|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Συνθηκες στο ενυδρειο μου.
Co2 με ph controller Ph 6,8 δινει εντολη και απο 6,85 κατεβαινει στο 6,8 Gh 8 KH 4 Po 0 Νο 3 = 10ml/L εννοειται αμμωνια δεν υπαρχει φωτοπεριοδος 9 ωρες την ημερα συνολικα watt 160 σε 200 αρι ενυδρειο. Τι φταει? ------------------------- ειναι σαν χνουδι. Δεν υπαρχει sae μεσα, εχω εναν γλυφτη. Ειναι φυτεμενο το ενυδρειο.
Πωλούνται Γαρίδες Red Crystal Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kifinas : 09-06-08 στις 06:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως είναι παρα πολλές η λάμπες για τα λίτρα σου???
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι και πόσα φυτά έχεις ; Το ph controller είναι καλιμπραρισμένο σωστά ;
Νομίζω ότι για τον φωτισμό σου χρειάζεσαι περισσότερο Co2 , κατέβασε σιγά-σιγά το ph σε 6,6 . |
|
||||
|
||||
![]()
με καινουργιες μετρησεις που εκανα (να ναι καλα η API) ειδα οτι τα νιτρικα ειναι στον πατο.
Ειναι τοσο σημαντικο το NO3 να εχει καποια τιμη πχ 10ml/L? Μαλλον ειναι αυτη η αιτια της αλγης. Συμπερασμα. Εχω πεδευτει πολυ με τα test NO3 και PO4 της sera που εχουνε μεσα μεζουρες 42 μπουκαλακια το καθενα και τελικα ακρη δεν βγαζεις. Ας μου εξηγησει καποιος γιατι ξεφαντωνει η πρασινη αλγη οταν τα νιτρικα ειναι μηδενικα. Το καλιμπραρισμα εγινε πριν 15 μερες με τρελλες οδηγιες μην γινει κανα λαθος, στον πινακα βλεπω οτι για το ph 6,8 το 4 kh ειναι μια χαρα. ------------------------- απο φυτα. Riccia, προσπαθω να την αναπτυξω πανω σε ενα ξυλο. Hygrophilla polysperma,Crinum calamistratum, Echinodorus cordifolius, pogostemon helferi, rotala wallichii, glossostigma, rotala nanjenshan, ludwigia glanduiosa, lilaeopsis brasiliensis,microsorum pteropus,Limnophila sessiliflora, Egeria densa
Πωλούνται Γαρίδες Red Crystal Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kifinas : 09-06-08 στις 16:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Συνηθως για αυτη την αλγη (Grenn hair) επειδη παιδευτηκα και εγω παρα πολυ καιρο εβγαλα τα εξης προσωπικα συμπερασματα.Πολλα φωσφορικα,ειτε απο φαγητο ειτε απο λιπασμα και λαθος kelvin στις λαμπες.Η συγκεκρημενη αλγη σε φασματα ανω των 6000K σε εμενα εκανε παρτυ.Μολις τις αλλαξα ολες με 3200Κ(aquaflora) και 6000Κ(midday) μειωθηκε αισθητα.Με τον καιρο οσο το ενυδρειο ωριμαζει εξαφανιζονται ολες ,αρκει να κρατας καλη ρουτινα.Το δικο μου ενυδρειο τους πρωτους 3-4 μηνες ηταν αλγοκαλλιεργεια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το άζωτο είναι ένα από τα απαραίτητα μακροστοιχεία για την ανάπτυξη των φυτών και όταν υπάρχει έλλειψη τα φυτά δεν μπορούν να αφομοιώσουν κάποια άλλα θρεπτικά συστατικά τα οποία εκμεταλεύεται η άλγη και παίρνει τα πάνω της.
Με ph 6,8 είσαι στα κάτω όρια στα επίπεδα Co2 και επειδή έχεις αρκέτο φωτισμό και σχετικά πυκνοφυτεμένο ενυδρείο νομίζω ότι πρέπει να πας σταδιακά προς τα πάνω όρια http://www.aquatek.gr/vb/attachment....1&d=1123361508 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αλγη στα τζάμια? | erling | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 13-12-07 15:40 |
Αλγη vs Φυτα | thanosatha | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 33 | 27-01-07 00:26 |
αλγη στα φυτα | ΜΑΡΙΟΣ ΞΕΣΤΕΡΝΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 07-12-04 08:54 |
Αλγη στα τζαμια | gaia | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 26-11-04 15:48 |
αλγη χωρις φυτα | griffin_23 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 06-02-04 03:14 |