|
|
||||
|
||||
![]()
Προχτές παρατήρησα σε ένα από τα corries μου, ένα είδος αιμάτωμα ή ερεθισμό γύρω από το ένα κερατάκι του. Δεν έχω δει ξανά κάτι παρόμοιο. Το ψαράκι αυτό το πήρα μεγάλο από άλλο ενυδρείο πρίν από ενάμισι χρόνο και από πάντα είχε πολύ νωχελικό χαρακτήρα ακόμα και την ώρα της τρέλας του ταΐσματος. Οπότε δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά αν τρώει ή δεν τρώει ή αν έχει αλλάξει συμπεριφορά.
Έχασα πρόσφατα το ταίρι του, που ήρθε από το ίδιο ενυδρείο χωρίς κανένα σύμπτωμα ασθένειας. Υπέθεσα ότι απλά ήρθε η ώρα του μια που δεν γνωρίζω ακριβή ηλικία αλλά υποθέτω ότι είναι τουλάχιστον 3 - 3,5 ετών. Τι μπορεί να είναι; Δεν είναι παράξενο το σημείο;
|
||||
|
||||
![]()
Οι μετρήσεις σου τι λένε? Αν και εμενα μου μοιάζει με βακτηριδιακή μόλυνση
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το απομονώνω και το αλατίζω; ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν παίζει πρόβλημα με τις μετρήσεις σου
|
|||
|
|||
![]()
έλα κάπταιν πώς πάει το ψαράκι?
Μπορεί να είναι mycobacterium, αλλά θα μπορούσε να είναι και χτύπημα απο το botia, που είδα από το προφίλ σου ότι υπάρχει στο ενυδρείο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι συγνώμη! Χάλια! Τα πράγματα δεν είναι καλά. Το έχω απομονώσει με αλάτι αλλά δεν τρώει, ο ερεθισμός είναι ο ίδιος και νομίζω ότι δεν βγάζει τη σημερινή μέρα και έχω πάρα πολλές σκέψεις που ψάχνω:
1. Το ενυδρείο είναι γεμάτο φυτά και πρόσφατα έβαλα CO2. Μπορεί να έχει επηρεάσει τη χημεία του ενυδρείου; Μπορεί να έχει σχέση με τα 2 ψαράκια που είχαν πρόβλημα; 2. Το botia είναι το αγαπημένο τρελόψαρο μου. Η μεγάλη μου αγάπη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κόλπα κάνει. Γι αυτό μη μου βάζεις ιδέες. Θα στεναχωρηθώ πολύ αν φταίει αυτό! Η σύνθεση που είδατε είναι 2-2,5 χρονών περίπου. 3. Μπορεί να φταίνε οι 2 CAE; Αν και αυτά όλο κάνουνε κόλπα μεταξύ τους. Κάτι σαν να αγκαλιάζονται και στριφογυρνάνε σαν φιδάκια. 4. Να ρίξω προληπτικά φάρμακο; Για ποιά ασθένεια; Ποιό; Δεν θέλω να πειράξω και τα φυτά μου που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Όποια ιδέα δεκτή!
|
|