|
|
||||
|
||||
![]()
Όταν έστησα το πρώτο μου ενυδρείο ως συνήθως το petshop μου φόρτωσε για 80άρι έναν albino Liposarcus pardalis και έναν Glyptoperichthys gibbiceps.
Ο πρώτος έφτασε τα ~10 εκ. και ο δεύτερος τα ~13 εκ. μπορεί και παραπάνω, ξέρω πως θα γίνουν πάνω από 30 πόντους αλλά ανέβαλα την απόφαση να τα δώσω γιατί τα έχω συμπαθήσει πολύ και έχουμε περάσει πολλά μαζί. Εντωμεταξύ το 240άρι που τα φιλοξενεί πια είναι φυτεμένο και στην φάση αναβάθμισης για πυκνοφυτεμένο. Τα πρόβλημα με το «aquascaping» που μου κάνουν αυτά τα δυο ψαράκια αρχίζει και γίνεται ενοχλητικό, κάθε πρωί τα ίδια … φυτά στον αφρό … Νομίζω πως ήρθε ο καιρός να τα αποχωριστώ, αλλά το δίλημμα μου είναι που να τα δώσω? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ελπιζω να βρεις τους καταλληλους,και συντομα,γιατι το πυκνοφυτεμενο,θελει το χρονο του για να στρωσει,και δεν ειναι να φυτευεις τα ιδια φυτα 3 και λιγο.... ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα μπορούσες βέβαια και να τους στήσεις ένα δίμετρο ενυδρείο και να συνεχίσεις να τα έχεις
![]() ![]() Αν βέβαια αποφασίσεις να τα δώσεις καλό θα ηταν να θέσεις ως απαίτηση αυτός που θα τα πάρει να διαθέτει και να τα προορίζει για τουλάχιστον δίμετρη δεξαμενή.Αλλιώς θα καταλήξουν σε pet shop πράγμα που δεν θέλεις φαντάζομαι αφού ανησυχείς για το που να τα δώσεις...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ειδή είμαστε δεμένη ... όταν βάζω τα χεριά μου έρχεται να τον χαϊδέψω ο gibbiceps ... δεν τρώει βέβαια ακόμα από το χέρι μου οπώς τα γκουράμι αλλά ... είναι πολύ φιλικός ... κι' άς είναι βρομιάρης και βάνδαλος ... Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Εγώ δεν θα το έκανα... ![]() ![]() Το δίλημμά σου νομίζω πως λίγο πολύ όλοι το είχαμε κάποια στιγμη όταν έπρεπε να διώξουμε κάποιο ψάρι που αγαπούσαμε για κάποιο σοβαρό λόγω(επιθετικότητα και χώρος οι πιο κοινοί λόγοι).Και εγώ αντιμετώπισα αυτό το δίλλημα με έναν L27 στο παρελθόν.Ήταν πολύ επιθετικός στα άλλα ψάρια και τον φοβούνταν όλοι.Έτσι αποφάσισα να τον δώσω.Αυτό μου το ενίσχυσε το γεγονός οτι θα γινόταν 30εκ. και φοβόμουν οτι δεν θα μπορούσα να του προσφέρω κάτι μεγαλύτερο από ένα ενυδρείο 90εκ.Έτσι άρχισα να ψάξω να τον δώσω...Έψαξα και ρώτησα διάφορα pet shop για το πως διατηρούν τα ψάρια τους και το έδωσα στον καλύτερο...Δεν ήξερα τότε το ελληνικό forum και αυτό ήταν το καλύτερο που νόμιζα οτι μπορούσα να κάνω.Μετά από 1-2 χρόνια οι περιστάσεις μου όμως άλλαξαν και απέκτησα ένα ενυδρείο 1 μέτρου οπου αυτός αν τον είχα θα ήταν άνετα.Συμπέρασμα μετάνιωσα που τον έδωσα.Και μετάνιωσα ακόμα πιο πολύ όταν έμαθα οτι πέθανε ![]() ![]() Γιαυτό λοιπόν σου λέω να το ξανασκεφτείς μια και μπορεί και εσύ να μετανιώσεις για αυτό αργότερα...Είναι μόνο 13εκ. οπότε έχεις κανα χρόνο τουλάχιστον να το ξανασκεφτείς...Μπορεί επίσης να αλλάξουν οι περιστάσεις σου στο μεταξύ και να μπορέσεις να του στήσεις το 2μετρο... Φιλικά, -Κωνσταντίνος
|
||||
|
||||
![]()
έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τη binational μόνο που εγώ σαν πιο άσχετος είχα πάρει 6!!!! πλεκόστομους για ενυδρείο 300 λίτρων
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|