|
||||
|
||||
![]()
τα σκαλαρια μου τα συλλαμβανω συχνα να βγαζουν το στομα τους στην επιφανεια του νερου και να ρουφανε νερο με αργο ρυθμο. μετα απο λιγο το σταματανε. μπορει να το ξανακανουν αμεσως η μετα απο αρκετη ωρα. εχουν κατι ή προκειται για φυσιολογικη συμπεριφορα? τα αλλα ψαρια δεν το εχουν κανει ποτε. επισης δεν υπαρχουν εμφανη σημαδια αρρωστειας......
κανουν οπως τα μωρα οταν πινουν γαλα απο το μπιμπερο για να καταλαβεται καλυτερα.
|
|||
|
|||
![]()
Ελλειψη οξυγονου δειχνει αυτο
|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω για την αμεση απαντηση, αλλα δεν καθονται κατω απο την επιφανεια του νερου και αναπνεουν γρηγορα, αλλα βγαζουν το πανω μερος του στοματος εξω απο το νερο. επισης κανενα αλλο ψαρι δεν το κανει αυτο. υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο?
|
||||
|
||||
![]()
το οτι δεν το κανουν τα υπολοιπα σημαινει οτι ναι μεν υπαρχει οξυγονο στο νερό, αλλά για κάποιο λόγο δεν τους φτάνει.
υποψιαζομαι κάποια ασθένεια/παρασιτο στα βράγχια. Παντως φυσιολογικό δεν είναι. προσπαθησε να δεις αν υπαρχει κατι περιεργο, και αν έχουν έντονο κοκκινο χρώμα. μια κοντινή εξέταση εκτός νερού στα βραγχια ισως να μας έλεγε πολλά. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλα πριν αρχισεις να κανεις τον δοκτωρα Ντουλιτλ και βγαζεις τα ψαρια να τα ψαχνεις βαλε μια μικρη αεροπετρα ή ρυθμισε την εξοδο του φιλτρου ωστε να δημιουργει αναταραξη στην επιφανεια του νερου και αν δεν διορθωθει το προβλημα βλεπουμε.......
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω με τον Πρίτανη,και εγώ είχα παλιότερα αυτό το πρόβλημα και μόλις έβαλα την έξοδο του φίλτρου στο ύψος της επιφάνειας να αναταράσει το νερό έλυσα το πρόβλημά μου.Πρίν το κάνεις αυτό κάνε μιά αλλαγή νερού 30% για να οξυγονωθεί λίγο το νερό σου και να ηρεμίσουν τα ψαράκια σου.Αμέσως μετά βάλε την έξοδο φίλτρου στην ίδια ευθεία με την επιφάνεια,και ακόμα καλύτερα και μισό πόντο παραπάνω να κάνει φυσαλίδες αλλά ίσως σε ενοχλεί ο θόρυβος....
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι αλλα αν εχει φυτα στο ενυδρειο δεν κανει να γινεται αναταραξη του νερου!!
"Μη λογομαχήσεις ποτέ με ένα βλάκα.Θα πέσεις στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας ![]() "Το ¶ουσβιτς ξεκινά κάθε φορά που κάποιος κοιτά ένα σφαγείο και σκέφτεται: είναι απλά ζώα." ~ Θεοντoρ Αντόρνο |
|
|||
|
|||
![]()
Γενικά όχι.
Αλλά αν έχεις πολύ CO2 πρέπει να φύγει. |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω θα δοκιμασω με την αεραντλια.αν και οταν τα πιανει το κανουν περιπου για μισο λεπτο και τελος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
ωραια ολα αυτά που λεμε για την αναταραξη κλπ κλπ, αλλα εγω θα επιμεινω οτι το προβλημα εμφανιζεται μονο στα σκαλαρια και οχι στα υπολοιπα ψαρια, οπότε μάλλον πρεπει η προσοχή μας να επικεντρωθει στα συγκεκριμενα ψαρια και οχι στο ενυδρείο...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Περιεργο Γκαπυ! | maiktr | Ζωοτόκα | 4 | 31-01-06 11:09 |
Killi με περιεργο πρηξιμο. | mikenuke | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 24-01-06 20:58 |