|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν καλησπέρα... αποφάσισα να στήσω ένα ενυδρειο και διαβάζω διαβάζω αλλά όλα μου φαίνονται δυσνόητα...
έχω καταλήξει σε ενα Juwell ενυδρείο Record 80 (81x31x41) και μάλλον κλείνω προς θαλασσινό νερό... απότι κατάλαβα όμως εκτός των πραγμάτων που έχει μέσα το ενυδρείο θα πρέπει να αγοράσω και έξτρα πραγματάκια για να δουλέψει σωστα (ή κάνω λάθος) και δεν μιλάω για την διακόσμηση αλλα για τα λειτουργικά μέρη... ποια είναι η επόμενη κίνηση??? Ευχαριστώ Νικος |
|
||||
|
||||
![]()
Ώπα Νίκο!!!
Δεν μας τα είπες οτι πάς για θαλασσινό!!! Καλό ξεκίνημα!!! ![]() Ας απαντήσουν οι πιο "καταρτισμένοι" στο θαλασσινό... νομίζω όμως οτι θα χρειαστείς να έχεις συνολικά: 1x ΦΊΛΤΡΟ ΕΗΕΙΜ 2215 για μηχανικό 1x ΦΊΛΤΡΟ ΕΗΕΙΜ 2215 για χημικό 1x skimmer 1x Αντίστροφη όσμωση τουλάχιστον 5 σταδίων 1x Φίλτρο άμμου 1x pH controller 1x Temp controller 3x 600 lt/h αντλίες 1x Λάμπα 10.000 1x Λάμπα 14.000 1x Λάμπα Ακτινική 20 κιλά ζωντανή άμμο 10 κιλά νεκρή άμμο 10 κιλά ζωντανό βράχο ...ΚΑΛΟ ΣΤΡΩΣΙΜΟ και μετά τα ψαράκια...
|
|||
|
|||
![]()
και θα χωρέσουν όλα αυτά στο ενυδρείο??? θα τα βρώ καρδίτσα λες? από τιμές τι σημαίνουν όλα αυτά? μήπως είναι καλύτερα να ξεκινήσω απο γλυκό?
Ντυπ μυαλό???? :P |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου Νικο..Εγω έχω το ίδιο ενυδρείο με εσένα και πριν από λίγους μήνες το έκανα θαλασσινό..
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ίσως τελικα γίνει και γλυκου νερού... θα αποφασίσω σύντομα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Με δεδομενο οτι ο φιλος μας θελει ενα μικρο fish only 80 λιτρων :
Και μερικες συμβουλες : 1) υπομονη και διαβασμα.Για παραδειγμα , η ζωντανη αμμος πως διαφημιζεται ? Ως κατι που επιταχυνει το στρωσιμο ...αν εχεις υπομονη γιατι την χρειαζεσαι ? Προσφατα κυκλοφορησε η νεα ζωντανη αμμος μεγαλη εταιρειας του χωρου ...πλεον η σακουλα δεν εχει νερο μεσα αλλα αμμο + ενα σακουλακι με ''βακτηρια=activator'' .Αρα , τι πληρωνουμε ως ζωντανη ? τα βακτηρια ? Ας ριξουμε μια αμπουλα prodibio και ειμαστε οκ ![]() 2)Λιγα κανιστρα σε τοσο μικρα ενυδρεια ...καινε ρευμα , θελουν συντηρηση , πιανουν χωρο,ανεβαζουν τη θερμοκρασια το καλοκαιρι. 3) Λιγα ψαρια και ευκολα τον πρωτο χρονο 4) Σωστη επιλογη κατα τη διαρκεια των αγορων...μια ερευνα αγορας στα διαφορα μαγαζια Ελλαδας και εξωτερικου πρεπει να γινει. Φιλικα , Βασιλης |
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω με τον tricky 100% προσθέτοντας ότι 2 λαμπίτσες φυτεμένου θα κάνουν θαύματα στην κοράλλινη στην αρχή .
Και ότι για εξωτερικό μπορείτε σε τόσο μικρά ενυδρεία να βάλετε ένα hang –on φιλτράκι για χημικό. |
|
|||
|
|||
![]()
παίδες αποφάσισα οτι το ενυδρείο θα ειναι γλυκού νερού τελικά... δεν ξέρω αν πρεπει να κλειδώσετε το post ή να το αφήσετε για αναφορά σε τρίτους...
πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γεια σας | flipper | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 01-03-07 23:48 |