|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά γειά σας!
Έχω ένα μικρό ενυδρείο 26 λίτρων που κάθεται άδειο μια και ο κάτοικός του μετακόμισε. Θα μπορούσατε να μου πείτε ένα καλό συνδιασμό ψαριών και φυτών? Η μία σκέψη είναι ένας μονομάχος αλλά θα ήθελα και καμία ενναλακτική πρόταση. Ευχαριστώ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Emily καλώς ήρθες στην παρέα μας . Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις απο την αρχή με υπόστρωμα για να κανεις φυτεμένο ενυδρείο.Υστερα απο το στρώσιμο μπορείς να βάλεις μια μικρή ομάδα απο tetras , rasboras ή κάποια άλλα ψαράκια μικρού μεγέθους κατάλληλα για το ενυδρείο σου . Θα έχεις πιστεύω πολύ καλό αποτέλεσμα. Δές και το www.liveaquaria.com για να επιλέξεις τα φυτά και τα ψάρια που σου ταιριάζουν.
|
|
|||
|
|||
![]()
παρε και απο εδω απειρες ιδεες
απο καλοστημενα μινι ενυδρεια http://www.plantedtank.net/forums/planted-nano-tanks/ |
|
||||
|
||||
![]()
Hello κι από μένα Emily καλώς ήρθες...
Κι εγώ σου προτείνω φυτεμένο, αλλά όχι κοπαδόψαρα σε τόσο λίγα λίτρα, με ένα μονομάχο μπορεί να δείξει πολύ όμορφο ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τα λινκς
![]() Πέρασα εχτές από ένα κατάστημα κοντά στην περιοχή μου που μέχρι πρόσφατα το θεωρούσα αξιόπιστο και εκεί με αποτρέπανε εντελώς από το να βάλω τροπικά ψάρια σε τόσο μικρό ενυδρείο. Μου είπαν σίγουρα όχι στα Tetras και Cardinals, μόνο guppys προτείνανε και επίσης είπαν ότι και για μονομάχο, είναι υπερβολικά μεγάλο και ότι θα πάθει ψυχολογικό σοκ το ψάρι..........! Κάποια γνώμη? Αυτά από άτομο που προσπαθούσε να με πείσει να μετακομίσω τα 2 χρυσόψαρά μου από το 100 λίτρο στο μικρό των 26 λίτρων και να κάνω το μεγάλο τροπικό. Το ίδιο άτομο υποστήριζε ότι το χρυσόψαρο είναι μια χαρά και σε γυάλα......!!!! και όταν μεγαλώσει αν μεγαλώσει χρειάζεται πιο πολλά λίτρα.... Τέλος πάντων το θέμα δεν είναι χρυσόψαρα και σίγουρα είναι χιλιοσυζητημένο, απλά έγινα έξω φρενών με αυτά που άκουσα και είναι ένα κατάστημα όπου και μέσα στο φόρουμ θεωρείται από τα καλά.......... Για να επιστρέψω στο θέμα. Για υπόστρωμα έχω χαλίκι, μπορώ να το βάλω? Θα ήταν καλύτερα άμμος? Πρέπει να προμηθευτώ θερμοστάτη. Κάποια ιδέα για ένα για αυτά τα λίτρα? Επίσης και φίλτρο? Έχω ένα μικρό αλλά δεν είμαι πολύ σίγουρη για αυτό. Επίσης το άλλο πρόβλημα είναι το ότι δεν έχει φως. Από τη "μάνα" του είχε ένα ντουί με συμβατικό λαμπάκι νυκτός που όμως χάλασε και δεν το έχω αντικαταστήσει. Προηγουμένως είχα μέσα ανούμπια με χρυσόψαρο και ήταν ΟΚ. Με κάποιο τροπικό όμως? |
|
||||
|
||||
![]()
Αρχικά Emily θα πρέπει να κάνουμε κάτι με το φως!
Επίσης το χαλίκι που έχεις τι διαμετρημα έχει?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Η μήπως η φύση φροντίζει να τους έχει σε δοχεία του μισού λίτρου??? ![]() ![]() Θεέ μου τι άλλο θα ακούσουμε πια? ![]() ![]() ΥΓ: Αίσχος... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Υ.Γ. Θα μας τρελάνουν μου φαίνεται... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μικρά ψάρια για μικρά ενυδρεία | Strahos | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 18-05-11 08:17 |
Μικρά Guppies στο μεγάλο ενυδρείο | dimitrisgiannoulakis | Ζωοτόκα | 2 | 07-03-07 16:03 |
Πρόταση για μικρό ενυδρειο | pani | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 06-02-06 21:50 |
Φυσικά φυτά σε μικρό ενυδρείο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:44 |
Ενυδρείο εταιρίας ή ιδιώτη,μεγάλο ή μικρό | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 10-12-02 18:34 |