|
![]() |
#1 |
Μια βοηθεια με τις μετρήσεις στο στρωσιμο
![]() Αξιολόγηση:
![]() Παιδιά, είμαι στην 5η ημερα στρωσίματος .
120 Λιτρα (καθαρα περι τα 110). Χρησιμοποιώ για αμωνία υγρα τεστ της Tropi - Marin Για τα υπόλοιπα (PH, Gh,ktl ) τα στικακια τις DENNERLE. Οι τιμές που εχω ειναι : GH 18 Kh 40 (πρωτη μερα) και 17 την δεύτερη. (επισυνπαπτω word) Νομιζω οτι οι τιμες ΚΗ και GH ειναι αρκετα υψηλες. !!! Εκει θα ήθελα τη βοηθειά σας . Δεν εχω βαλει ασβεστολιθικο μεσα στο ενυδρειο .. Πως μπορω να τις χαμηλώσω ... (χωρίς Α/Ο) εύκολα .. ? Για στρωσιμο χρησιμοποιώ βακτήρια της JBL (μεχρι και 10 ημέρες δεν εχει ολοκληρωθεί η βιολογια οπως φαινετε.) Εχω βαλει απο την 4η ημέρα 2 guppies και 2 platy για να τη βιολογια .. και με αυτα τα είδη σκοπέυω να συνεχίσω σε κοπαδακια πλεον . Ευχαριστω ![]() |
|
Εμφανίσεις: 6178
|
|
||||
|
||||
![]()
Το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να βγαλετε τα ψαρακια σας απο το ενυδρειο.Τωρα τα υπολοιπα θα σας τα πουν οι εμπειροτεροι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα. Αν και νεος και εγω απο το πολυ διαβασμα τα πρωτα που θα σου πουνε ειναι τα εξης. Για τεστ προτιμησε καλυτερα μονο υγρα και καλύτερα απο ολα της Api Εγω προσωπικα εχω παρει 5-6 τεστ που αυτη την στιγμη μου ειναι αχρηστα μιας και στο τελος τα αλλαξα με Api Αφου δεν εβλεπα προκοπη. Μονο της Tetra κρατησα αλλα πιστευω δεν ειναι τοσο αξιοπηστα οσο τα Api. Μου κανει εντυπωση το kH 40. Οι παλιοτεροι θα ξερουν. Επειδη ταλαιπωρεις τα ψαρια παρα πολυ, καλυτερα να βαλεις μπολι, γιατι τα ζουμια δεν κανουν τιποτα (προσωπικα εβαλα απο 2-3 εταιριες διαφορετικες και τελικα βρηκα μπολι και βρηκα την υγεια μου) . Το μπολι ειναι αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934. Βαλε μια αγγελια για μπολι αμεσα. Ολο και καποιος georgarask θα βρεθει να σου δωσει. Μην νομιζεις οι περισσοτεροι κανουμε το λαθος και βαζουμε ψαρια στην αρχη.
Οσο για το χαμηλωμα των τιμων ή βαλε A/O ή βαλε ψαρια συμβατα. Παντως με τα guppies λογικα απο οτι εχω διαβασει δεν θα εχεις καποιο ιδιαιτερο προβλημα. Καλη συνεχεια |
|
||||
|
||||
![]()
βαλε μπολι τα ψαρια ταλεπορουνται... ,επησεις βαλε ξυλο για να κατεβασεις καπως το kh ,το ξυλο το βραζεις καλα και μετα το ρηχνεις μεσα.για τα υποληπα οι πιο εμπιροι θα σε βοηθησουν.
Georgarask αργεις παλι ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω δύο ξυλα μεσα . (αφου τα εβρασα κτλ .. )
Μηπως τα stickakia .. του τεστ ειναι για πεταμα . ? Στο Word file εχω και τις μετρήσεις απο το νερο της βρύσης ... Που και εκει ειναι ανεβασμενα .. |
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχως τα στικακια ειναι σχεδον αχρηστα. Ειχα τεραστιες αποκλεισεις σε σχεση με τα υγρα τεστ και πολυ μικροτερη διαβαθμιση. Παρε υγρα να βρεις την υγεια σου.
Επισης μπορεις να ριξεις και με τυρφη την σκληροτητα. Αν βαλεις τυρφη στην αναζητηση θα βρεις πληροφοριες. Αλλα και παλι ο καλυτερος τροπος ειναι η Α/Ο οπως λενε ολοι εδω μεσα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
στρωσιμο με αμωνια(βοηθεια!!!) | casperon | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 04-01-08 21:00 |
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ | pikkoui | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 23-03-07 01:49 |
Στρωσιμο κανω, αλλα στρωσιμο δεν βλεπω! | Nik25 | Γλυκό νερό - Γενικά | 54 | 26-10-06 22:43 |
βοηθεια στο στρωσιμο | ilias kostas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 10-10-06 16:35 |
Μετρήσεις | toumpasn | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 31-10-04 17:11 |