|
|||
|
|||
![]()
Εχω 2 φιλτρα 2215 EHEIM.Σχεδον καθε μηνα πρεπει να βγαζω τις σωληνες και να τις καθαριζω εσωτερικα γιατι πιανουν γλιτζα και πεφτει η ροη. Υπαρχει καποια λυση να μην πιανουν; Ισως σκεφτομε σωληνα με μεγαλυτερη διαμετρο.
Εχετε καποια αλλη λυση; |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ 5 χρόνια δεν τα έχω καθαρίσει ποτέ !
Μήπως θέλει αλλαγή το σφουγγάρι σου και για αυτό μειώνεται η ροή ; Τι υλικά έχεις μέσα και με ποιά σειρά ; |
|
||||
|
||||
![]()
Για να πιάνουν τόσο συχνά μούργα ή ταϊζεις πολύ ή τις σωληνώσεις τις χτυπάει ηλιακό φως!
Λύση να βάλεις μεγαλύτερης διαμέτρου σωληνώσεις δεν νομίζω οτι παίζει διότι α) δύσκολο να τους προσαρμόσεις και β) θα αλάξει η ροή κυρίως προς το φίλτρο και πιθανότατα θα επηρεάσει την λειτουργία του.
|
|||
|
|||
![]()
Εχει μακαρονι κατω-μπλε σφουγκαρι-βιολογικο υλικο της EHEIM και υαλοβαμβακα.Νομιζω πως τα υλικα ειναι ενταξει.Το ενυδρειο ειναι 350 lt φουλ φυτεμενο και ταιζω κανονικα.Τις σωληνες δεν τις βλεπει ο ηλιος.Σκεφτηκα να τις καθαρισω με χλωρινη αλλα φοβαμαι να μην κανω καμια ζημια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Την χλωρίνη ούτε να την ξανασκευτείς!!!
Ίσως η χρήση προφίλτρου που μπαίνει στο μπαστούνι εισόδου να σε βοηθήσει!
|
||||
|
||||
![]()
Kάθε πότε αλλάζεις το πάνω σφουγγάρι και ξεπλένεις τα υπόλοιπα ;
|
|
|||
|
|||
![]()
Προφιλτρο υπαρχει.Τα φιλτρα καθαριζονται μια φορα το μηνα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεις να βγαλεις φωτο να δουμε πως ειναι ;
|
||||
|
||||
![]()
Για δες εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=5204
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
επιλογη φιλτρου | gogos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 06-04-08 10:04 |
εξαγωγι φιλτρου | kein | Malawi | 5 | 04-01-08 21:05 |
συντηρηση φιλτρου | steady | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 15-10-07 09:02 |
Ιδιοκατασκευη φιλτρου | skalani | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 11-07-07 13:23 |
Αντικατασταση φιλτρου | Τασος Καρβεντουζης | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 14-03-07 14:02 |