτουργία ξανά το φίλτρο, τα βακτήρια που διασπούν αμμωνία δεν είχαν πάθει τίποτα και συνέχισαν κανονικά να τρώνε ότι τους ρίχνω (γύρω στα 3mg/l) σε λιγότερο από 24 ώρες. Τα βακτήρια που διασπούν νιτρώδη όμως δεν άντεξαν την αφαγία και αποδήμησαν (από ότι φάνηκε), με αποτέλεσμα εδώ και 1,5 βδομάδα να χω νιτρώδη στο 1 και να μην πέφτουν με τίποτα! Τη θερμοκρασία την έχω στους 28, φοβάμαι να την ανεβάσω κι άλλο για να μην κακοπάθουν τα φυτά μου! Επίσης νιτρικά 0, αλλά μπορεί να ευθύνονται οι καμπόμπες που είναι μπόλικες και αναπτύσσονται τόσο γρήγορα που θα παιρνα όρκο ότι τις βλέπω να μακραίνουν μπροστά στα μάτια μου!
Κατά πόσο είναι φυσιολογικό όλο αυτό;Το φίλτρο δεν έμεινε εκτός λειτουργίας πάνω από 24 ώρες (γύρω στις 15 μάλλον). Μπορώ να ανεβάσω κι άλλο τη θερμοκρασία χωρίς να επηρεαστούν τα φυτά (κι αν ναι πόσο); Α και σας παρακαλώ μη μου πείτε για μπόλι, μου είναι αδύνατον να πάω οπουδήποτε αυτή τη στιγμή, από το άλλο σαββατοκύριακο απελευθερώνομαι (εξεταστική!)!
Ευχαριστώ!
Εμφανίσεις: 3714
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές