|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα και απο εδω ....
Μερικες πληροφοριες για το πρωτο μου ενυδρειο Πληροφορίες Διαστάσεις:60χ30χ30 Όγκος:60λιτρα Κατηγορία:Κοινωνικο Φυτά:3χ ανουμπια και 5 ακομα ειδη τα οποια δεν ξερω την ονομασια τους ( ειπαμε αρχαριος ) ![]() Ψάρια / ¶λλα είδη:4 guppy Διακοσμητικά υλικά:υποστρωμα (tetraplant completesubstrate)2.8 κιλα , χαλαζιακο χαλικι 3-5mm ( 5.2 κιλα ) Φόντο:προς το παρον δεν εχω τιποτα Φωτισμός:λαμπα philips φθοριου 15w ( μαλλον δεν κανει αυτη η λαμπα ) αλλα ετσι το πηρα το ενυδρειο ( used ) Διάρκεια φωτισμού: 22:00 - 07:00 Φιλτράρισμα:Eheim Pick Up 2010 Θερμοστάτης:50w ( λογω της παλαιοτητας του θερμοστατη δεν βλεπω καπου τη μαρκα του ) Λίπανση:- Παροχή CO2:- Παράμετροι: pH:6.8 Γενική σκληρότητα (GH):>7 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):10 Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):25 Το τεστ εγινε με στικ eSHa aqua quick test (το οποιο διαπιστωσα οτι η ημερομηνια ληξης εχει περασει εδω και ενα μηνα ) μαλλον κοροιδο με ποιασανε στο πετ σοπ και δεν ξερω εαν τα αποτελεσματα που εβγαλε ειναι και σωστα - της εμπιστοσυνης . Αλλαγές νερού:Δεν εχω κανει ακομα τη πρωτη αλλαγη Θερμοκρασία:26 ¶λλες πληροφορίες:το ενυδρειο μου το χαρισαν και δεν ηταν στην καλυτερη κατασταση που θα μπορουσε να ειναι για αυτο πεταχτηκαν ( χαλικια , πλαστικα φυτα , πλαστικα διακοσμιτικα , φιλτρα ) εγινε ενα καλο καθαρισμα και τοποθετηθηκαν τα παραπανω . Τα ψαρια ηταν μαζι με το ενυδρειο και για αυτο τα εχω βαλει παλι μεσα αν και δεν ειναι στρωμενο ακομα το νερο . Ελπιζω να δειξετε κατανοηση για την απειρια μου και καθε σχολιο δεκτο Φωτογραφία: ![]() ![]() εαν μπορει να μου πει καποιος την ονομασια αυτου του φυτου ![]() και για αυτο το φυτο την ονομασια ![]() ![]() Υ.Γ: μπορει καποιος να μου πει με βαση τα φυτα τη λαμπα πρεπει να αγορασω? ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gta__156 : 24-12-09 στις 23:51 Αιτία: προσθηκη στοιχειων |
|
||||
|
||||
![]()
πρεπει να ανεβασεις της τιμες του νερου ριξε καμια πετρουλα ασβεστολιθηκη μεσα στα γκαπακια αρεσει το σκληρο νερο
κανε και μια αλλαγη τα no3 ειναι 25 πρεπει να κατεβουνε ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο ??
|
|||
|
|||
![]()
στα χερια μου δουλευει 4 μερες . και τα εχω αλλαξει ολα απο μεσα δηλαδη ακομα δεν εχει στρωσει το νερο , τωρα μην μου πειτε για τα ψαρια γιατι τα ψαρια υπηρχαν και δεν μπορουσα να μην τα βαλω μεσα ( τι να τα εκανα μεχρι να στρωει το νερο ) ?
|
|
||||
|
||||
![]()
αστα μεσα
απλα συχνες αλλαγες νερου καθε 2- -3 μερες 30 % το νερο της αλλαγης να ειναι στην ιδια θερμοκρασια και να προσθετης αντυχλοριο μεσα και εισαι μια χαρα διαβασε και http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32318 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934 βαλε αγγελια για μπολι καλη συνεχεια ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χάρη σε έχω δει μερικές φορές να λες σε άστρωτα ενυδρεία να κάνουν αλλαγές νερού ένα 30% κάθε 2 ημέρες και θα ήθελα να σου πω ότι είναι λάθος.
Κανονικά σε άστρωτο ενυδρείο με ψάρια, οδηγός σου είναι οι τιμές αμμωνίας και όσο είναι μετρήσιμη αλλάζεις πολύ νερό και συχνά, μέχρι να πας την αμμωνία κοντά στο 0. Σε περίπτωση δε, που δεν υπάρχει τρόπος μέτρησης αμμωνίας, σαν σχετικά ασφαλής τρόπος αντιμετώπισης είναι αλλαγές νερού της τάξης του 50% τουλάχιστον και 2 φορές την ημέρα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλά κανεις και με διορθώνεις αλλα νομίζω ότι 2 φορες τη μέρα αλλαγή για 4 ψαράκια είναι υπερβολή
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποιο ειναι ποιο θορυβωδες??? | drypes | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 24-04-09 21:21 |
γινεται; | Σπύρος Μ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 23-03-08 17:14 |
πως γινεται?? | Dimi | Γλυκό νερό - Γενικά | 37 | 04-11-07 12:43 |
co2 διαχυση σε sump?γινεται? | alan boy | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 26-06-07 08:17 |
τι γινεται???????? | GP250381 | Δίσκοι | 1 | 27-08-06 20:54 |