|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα...το εψαξα με αναζητηση για τις λαμπες και διαβασα τοσες γνωμες που ζαλιστικα
![]() ενυδρειο 120 λιτ (100 καθαρα) πυκνοφυτεμενο με χαμηλων και μεσαιων απαιτησεων φυτα υποστρωμα της sera..χαλικι 3-4 χιλ diy co2 (απο σαβ.κο θα εχω μπουκαλα) λιπασματα της seachem φωτισμο Τ5 4Χ21 watt τυπου daylight (λευκο φως 6000 kelvin)..συνολικα 84 watt/100 lit ....η ερωτηση...... εχω προμηθευτει και 4 Τ5 λαμπες της osram των 21 watt η καθεμια στα 2100 kelvin..(λευκοκιτρινο φως) σκεφτομαι να κρατησω 2 απο απο αυτες που εχω και να αντικαταστησω τις 2 με αυτες των 2100 kelvin...ειναι καλη αυτη η ιδεα? αλλοι μου λενε να κρατησω τις 4 που εχω και αλλοι να τις εχω 2-2...τι προτεινετε και με ποιο συνδυασμο? ευχαριστω εκ των προτερων υ.γ. δεν αναφερομαι σε αγορα νεων λαμπων...θα ηθελα να ακουσω γνωμες για αυτες που εχω τωρα στη διαθεση μου..
|
||||
|
||||
![]()
Τα φυτά αγαπούν το χαμηλό φάσμα φωτός. Με φως μέχρι 3500 Kelvin είσαι εντάξει για τα φυτά σου. Αν ψάξεις και τις μεγάλες εταιρείες (arcadia κτλ) θα δεις ότι όλες οι λάμπες flora παίζουν εκεί γύρω. Εγώ προτείνω να κάνεις από ένα ζευγαράκι ίσως και 3 -1 (flora - daylight). Οι λάμπες σου είναι στα 2100 lm δηλαδή 3000 kelvin
|
|
||||
|
||||
![]()
σωστα...αφηρημαδαααα!!!
![]() ευχαριστω chemical mac... υπαρχει κανενας συγκεντρωτικος πινακας που να δειχνει ποιες λαμπες εκπεμπουν σε τι φασμα..?? και πως μετατρεπουμε lm σε kelvin (και νομιζω καπου ειδα και nαnometer σε φασματα...)
|
||||
|
||||
![]()
νομίζω ότι κάπου εδώ μέσα υπάρχει ένας πίνακας με λάμπες από διάφορες εταιρείες με εκπομπή φάσματος, συγκριτικά στοιχεία κτλ...αλλά δεν θυμάμαι που...και βαριέμαι να ψάχνω. Αν δε βαριέσαι εσύ να ψάχνεις 3000 ποστ κάντο. Τα Lumen είναι μονάδα μέτρησης φωτεινότητας στο σύστημα mks (si - system international) ενώ το kelvin στην ουσία είναι μονάδα μέτρησης θερμότητας αλλά το χρησιμοποιούμε συχνά για το φως. Βασίζεται στην αρχή ότι ένα μαύρο σώμα εκπέμπει φως του οποίου το χρώμα βασίζεται στη θερμοκρασία του σώματος. Γι αυτό μιλάμε για θερμά και ψυχρά χρώματα. Τα nanometers είναι μονάδα μέτρησης μήκους κύματος φωτός (η σωστή μονάδα μέτρησης φάσματος φωτός - τα φασματοφωτόμετρα δίνουν αποτελέσματα ακριβείας σε nm). Γιατρέ μου ελπίζω να βοήθησα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
να σαι καλα....θα ψαξω στο ιντερνετι και εκτος φορουμ για πληροφοριες συμφωνα με τις διευκρινισεις σου.....(ακου "γιατρε μου".....δε λες να το κοψεις ε? και παραπληροφορεις και τον κοσμο...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
πανο, δες κ αυτα:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=7859 http://images.digitalmedianet.com/20...0/story/02.jpg ελπιζω να σε βοηθεισουν... ![]()
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υψηλά kelvin | Μάγγος Θωμάς | Δίσκοι | 6 | 30-01-07 12:25 |
Φως σε 6 lt | DimmyF | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 25-07-06 17:32 |
Υπάρχει κίνδυνος για άλγες όταν έχουμε φως και λιπάσματα χωρίς co2? | Strahos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 16 | 26-06-06 20:30 |
Φωσ,περισσοτερο Φωσ | epistimon | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 26-12-05 22:34 |