|
|
||||
|
||||
![]()
γεια σε ολους! πηρα ενα καινουριο ενυδρειο 120 λιτρα, κ σκεφτομαι να του βαλω μεσα εναν καρχαρια galaher. μπορειτε να μου πειτε τι αλλο μπορω να βαλω μεσα σε ψαρικο κ γενικοτερα πως θα πρεπει να το στησω; δεν αναφερομαι στο στρωσιμο αλλα στο θεμα της διακοσμησης. στο στρωσιμο εχω εμπειρια. λεμε τωρα..
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ.
εχεις καμμια ιδεα ποσο γινεται....? |
|
||||
|
||||
![]()
http://images.google.gr/images?svnum...-8&sa=N&tab=wi
Δεν έχω εμπειρία σε αυτά, αλλα μου φαινετε οτι ψιλομεγαλώνει πολυ το ψαράκι. |
|
||||
|
||||
![]()
τι ειναι τουτο καλε;;;;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Για σκέψου λίγο αυτό που λες..... Σοβαρά σκέψου το όμως
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τι σου φαινεται περιεργο απ αυτο που λεω; δηλ αν φτιαξεις ενυδρειο με αγρια ψαρια πρεπει να βαλεις μεσα μονο ενα ψαρι; η εστω ενα ειδος;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ας σοβαρετουμε λιγο. αν ψαχνεις τετοια πλασματα,που λες δεν κανουν για ενυδρειο ,και πολυ περισσοτερο για μια χουφτα νερο... ειναι πλασματα για να ζουνε ΜΟΝΟ στο φυσικο τους περιβαλλον. |
|
||||
|
||||
![]()
μισο λεπτο ρε παιδια που πεσατε να με φατε. υπαρχουν και αλλοι πολυ μεσα σε αυτο το forum που εχουν ενυδρεια με αγρια ψαρια. και δεν αντιμετωπιζουν και κανενα προβλημα. ακομη υπαρχει κ μια πολυ γνωστη καφετερια η οποια διατηρει εδω και αρκετα χρονια ενυδρειο με καρχαριοειδη κ τους βλεπω μια χαρουλα. με αυτη την λογικη (klaz) δεν θα επρεπε να εχουμε και ενυδρεια με ηρεμα ψαρακια γιατι το φυσικο τους περιβαλλον δεν εχει καμια σχεση με τα ενυδεια που τα κραταμε εμεις.αλλα ας μην το τραβηξουμε εκει το θεμα...
|
|
||||
|
||||
![]()
το ότι δείχνουν μια χαρούλα δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.... και επίσης, αν βασιστούμε σε αυτό που λες, ας πάρει ο καθένας από έναν πίθηκο και ας τον βάλει μέσα στο σπίτι του. Ο πίθηκος όμως έχει στόμα να βγάλει κραυγή, και χέρια και όγκο να κάνει ζημιά... Τότε θα δεις πόσο "μια χαρούλα" ζουν έτσι τα ζώα. Δεν ήθελα να γίνω κακός και να παρεξηγηθούμε, σε παρακαλώ όμως ξανασκέψου το αυτό που λες....
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν.
εγω δεν ειπα οτι ειναι ολα ροδινα.. δεν ειπα επισης οτι πρεπει να παιρνουμε λαθος παραδειγματα (βλεπε καφετερια..) καλο ειναι ΠΡΙΝ παρουμε καποιο ζωο,να μαθουμε γιαυτο, και να διαβασουμε για τις αναγκες του... αν κανουμε το παραπανω,νομιζω οτι στο μελλον δεν θα υπαρχουν διαλογοι σαν τον συγκεκριμενο. |
|
|||
|
|||
![]()
Το γκαλαχερ παρ' ολο το απαγορευτικο μεγεθος του δεν ειναι "αγριο", δεν θα πειραξει άλλα ψαρια ιδιου μεγεθους.
Τα silver shark, παρ' ολο που μοιαζουν (λεμε τωρα) με καρχαριακια, θελουν παρα πολλα λιτρα και κοπαδι, τα 120 λιτρα σου δεν αρκουν. Ο ορισμος του "αγριου" ψαριου στην περιπτωση μας, ποιος ειναι? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=16974&page=3. Φαντάσου τα δικά μου (66 πόστ), τα έχω 2 χρόνια σε 400 λίτρα και αυτή τη στιγμή ψάχνω να τα δώσω γιατί δε χωράνε άλλο....Σκέψου το πολύ αν θες τόσο να το πάρεις....
|
||||
|
||||
![]()
οταν λεω αγρια ψαρια αυτο εννοω οτι τρωνε τα παντα κ δεν ταιριαζουν με τα ηρεμα γιατι θα τα φανε. δεν εννοω τιποτα παραπανω. για ψαρια δυο ετων οντως εχουν γινει θρεφταρια. τα οσκαρ που θεωρουνται αγρια ψαρια και αυτα τοσο πολυ μεγαλωνουν; γιατι εχω 2 οσκαρ. σε ενα ενυδρειο αλλα θελω να βαλω και τιποτα αλλο μεσα.
|
|
||||
|
||||
![]()
μαξιμουμ 2 οσκαρ ζευγαρι(και μονο αυτα) για 400 λιτρα...μαξιμουμ..!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν εννοεις οτι τα εχεις στα 120 λιτρα, οχι μονο δεν χωραει τιποτα αλλο, αλλά πρεπει ή να τους παρεις πολυ μεγαλυτερο ενυδρειο (τουλαχιστον 500 λιτρα) ή να τα δωσεις.Τα Οσκαρ ειναι απο τις πιο ημερες μεγαλες κιχλίδες...
