|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν 3 μερες μετρησα τα νιτρικα και ηταν στο τελευταιο χρωμα της κλιμακας...
Εκανα 30% αλλαγη νερου Σημερα μετρησα παλι το ιδιο... Εκανα 50% αλλαγη νερου Μετα απο 2-3 ωρες ξαναμετρησα και παλι το ιδιο... Αμμωνια = 0 Γιατι εχω τοσα πολλα νιτρικα? Τι πρεπει να κανω? |
|
||||
|
||||
![]()
Μέτρα και το νερό της βρύσης που βάζεις στο ενυδρείο σου κ πες μας λίγο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μολις το μετρησα... Πολυ λιγα νιτρικα στης βρυσης
Δεν εχω τωρα το χαρτακι με τους χρωματισμους μπροστα μου αλλα της βρυσης ειναι ελαφρυ ροζ το αποτελεσμα ενω του ενυδρειου σκουραινει παρα πολυ... Με σκονη μετραω (SALIFERT profi test) Kαι εχω και αρκετα φυτα μεσα που θα πρεπε να απορροφουν |
|
|||
|
|||
![]()
Όλες οι εταιρείες έχουν ένα μετρήσιμο φάσμα ΝΟ3 από 0 μέχρι 100-200-250...,αναλόγως την εταιρεία.Αν τα νιτρικά σου υπερβαίνουν το ανώτερο μετρήσιμο όριο,τότε το χρώμα "κολλάει"στο πιο σκούρο άκρο της κλίμακας.Αλήθεια,πόσα ψάρια,τι είδους και πόσα λίτρα ενυδρείο έχεις;Πότε έκανες τελευταία φορά αλλαγή νερού(μη μετρήσεις την προχθεσινή) και σε τι ποσοστό;
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω 9 τιγρακια κι ενα γλυφτη σε 100 λιτρα στρωμενο με αμμωνια...
Λειτουργει με τα ψαρια 2-3 μηνες... Αλλαγες εκανα καθε βδομαδα 30% αλλά δεν μετρουσα συχνα... συνηθως μονο πριν την αλλαγη |
|
|||
|
|||
![]()
Οι αλλαγές μου φαίνονται επαρκείς για να έχεις τόσα νιτρικά...Και τα ψάρια λογικά σε αριθμό...Ποιο είναι το ανώτερο μετρήσιμο όριο ΝΟ3 της εταιρείας;Δε δοκιμάζεις και καμιάς άλλης εταιρείας τεστ για να συγκρίνεις;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νιτρικα σε χαμηλα επιπεδα | alexinio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 23-04-07 11:53 |
Νιτρικα | niar71 | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 19 | 03-03-07 01:55 |
ΝΙΤΡΙΚΑ / ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ | manoussos | Malawi | 3 | 25-11-06 21:47 |
νιτρικα... | niar71 | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 4 | 14-04-06 08:56 |
Αυξημενα Νιτρικα | Γρηγορης | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 20 | 04-03-04 17:29 |