|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σε ολους...
Ειμαι καινουριος στο χωρο οπως καταλαβαινεται και εχω μερικες ερωτησεις για καποιες απο τις οποιες βρηκα απαντησεις αλλα θελω να εχω μια ολοκληρωμενη αποψη για να ξεκινησω σωστα... Ευχαριστω προκαταβολικα 1)οταν αρχισω το στρωσιμο θα το κανω με τα φυτα ή αυτα θα μπουν μετά 2)αν παρω κανα δυο ανουμπιες, κερατοφυλο και java moss για φυτα, ενα βραχακι και ενα ξυλο, μερικα τεστ, ψιλο χαλικι,ενα θερμομετρο και ενα χρονοδιακοπτη ποσο περιπου θα μου στοιχισουν. Ρωταω για να μην με πιασουν κοροιδο σε κανενα πετ σοπ...στο περιπου 3)αν οταν στρωνω εχω τα φυτα μεσα μπορω να ανεβασω τη θερμοκρασια στους 32-33 βαθμους η' πρεπει να τη διατηρησω μεχρι 28; 4)καθε ποτε να κανω τεστ στο νερο? 5)ποσα ml αμμωνια να ριχνω καθε μερα (96 λτρ ειναι....γυρω στα 75 υπολογιζω καθαρα) 6)ποσες ωρες την ημερα να εχω αναμενη την λαμπα...ειναι μικρη 15W... πρεπει να παρω κι'αλλη η' να αλλαξω αυτη με μια μεγαλυτερη? 7)ενα απλο μαυρο χαρτονι αρκει για backround? ![]() 9)Θα χρειαστω υγρο λιπασμα και αντιχλωριο? 10)οταν στρωσει το νερο ποσα τιγρακια να βαλω για αρχη? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν κανεις μονο τιγρακια οκ!Αλλιως προσεξε οι συγκατοικοι να μην εχουν μακρυα πτερυγια γιατι εχουν κακο συνηθιο να τα ξεσκιζουν!
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο που διαβασα για τα tiger barb ειναι οτι θελουν ph 6,5-7,5. Χρειαζεται για τετοιο ph νερο με αντιστροφη οσμωση?
|
|
||||
|
||||
![]()
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/osmose.htm
ΔΙαβασε αυτο να καταλαβεις τι ακριβως κανει η ΑΟ
|
||||
|
||||
![]()
Θελω να ξεκινησω το πρωτο μου ενυδρειο και δεν θελω να μπλεξω με συσκευες αντιστροφης οσμωσης, ph controler ή μπουκαλες CO2 ακομα.
Μπορω να συντηρησω σε ικανοποιητικο βαθμο τα tiger barb χωρις αυτες ή θα πρεπει να στραφω σε καποια αλλο ψαρακι? |
|
||||
|
||||
![]()
Iσως με λιγη τυρφη να μπορεις να κατεβασεις λιγο τις σκληροτητες του νερου και με ενα αυτοσχεδιο δυοξειδιο(μειγμα ζαχαρης μαγιας) να χαμηλωσεις και το ΡΗ ενω παραλληλα να βοηθησεις και τα φυτα.Εγω αν εμενα θεσσαλονικη θα ξεκιναγα με καποια μικροκιχλιδα Τανγκανικας(αλλωστε εχει γινει trendy εκει στο βορρα!) η με ζωοτοκα.Με αυτα τα ειδη το νερο σου ειναι οτι πρεπει.Βεβαια πρωτου παρεις αποφαση κανε πρωτα μετρησεις GH PH KH γιατι δεν ξερω που μενεις θεσσαλονικη για να ξερω τα νερα.Ενδεικτικα ξερω συκιες,ασβεστοχωρι και χορτιατη το νερο ειναι σκληρο
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτησεις??? | akillis | Δίσκοι | 2 | 31-12-07 19:09 |
Ερωτησεις | HoG | Αρχάριοι γλυκού νερού | 31 | 12-12-07 14:44 |
Ερωτησεις | petros | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 2 | 16-06-07 13:19 |
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ | KOKOBAS | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 04-05-07 18:14 |
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!!! | AFRIKANOFILOS | Bettas | 2 | 20-11-04 23:18 |