Και μεγαλωνουν πολυ. Καπου ταχεις μπερδεψει... |
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην δεν υπαρχει θεμα παρεξηγησης. απλα ρωταω και μαθαινω.
(καλο ειναι ΠΡΙΝ παρουμε καποιο ζωο,να μαθουμε γιαυτο, και να διαβασουμε για τις αναγκες του... αν κανουμε το παραπανω,νομιζω οτι στο μελλον δεν θα υπαρχουν διαλογοι σαν τον συγκεκριμενο.) αυτο προσπαθω να κανω. λοιπον , ανακεφαλαιωνοντας καταληγω στο συμπερασμα οτι μου προτεινετε να μην φτιαξω ενυδρειο με "αγρια" ψαρια. καταλαβα καλα; |
|
||||
|
||||
![]()
για να μην μακρυγορουμε καλη μου φιλη,διαβασε εδω με προσοχη,δες προφιλ ψαριων και αποφασισε χωρις βιασυνη,τι σου αρεσει,και τι μπορεις να βαλεις στο ενυδρειο σου...
με την ησυχια σου. http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον, για να ξεκαθαρισει λιγο το θεμα. αγρια ψαρια οταν λεω εννοω αυτα που εννοουν και οι πετσοπαδες. αυτοι μου τα ονομασαν ετσι. ειπαν οτι υπαρχουν τρεις κατηγοριες ψαριων και αντοιστιχα ειδων ενυδρειων. τα ηρεμα, τα ημιαγρια και τα αγρια. τωρα αν εσεις τα αγρια τα ονομαζετε θυρευτες δεν διαφωνω. αυτα που σας γραφω μου τα ειπαν πολλοι πετσοπαδες και οχι μονο ενας. ολοι ετσι τις διαχωριζουν τις κατηγοριες των ψαριων και αντοιστιχα των ειδων των ενυδρειων. τωρα αν κολατε στην λεξη τι να πω. θεωρω οτι δεν ειναι και τοσο δυσκολο να καταλαβετε για ποια ψαρια μιλαω και ας μην χρησιμοποιω την σωστη ορολογια. οσο για τα οσκαρ που ρωτατε ,ναι, ειναι στο 120 λιτρο αλλα ειναι πολυ μικρα ακομη. γυρω στα 8 με 10 εκατοστα το πολυ. θα τα βαλω σε 400 λιτρο οταν δω οτι χρειαζεται. προς το παρον δεν το κρινω αναγκαιο. φιλικα παντα.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οσον αφορα τα οσκαρ εσενα μπορει να μην σου φαινετε αναγκαιο αλλα πιστεψε με στα ψαρακια σου μπορει να φαινετε διαφορετικα ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλα δεν νομιζω οτι εχει και νοημα να στο λενε 100ατομα δωστα δωστα ειναι κουραστικο και για σενα σε λιγο καιρο θα το καταλαβεις και μονη δυστηχως ομως θα την πληροσουν τα ψαρακια και τοτε θα καταλαβεις γιατι επιμενανε ολοι τοσο... οσο για αυτα που λενε οι πετσοπαδες δεν το σχολιαζω καν.... πχ τα γκαλαχερ που σου λεγανε παρε παρε κοιτα αλλη μια φοτο http://www.practicalfishkeeping.co.u...atfish-WWF.jpg ετσι για να καταλαβεις οτι δεν ξερουν τι τους γινεται... περνε πληροφοριες απο εδω η απο το νετ και στους πετσοπαδες μονο για ψωνια αφου πρωτα αποφασισεις τι θα παρεις.... φιλικα κωστας
|
||||
|
||||
![]()
ενταξει βασικα καταλαβε τι εννοουμε οποτε δε χρειαζεται να παιζουμε με τις λεξεις..........
οσο για τα οσκαρ δε μπορεις ποτε να πεις "προσωρινα σε 120 και θα δω..." μεγαλωνουν απιστευτα γρηγοραα θα το δεις μονη σου....... και απαντηση στην ερωτηση για το καλαχερ....οχι μη το/τα παρεις .....
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Galaher | epistimon | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 10 | 04-12-05 19:52 |
Θάνατος GALAHER | epistimon | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 03-12-05 14:04 |