|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν μετά από πολύ διάβασμα, αρκετή προσπάθεια και λίγη τύχη 9εξηγώ παρακάτω) σας παρουσιάζω και τις δικές μου μετρήσεις. Εγώ, με την ελάχιστη πείρα μου, τις βλέπω για καλές, αλλά ειδικοί να αποφανθείτε είστε οι παλαιότεροι στο χομπυ... Οπότε περιμένω προτάσεις και συμβουλές:
PH = 7.5 GH = 7 KH = 6 NH3/4 = 0.009 (Ήταν 0 σε παλιότερες μετρήσεις αλλά μάλλον ανέβηκε λίγο λόγω ... παραταϊσματος. Γράφω παρακάτω σχετικά). NO2 = 0 NO3 = 0 Μέσα στο ενυδρείο των 180λτ ζούνε 3 ενήλικα σκαλάρια (προς το παρόν), ανάμεσα σε 5-6 ρίζες (επίσης προς το παρόν) φυτών (κυρίως ανούμπιες και κερατόφυλλο). Η τύχη που ανέφερα συνίσταται ότι το νερό της βρύσης μου έχει GH 7-8. και το PH είναι κάπου εκεί. Οπότε δε χρειάζεται πολλά πολλά αν έχω διαβάσει καλά. Βέβαια ίσως αν έρριχνα το PH καμιά μονάδα θα ήταν το ιδανικό για τα σκαλάρια (σωστά; ). Αυτό να το κάνω με τύρφη; Για τα φυτά να προσθέσω CO2 σε ταμπλέτες όπως μου πρότεινε το petshop ή να πάω σε κάποια πιο μόνιμη λύση (DIY)? Αυτά προς το παρόν....
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
R.O και μετρήσεις νερού | klaz | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 34 | 29-11-06 01:25 |
Απιονιστής και τρελές μετρήσεις | DJK | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 23-05-06 09:12 |
Τέστ και μετρήσεις | Maax | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 21-08-04 18:21 |
Αναγνώριση και Μετρήσεις ; | Maax | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 12-07-04 00:56 |
Μετρήσεις και εδω... | Hypostomus | Γλυκό νερό - Γενικά | 46 | 16-09-03 22:02 |