|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα ήθελα τα Φώτα σας σχετικά με μια valisneria .
Η ιστορία είναι η εξης πριν από ένα μήνα και κάτι παραλαμβάνω από ένα φίλο αρκετά ματσάκια valisneria στο δικό του ενυδρείο γίνεται χαμός μιας και ρίχνει αρκετά λιπάσματα ( μια φορά το μήνα κλαδεύει ) στο δικό μου η ανάπτυξη είναι πιο αργή και από την καθυστέρηση . Ο δεύτερος λόγος που άνοιξα αυτό το post είναι διότι κάποιες από της valisneries άρχισαν να κάνουν παραφυάδες και πάνω που άρχισε η χαρά μου παρατηρώ ότι από μια κανονική valisneria έχω 2 και 3 παραφυάδες αλλά οι παραφυάδες είναι κόκκινες και τα φύλλα που έχουν αρχίσει να βγαίνουν είναι και αυτά κόκκινα . Τέτοια χρώματα δεν έχει ούτε είχε ποτέ ο φίλος που μου της έδωσε . Παρακαλώ όπως δείξετε κατανόηση μιας και πλήρως άσχετος με φυτά . |
|
||||
|
||||
![]()
έχεις πολύ φως σε συνδιασμό με λιπάσματα κ άλλα φυτά?
|
|
||||
|
||||
![]()
το κόκκινο χρώμα οφείλεται στον έντονο φωτισμό. η αργή ανάπτυξη είτε στην προσαρμογή του φυτού ή στην έλλειψη νιτρικών.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σχετικά με τον φωτισμό άλλαξα λάμπες πριν 1 μήνα και κάτι . Λιπάσματα έβαλα μόνο 2 ταμπλέτες μαζι με την valisneria ενώ οι οδηγίες έλεγαν για τα λίτρα μου 4 . Από φυτά έχω μόνο 2 ανουμπιες . Κάτι ακόμα είναι ότι εδώ και μια εβδομάδα βλέπω αρκετή πράσινη άλγη στα τζαμιά μου .
|
|
||||
|
||||
![]()
από ψάρια κ μετρήσεις τι έχεις? λες ότι άλλαξες λάμπες αλλα δεν είπες πόσες λάμπες, πόσων watt κ σε πόσα λίτρα ενυδρείο. Δώσε μία ολοκληρωμένη εικόνα του ενυδρείου σου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο είναι 160 λίτρα έχει 2 λάμπες ( νομίζω 45 watt ) όταν παω σπίτι θα ξέρω σίγουρα . Φυτά όπως είπα έχω 2 ανουμπιες και της valisneria . Χαλίκι ψιλό . Σχετικά με της μέτρησης έχω ph 7 , ανθρακική σκληρότητα πριν από Κανά μήνα 12 , ολική σκληρότητα 5 , νιτρώδη 0 , νιτρικά έχω καιρό να μετρήσω ( τελείωσε το τεστ ) αλλά με τόση άλγη που βλέπω μάλλον έχω πολλά .
Από ψαριά έχω 5 σκαλαρια , ένα synodonti epterus , 4 sae , 10 corydoras . |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Valisneria Spiralis "Tiger" | stav | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 03-11-06 08:49 |