|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Έχει σκεφτεί κανένας να φτιάξουμε καποιο προγραμματάκι με ολα τα στοιχεία για διάφορα ψάρια αλλα και φυτά ώστε να αποφύγουμε λάθη σε καινούρια ενυδρεία? οτι θα βάλουμε τα κατάλληλα ψάρια σε σχέση με τις μετρησεις του νερού μας τις διαστάσεις του ενυδρειου και τετοια..
Απόψεις??? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ωραία ιδέα έτσι και εμείς οι αρχάριοι θα βλέπουμε τα ψάρια που έχουμε και θα έχουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες γρήγορα και χωρίς να ρωτάμε συνεχεία
αν υλοποιηθεί πείτε μου που μπορώ να βοηθήσω |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι τεραστια δουλεια και πολλες οι παραμετροι ... εκτος απο λιτρα ph,gh, κ.λ. ειναι το αν πρεπει να ειναι σε κοπαδι, αν ειναι επιθετικο σε αλλα ειδη, τον αριθμο αρσενικων θυληκων! Ειναι χιλιαδες πραγματα!!!
Εχω μια αλλη ιδεα!! Πριν φτιαξουμε ενα ενυδρειο να διαβαζουμε για τα ψαρια που μας ενδιαφερουν ... να βλεπουμε φωτογραφιες απο το βιοτοπο τους και ολα μετα θα ειναι πολυ πιο ευκολα!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() πως και δεν το σκεφτηκα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Κυκλοφορούν σε πολλά site ξένα και ελληνικά διάφοροι πίνακες συμβατότητας..... Ομως επειδή οι παράμετροι είναι πάρα πολλοί είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσει να δουλέψει. Γι'αυτό και οι περισσότεροι πίνακες ή βασεις δεδομένων έχουν πολλά λάθη και μάλιστα μερικά ειναι και ...χοντρά!
Το πιο σωστο και σίγουρο ειναι να κάνεις οτι σου ειπε ο georgarask ...... |
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον δεν εξήγησα καλά.. δεν είπα να φτιάξουμε το μαγικό κουτί που θα μας λέει τι πρέπει και τι όχι....απλά ένα βοήθημα για τους νέους στο χώρο... δλδ πιο πολυ κατι σε η μετρήσεις του νερού είναι "αυτές" άρα αυτές είναι οι επιλογές σε ψάρια ή φυτά... κάτι δλδ σαν μια ποιο εύχρηστη λίστα.
Και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ και πάλι Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
απορω ποιος πραγματικα θα ξεκινησει ενα τετοιο εγχειρημα...
οχι για τιποτα αλλο...αλλα οταν θα αρχισουν οι αλλοι να του λενε..."γιατι εβαλες το τετρα σε τοσο χαμηλο πεχα?? σε μενα ή στον ταδε εκτροφεα ζουν και πολλαπλασιαζονται σε εκεινες τιμες..." "τον μονομαχο γιατι τον εχεις να ζει μονος?? αφου στο ενυδρειο του μπατζανακη της κουνιαδας του φιλου μου ζουσε μια χαρα με αλλα ψαρια" "γιατι τοσα λιτρα σε αυτο το ψαρι?? ο εκτροφεας μια χαρα τα κρατα σε λιγοτερα" και τελειωμο δε θα εχει.... το ειπε και ο Αϊνσταιν...ολα ειναι σχετικα... οποτε θα καταληξει καποις να περιγραφει το καθε ειδος πως ζει στο βιοτοπο του... δηλαδη...αυτα που ηδη υπαρχουν στις βιβλιοθηκες (ον-λαιν και μη)..οποτε δε καναμε τιποτα. δυσκολα πειθομαι οτι κατι τετοιο δουλευει και εχει και ακριβεια. τωρα ενας γενικος καταμερισμος σε ψαρια μαλακου ή σκληρου νερου μπορει να γινει αλλα απο εκει και περα δυσκολα τα πραγματα..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι πετσοπαδες κανουν τη δουλεια τους .... ειδηκα αν ειναι υπαλληλοι μη τους παρεξηγεις! Απο την αλλη συνηθως παει καποιος αγοραζει ενα ενυδρειο και ενα σκασμο ψαρια μονο με τις υποδειξεις του πετσοπα ... και ... μετα ψαχνει πληροφοριες! Ειναι σαν να μου λες πηγα σε μια μαντρα με αυτοκινητα ... ειδα ενα ... μου αρεσε ... μου το προτεινε και ο πωλητης και το πηρα ... αλλα τελικα δεν ηταν καλο! ![]() Δε φταιει ουτε ο πωλητης ... ουτε το αυτοκινητο μαλλον φταις (εσυ) που δε το εψαξες πρωτα πριν το αγορασεις!! Πολυ καλη ιδεα παντως ... κατα ενα μερος ειναι εφαρμοσιμη!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μιλάμε απλά για κάτι του στυλ "How to pick a fish For Dumies"
![]() Όσο για τον πωλητή-αφεντικό στην περίπτωσή μου προσπαθούσε και να με πήσει οτι δεν έχουν πρόβλημα παρ όλες τις αντιρρήσεις μου...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ο πωλητης - αφεντικο σκεφτοταν εκεινη τη στιγμη πως εχει απληρωτο το νοικι και τη πιστωτικη του καρτα! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Να ένα πινακάκι που είχα κάνει όταν έψαχνα ψάρια, φυσικά δεν είναι όλα και μπορεί να έχει και λάθη,
αλλά ίσως μπορεί να βοηθήσει κάπως κάποιον αρχάριο και φυσικά πρέπει να συμπληρωθεί και με άλλα: |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πως σε είπε ο Πάνος; ... Κόραξ; ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
βέβαια επειδή τώρα στις γιορτές στήνω το 7ο, ακόμη και οι ροδόστομοι έχουν πιθανότητες να βρουν το χώρο τους. Αν έχετε καμιά ιδέα για το τι να βάλω στο καινούριο, καλοδεχούμενη και μιλάμε βέβαια για ψάρια εκτός της παραπάνω λίστας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συμβατότητα ψαριών | tsiko | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 1 | 18-01-08 18:54 |
Βάση δεδομένων τροπικών ψαριών | chrisx | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 08-07-07 21:26 |
συμβουλές για δημιουργία ενυδρείου για μονομάχο | sira | Bettas | 21 | 25-02-07 21:19 |
Συμβατότητα ψαριών | harilaos | Bettas | 2 | 15-11-06 12:29 |
Πρόταση για δημιουργία index ψαριών !! | Lsourtzo | Greek Aquarist's Boards | 14 | 15-11-05 23:52 |