|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα!Προλογος:Εχω ενα RIO 180,λειτουργει απο τις 6/8/2007 με 2 galaher κ ενα γλυφτη απο τις 8/8/2007 κ 2 φυτα (Echinodorus uruguayensis,Anubias barteri var.Angustifolia).Εσωτερικο φιλτρο απο 2 σφουγγαρια μπλε,1 πρασινο,μακαρονι,φιλτρο αμμωνιας κ υαλοβαμβακα.Εχω υγρα test pH,gH,NO2,NO3 της Sera κ ενα NH4 της JBL.Οι τιμες ειναι οι εξης:
Μετρηση 2/9/2007 pH : 7.5 gH : 7 NO2 : 3.3mg/l NO3 : 40mg/l NH4 : 0.2 Θερμοκρασια : 26 Βαθμους Eιναι τελικα στρωμενο?Το λιπασμα για τα φυτα μπορω να το ξεκινησω?Το φιλτρο αμμωνιας να το αντικαταστησω με τον ανθρακα? |
|
|||
|
|||
![]()
ακομη οχι.θα στρωθει μολις μιδενιστει η αμμωνια και τα νιτρωδη.μολις γινει αυτο κανε μια αλλαγη 50% του νερου και αρχισε το λιπασμα και αντικατεστησε το φιλτρο αμμωνιας με ανθρακα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα νιτρωδη ειναι το ΝΟ2 ε?απο τροφη μου εχουν δωσει για τους galaher φιλαρακια,κοκκους κ ταμπλετες.τα φιλαρακια τα σταματησα γιατι δεν τα ετρωγαν κ λερωναν το νερο.Τις ταμπλετες στην αρχη τις ετρωγαν αλλα τωρα οχι κ τρωνε μονο τους κοκκους.απο οτι μου ειπανε σε ενα petshop με κοκκους μονο δεν μεγαλωνουν κ δεν τους αρκει σαν φαγητο ισχυει?
|
|
||||
|
||||
![]()
1. όταν λες φίλτρο αμμωνίας τι εννοείς ???
2. οι 2 galaher είναι πάρα πολοί για τα λίτρα σου να το ξέρεις ... όταν μεγαλώσουν θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν θα είναι και ότι ποιο εύκολο να τους κρατήσεις, αυτά τα ψάρια γίνονται πραγματικά κτήνη. http://www.fishprofiles.com/files/profiles/318.htm προσεξε τα 130 cm τελικό μέγεθος ... τι ενυδρείο νομίζεις ότι μπορείς να τους προσφέρεις ώστε να είναι οκ αυτά τα ψάρια?? 3.για να έχεις ένα στρωμένο ενυδρείο πρέπει αμμωνία και νιτρίτης να είναι 0 ... 4. το ενυδρείο σου δεν είναι στρωμένο ... και ως εκ τούτου κανονικά δεν θα έπρεπε να είχε ακόμα ψάρια ... 5. galaher με φυτά ??? ενδιαφέρον project ... αν τα καταφέρεις να τα μάθεις να μην σου φάνε τα φυτά μεγαλώνοντας .. μετά μάθε τα να κάθονται και στα πίσω πόδια. 6. φιλαράκο έχεις ξεκινήσει πολύ λάθος ( όπως και πολύ από εμάς ) και καλό θα είναι να αρχίσεις να διαβάζεις αρκετά αν θες να κάνεις ένα ενυδρείο το οποίο θα το έχει να το χαίρεσαι εσύ και τα ψαράκια σου ... αλλιώς θα ταλαιπωρείστε και οι 2 χωρίς λόγο ... για αρχή ξεκίνα το διάβασμα από εδώ ... έχει όλα όσα χρειάζεσαι να ξέρεις για αρχή ... καλή συνέχεια και εδώ είμαστε εμείς ... http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a/enydreia.htm |
|
|||
|
|||
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μιας που έχεις τα ψάρια στο άστρωτο ενυδρείο, θα πρέπει να κρατάς στο μηδέν την αμμωνία (ΝΗ3/ΝΗ4) και τα νιτρώδη άλατα (ΝΟ2) κάνοντας συχνές αλλαγές νερού και ταΐζοντας τα ψάρια σου ελάχιστη τροφή κάθε δεύτερη μέρα.
Το ΝΟ2 : 3.3 mg/l είναι σκέτο δηλητήριο για τα ψάρια σου. Ξεκίνα αλλάζοντας άμεσα το 50% του νερού σου προσθέτονας οπωσδήποτε αντιχλώριο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|