|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν από 3-4 μέρες μετέφερα τα τρία γατοψαράκια μου στο νέο τους σπίτι 120 λίτρων. Μεταφέρθηκε στο νέο ενυδρείο το παλιό εσωτερικό φίλτρο της EHEIM (που ήταν στρωμένο) και ταυτόχρονα το ολοκαίνουριο 2213. Στο νέο ενυδρείο κυκλοφορούν 5 μικρά γκαπάκια και 2 ξιφοφόροι. Τα γατόψαρα ήταν - και είναι - γενικά πολύ φοβιτσιάρικα και σχεδόν πάντα κρύβονταν όταν τα πλησίαζα. Στο νέο ενυδρείο έχουν αρχίσει να γίνονται πιο κοινωνικά και έτσι μου δώθηκε και εμένα να τα παρατηρήσω καλύτερα. Το μεγαλύτερο και παλαιότερο από αυτά δείχνει να χαίρει άκρας υγείας. Τα δύο μικρότερα σε μέγεθος όμως δείχνουν πιο φοβισμένα και από όσο μπόρεσα να δω δεν έχουν μουστάκια!! Ξέρω πόσο σημαντικό πράγμα είναι τα μουστάκια για τα γατόψαρα και γι' αυτό έχω ανησυχήσει... Είπα να τα πιάσω να τα βάλω στο ενυδρείο νοσοκομείο αλλα αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί κρύβονται αλλα και θα στρεσαριστούν πάρα πολύ και δεν είμαι σίγουρος ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα... Ποια η γνώμη των εμπειρότερων?
Σημειωτέον ότι κανένα άλλο ψάρι δεν δείχνει να έχει πρόβλημα και όλα δείχνουν πολύ καλά στην υγεία και διάθεση τους. |
|
||||
|
||||
![]()
ο πιο κλασσικος λογος που τα αγαπημενα κορυς(και οχι μονο) χανουν τα μουστακια τους ειναι το σκληροτραχηλο υποστρωμα-χαλικι που εχουμε στο ενυδρειο....
γι'αυτο το λογο πολλες φορες λεμε να αποφευγεταιω τετοιου ειδους υποστρωμα οπως πχ τον ακουαλιτη,η την λαβα,που ειναι αρκετα σκληρα χαλικια,μ'αποτελεσμα να τραυματιζουν και να χανουν στην τελικη τα μουστακια τους......για δες η σκεψου σε τι χαλικι ηταν πριν........ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas G. : 29-05-07 στις 15:09 |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Klaz η αλήθεια είναι ότι για 3-4 μέρες έμειναν στο ενυδρείο που έχω για προσωρινή φιλοξενία ψαριών το οποίο έχει ένα ψιλό κόκκινο ( ...
![]() Το ενυδρείο που βρίσκονται τώρα έχει στρογγυλεμένο μέτριου μεγέθους χαλίκι... Και σε τελική ανάλυση τί κάνουμε τώρα? Πληγές πάντως δεν φαίνεται να έχουν... |
|
||||
|
||||
![]()
μηπως τα πηρες ετσι και δεν το ειδες.......??
|
||||
|
||||
![]()
Αν είσαι σίγουρος οτι αυτό έγινε τώρα και δεν υπήρχε,το Melafix της Aquarium pharmaceuticals καθώς και το κατέβασμα του ph με τύρφη για την ανάρρωση,θα βοηθούσε και θα αύξανε τις πιθανότητες αναγέννησης των μουστακιών...Αν όμως αυτό υπήρχε,δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις...Επίσης για τσέκαρε αν πράγματι δεν έχουν μουστάκια ή απλά εκείνη τη στιγμή τα είχαν τραβήξει κοντά στο σώμα και δεν φαίνονταν...
Η μεταφορά στο ενυδρείο νοσοκομείο δεν βοηθάει...Περισσότερη ενόχληση παρά όφελως... Το οτι έμμειναν για 3 μέρες σε ενυδρείο με πιο αιχμηρό χαλίκι δεν φτάνει για να χαθούν τα μουστάκια ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολυ χειρότερα για το ένα από τα δύο αμούστακα γατόψαρα και πολύ φοβάμαι ότι η εξέλιξη κάθε άλλο παρα καλή θα είναι...
![]() ![]() ![]() Προχθές το βράδυ διαπίστωσα ότι το ένα είχε αποκτήσει όχι μουστάκια αλλα λευκό "γένι". Αμέσως (με πολύ κόπο) πιάστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου του χορηγήθηκε sera mycopur και ectopur (αν τα θυμάμαι καλά)... σε συνδυασμό με χρήση αεραντλίας. Εχτές το βράδυ ο ασθενής βγήκε από το ενυδρείο και το λευκό γένι αφαιρέθηκε με μπατονέτα εμποτισμένη με betadine και επέστρεψε στο νοσοκομείο. Περιτό να πω ότι μοιάζει λες και του έχει φύγει όλο το σαγόνι... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Corydoras aenaus … να πώς να σας κάνουν αυγά. | Lsourtzo | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 1 | 05-12-06 11:01 |
χωρίς Φως | Θανάσης | Φωτισμός | 9 | 19-07-06 15:42 |
πως ξεχωρίζουμε aenaus albino, paleatus albino | Strahos | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 5 | 28-03-06 23:04 |
Κομμένα μουστάκια σε κόρυς | filoxenos | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 11 | 23-01-06 19:41 |
Κομμένα μουστάκια στα Corydoras | test | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 26-12-02 04:47 |