|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Κάθε σχόλιο δεκτό!
Πληροφορίες Jewel Rio 300 Διαστάσεις: 121 x 51 x 62 cm.Όγκος: 300L Κατηγορία: oscaro-ενυδρείο (με τις ιδιαιτερότητες που έχουν τα oscar, τα βάζω σε μία κατηγορία μόνα τους!) Φυτά: 2 anubias, λευκοκεφάλα, pistiastratiotes Ψάρια / ¶λλα είδη: 1 astronotusocellatus 3,5 ετών – 23 εκ. περίπου, 1 plecostomus(αγνώστων λοιπών στοιχείων) 1,5 έτους – 20 εκ. περίπου Διακοσμητικά υλικά: ξύλα: 3 ρίζες Mopani, 2 driftwoods – mangrove (το αγόρασα ως mangroveαλλά βάσει χαρακτηριστικών δε μου πολυμοιάζει...οι ειδικοί ας πουν τη γνώμη τους), χαλίκι: μίξη διαφόρων τύπων χαλικιών, μη ασβεστολιθικών & βότσαλο χοντρό μη ασβεστολιθικό Φόντο: μαύρο χαρτόνι Φωτισμός: 2 T5 Χ 54W (οι μαμίσιες του Jewel) Διάρκεια φωτισμού: 10 ώρες Φιλτράρισμα: το μαμίσιο εσωτερικό φίλτρο του Jewel & extra 1 εξωτερικό UnimaxFZKN150 Θερμοστάτης: 300WJewel & 100WFerplastBlueClima (όχι πάντα) Λίπανση: DennerleV30 Complete Παροχή CO2: όχι Παράμετροι: pH: 6,6 Γενική σκληρότητα (GH): ? Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): ? Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): περίπου 15 Αλλαγές νερού: κάθε 15-20 ημέρες το 50% Θερμοκρασία: 26-28 C ¶λλες πληροφορίες: Το ενυδρείο τρέχει από αρχές Φεβρουαρίου. Λόγω της ιδιαίτερης διακόσμησης που δημιουργεί το oscarοι φώτος είναι μετά από αλλαγή νερού & επανατοποθέτηση του χαλικιού εκεί που θα έπρεπε, εξού και τυχόν αιωρούμενα σωματίδια. Στο πίσω καπάκι (και με τη βοήθεια του Steady) έχουν τοποθετηθεί για το καλοκαίρι 4 8άρια ανεμιστηράκια. Ακόμη με κάθε αλλαγή προσθέτονται almond leaves. Φωτογραφία: |
|
||||
|
||||
![]()
Ενδιαφερον.
Νομιζω μια μεγαλη ριζα-κορμος στο κεντρο (σαν να ξεκιναγε δεντρο δλδ απο εκει) θα ηταν και για το ψαρι και για το ενυδρειο πολυ καλη ιδεα. Ισως το ηρεμουσε κιολας. Ο pleco πρεπει να ειναι Pterygoplichthys gibbiceps.
|
|||
|
|||
![]()
Η αλήθεια είναι ότι το είχα σκεφτεί και εγώ αυτό, αλλά λόγω του ότι έχω και το εσωτερικό φίλτρο θεώρησα καλύτερο να μην περιορίσω κι άλλο το oscar. Μεγάλη ρίζα είναι αυτή που έχω βάλει δεξιά, η οποία και καλύπτει το φίλτρο (εφόσον δε μπορούσα να βάλω φυτά για να καλυφθεί και είναι και το «στέκι» του oscar). Γενικά πάντως είναι αρκετά ήρεμο για κιχλίδα, και με το plecoτα πάει πολύ καλά...Το μοναδικό που μου θυμίζει τη φύση του είναι οι «διακοσμητικές» ιδιότητες που προσδίδει στο χαλίκι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ομορφο ψαρι!! Πάντα μου αρεσαν τα oscar... Τώρα θα συμφωνησω με τον Σπυρο. Κατι χρειαζεται εκει στη μεση....
|
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο ξανα και απο μενα πολυ ωραιο το ενυδρειο σου μαιρη
δυστηχως σε τετοια ενυδρεια δεν μπορεις να τα διακοσμησεις οπως θες αλλα οπως θελει ενα τετοιο ψαρι για να κινειται δηλαδη οσο ποιο αδειο γινεται ![]() ![]() ![]() σε βλεπω αργοτερα για ποιο μεγαλο ![]() παντως πολυ ωραιος ο μαγκας φαινεται πολυ χαρουμενος και καλα αναπτυγμενος ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σε ευχαριστώ Steady…Όντως και εγώ για extraρίζα στη μέση δεν το σκέφτομαι...Κάποια στιγμή που θα μπει εξωτερικό θα «τραβήξω» το δεξί κέντρο στο ξύλο μάλλον...Όσο για μεγαλύτερο ενυδρείο ούτε λόγος! Μετά θα βγω εγώ από το σπίτι!
Το μόνο που θέλω τώρα είναι να αυξηθούν λίγο τα pistiaγια να «σκοτεινιάσει» λίγο ο χώρος... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το ενυδρείο μου | ΧρήστοςΠ | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 6 | 21-03-07 08:56 |
Το ενυδρείο μου | tropheus | Malawi | 8 | 13-10-04 18:14 |