|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν από μερικούς μήνες αγόρασα ένα eheim 2026. Το έστεισα μαζί με έναν φίλο αφού ως αρχάριος μπορεί να έκανα κάποιο λάθος.
Αν και τοποθετήθηκε κάτω ακριβώς από το ενυδρείο (το οποίο είναι σε χαμηλό τραπέζι), οι σωλήνες του πακέτου ήταν πολύ 'κοντοί΄ !!! Μετά από κόπο τα καταφέραμε και όλα πήγα καλά. Η αποδοσή του μετά από λίγο καιρό άρχισε να πέφτει.... ¶νοιξα λοιπό τον κάδο και καθάρισα όσο μπορούσα. Και πάλι όμως δεν είχε την αρχική του απόδοση. Επιεδή το ενυδρείο δεν έχει πολλά ψάρια και δουλέυει και το εσωτερικό φίλτρο της juwel (rio180) το άφησα έτσι. Εχθές αποφάσισα να αφιερώσω το απογευμα μου για να 'φτιάξω'. Οι σωλήνες είναι καθαροί και δεν έχουν 'τσακίσει' πουθενά. Μετά έκανα έλεγχο στην φτερωτή. Είχε λοιπόν ένα καπάκι που άνοιγε με 'κλιπσάκι'. Το άνοιξα και όυτε εκεί υπήρχε πρόβλημα.... Όταν το έκλεισα και το έβαλα σε λειτουργία έκανε ένα θόρυβο γιατί κάπου ακουμπούσε η φτερωτή...ξανά από την αρχή λοιπόν αλλά το πρόβλημα το ίδιο !!! Αυτή η δουλειά έγινε μέχρι που κατάφερε και έκανε τα νευρα μου κομμάτια ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Το καπάκι που κρατάει το άξονα της φτερωτής έσπασε σε μια άκρη και ήμουν έτοιμοσ να το πετάξω κάτω και ....... Η σκέψη ότι θα γεμίσω το κόσμο με νερά - κομμάτια φίτρου - και βιολογικό υλικό με κράτησε και την γλύτωσε...... Τώρα τι κάνουμε ; Υποτίθεται ότι είναι η 'mercedes' των φίλτρων ενυδρείου αλλά είναι μια ##$*&@ και μισή. Τα έχω πάρει στο κρανίο..... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για να σπάσει μήπως από τα νεύρα σου το πίεσες υπερβολικά? Αν και δεν είναι απαραίτητη η πολύ πίεση όλα τα κομμάτια κουμπώνουν όταν τα τοποθετήσεις σωστά αρκετά εύκολα, τώρα δυστυχώς παραγγέλνεις ανταλακτικό.
|
||||
|
||||
![]()
Με τα νευρα που τον βλέπω να έχει μάλλον βαριοπούλα τον κόβω να παραγγέλνει
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ma agapite tha eprepe na xereis pws yparxoyn kai kalytera apo mercedes!!!
![]() ypopomoni! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Φυσικα και μπορείς να το επισκευάσεις αν και αυτό εξαρτάτε απο το σημείο που εχει σπάσει. Για λεπτομέρειες pm. Στην φωτογραφια θα δεις μια tetratec με γερό σπάσιμο επισκευασμένη. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε juan δεν μπορώ να σου πω σίγουρα για το συγκεκριμένο μοντέλο αλλά το δικό μου 2217 έχει το εξής προβληματάκι … όταν το κλήσεις μετά από καθαρισμό εγκλωβίζετε αέρας στο δοχείο με αποτέλεσμα όταν το βάζεις μπροστά να ακούγεται η προπέλα να κτυπάει … μερικές φορές μάλιστα είναι τόσο έντονο που νομίζεις ότι θα σπάσει …
η λύση είναι να δώσεις λίγο κλήση στο δοχείο προκειμένου ο εγκλωβισμένος αέρας να βγει από το στόμιο και μετά όλα καλά … Το λέω επειδή όπως είναι φτιαγμένο, είναι λίγο δύσκολο να βρίσκει η φτερωτή κάπου … μήπως ο θόρυβος ήταν από τον αέρα και πάνω στην αγονία σου μήπως δεν είχες κάνει κάτι καλά στο επαναδέσιμο νόμιζες ότι βρίσκει … Όσο για το σπασιματάκι έχω την εντύπωση ότι μέχρι να βρεις ανταλλακτικό μπορείς να το λειτουργήσεις το φίλτρο και έτσι … ακόμα και αν πιάνει ελάχιστα … η πίεση που σπρώχνει το καπάκι προς τα πάνω είναι τόσο μεγάλη που δεν θα αφήσει το εξαρτηματάκι να φύγει από την θέση του … |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δες εδώ ![]() http://www.greekaquarist.com/vb/show...0&postcount=19 απο αυτό το λινκ http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=13023 |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Πάντως δεν είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να βοηθάει τον χρήστη να κάνει εύκολα την συντήρηση ή την επισκευή αν χρειαστεί. Τώρα χρειάζεται χρόνος για να περιμένουμε το "ανταλακτικό από την εταιρεία"..... Θα το πάω στον σύλλογα να μου το φτιάξει ένας ποιο ψύχραιμος από εμένα όπως μου είπε.....
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Nέο φίλτρο ΕΗΕΙΜ 2010 Στρώσιμο | Nik25 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 09-06-06 20:44 |
Συντήρηση φιλτρων ΕΗΕΙΜ | george | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 25 | 30-08-05 23:34 |
ΕΗΕΙΜ ECCO και διπλές βάνες; | torm | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 29-08-05 09:17 |
ΕΗΕΙΜ Εcco | george | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 02-04-04 11:44 |