|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Διαβάζω τις ενστάσεις σας γενικά με τους πορόλιθους στα ενυδρεία και ακόμη περισσότερο σε αυτά που έχουν φυτά. Τα φυτά απαιτούν CO για την ανάπτυξη τους (αν δε κάνω λάθος). Ο πορόλιθος δενεπιτρέπει τη σωστή αναπνοή του φυτού (και πάλι αν δε κάνω λάθος). Τι γίνεται στην περίπτωση φυτών και ψαριών σε ένα ενυδρείο; Οι συγκεντρώσεις CO και λοιπών, δεν επηρεάζουν τα ψάρια σε περίπτωση που δεν υπάρχει πορόλιθος;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Την νύχτα πάλι, οι αναταράξεις που κάνει το φίλτρο είναι αρκετές για να δώσουν οξυγόνο στα ψάρια..
|
|||
|
|||
![]()
τα επίπεδα του co2 σε ένα φυτεμενο ενυδρειο το βραδυ (οταν κλεισουν τα φωτα) φτανου στα επιπεδα ενως μη φυτεμενου ενυδρειου, ετσι δεν χρειαζεται αναταραξη της επιφανειας καθως τα επιπεδα του οξυγόνου δεν πεφτουν πολυ ασε που με την αναταραξη της επιφανειας απελευθερωνεται και αρκετο co2 που το θελουν τα φυτα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Σε ένα σωστά φωτισμένο φυτεμένο ενυδρείο στο οποίο κάνουμε λίπανση με CO2 τα φυτά παράγουν τόσο πολύ οξυγόνο που προς το τέλος της ημέρας υφίσταται κορεσμός της περιεκτικότητας του οξυγόνου πάνω από 120% κοντά στα επίπεδα που θα μέτραγες στην επιφάνεια της θάλασσας!
Αυτό φένεται και από τα φυτά όπου λόγω του κορεσμού το οξυγόνο που παράγουν εμφανίζεται σαν φυσαλίδες πάνω στα φύλλα τους ή σε κολώνες φυσαλίδων! Το νερού του ενυδρείου μου μοιάζει με 7up με φυσαλίδες οξυγόνου λίγο πριν κλείσουν τα φώτα! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μάριε ευχαριστώ, έχω παρατηρήσει τις ίδιες φυσαλίδες κι εγώ στα φυτά μου. Έφυγε λοιπόν ο πορόλιθος πάραυτα.
Ευχαριστώ παιδιά. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|