|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα-μυστήριο: ένα από τα φυτά στο ενυδρείο μου "κατσαρώνει" τα φύλα του, σαν να τα "διπλώνει-τυλίγει" προς τα μέσα. Το πρόβλημα εμφανίζεται στα _νέα_ φύλλα μόνο.
Το φυτό δεν ξέρω πως λέγεται ακριβώς - μου φαίνεται όμως σαν κάποιο είδος Ludwigia ή Hygrophila polysperma, αν και τα φύλα της είναι μικρότερα από ότι η polysperma. Είναι το φυτό που φαίνεται δεξιά-μπροστά στη φωτογραφία: http://www.aquatek.gr/vb/attachment....3&d=1242153921 Μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά το πρόβλημα εμφανίστηκε ιδιαίτερα έντονα από τότε που έβαλα μπουκάλα Co2. Φαντάζομαι ότι η αφθονία διοξειδίου έκανε τα φυτά να απορροφούν πιό γρήγορα τα ιχνοστοιχεία και μπορεί να δημιουργήθηκε κάποια έλλειψη ή ανισορροπία. Δεν έχει επηρρεαστεί κανένα άλλο φυτό προς το παρόν. Οι ερωτήσεις μου τώρα: 1) Διάβασα τον οδηγό διάγνωσης και έψαξα εδώ κι εκεί - και υποτίθεται ότι το κατσάρωμα των φύλλων οφείλεται σε έλλειψη ασβεστίου. Όμως, το νερό μου (χρησιμοποιώ βρύσης) έχει ΚΗ=11, οπότε θα περίμενα να έχει αρκετό ασβέστιο. Αλλά τότε τι στο καλό μπορεί να είναι; 2) Αν είναι έλλειψη ασβεστίου, υπάρχει κάτι εύκολο και φτηνό που να μπορώ να ρίξω (όπως fleet π.χ. για φωσφορικά); 3) Διάβασα επίσης ότι υπερβολικό Κάλιο μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα έλλειψης ασβεστίου. Δεν μπορώ να μετρήσω το Κάλιο, αλλά ρίχνω το ισοδύναμο περίπου 60ml Seachem Potasium σε 150 λίτρα (βγαίνει περίπου 15ppm) τη βδομάδα. Μήπως είναι πάρα πολύ; Γενικές πληροφορίες: Το ενυδρείο τρέχει εδώ και ένα 9μηνο περίπου. Διαστάσεις 100χ40χ50, φωτισμός Rio hi-light 2x45W+reflectors για 10ωρες/μέρα. Από λιπάσματα ρίχνω KNO3, K2SO4, fleet, και Seachem Iron, Seachem Trace. Διατηρώ τα Νιτρικά στο 15ππμ, τα Φωσφορικά στο 1ππμ. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για "εξάρτημα" λαμπών φθορίου | cobaingr | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 14-11-05 21:31 |
Elephant nose fish me "cloudy eyes" (thola matia m | AlGOUR | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 17-01-05 06:21 |
"Βιολογική" vs "χημική" λίπανση | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-08-04 18:59 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |