|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχω 160 l ενυδρείο κοινωνικό με διάφορα φυτά . Το πρόβλημα μου είναι οτι έχω άλγη-τρίχα και τρύπες στα φυτά που έχουν μεγάλα φύλλα.Οι τρύπες αυτές είναι σαν να λιώνει το φύλλο με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αναπτυχθεί και η άλγη έχει πάει σε όλα τα φυτά και είναι........ Για το 1ο πρόβλημα έβαλα ταμπλέτες PLANT CARE [ALGO STOP ]αλλά καμία αλλαγή..... για το 2ο πρόβλημα δεν ξέρω τι να κάνω! Σας παρακαλώ για τα φώτα σας καί για τα 2 θέματα γιατι.............
Υ.Γ. CO2 έχω με το carbon plus. Λίπασμα βάζω το TROPICAL AQUA PLANT B κάθε μήνα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θερμοκασία= 27-29
NH4 = 0 NO2 = 0 NO3 = 10 PH =7.3 KH = 6 GH = 8 - Κάθε μήνα ΤΡΟPICΑL AQUA PLANT [ ΛΙΠΑΣΜΑ ] - PLANT CARE [ALGO STOP DEPOT ] για την άλγη σε ταμπλέτες {έβαλα πρίν 15 ημέρες} - φωτισμός 1/2 watt ανά λίτρο.Λειτουργία 9 ώρες. - φίλτρο Eheim ecco με 2 κάδους [βιολογικό] -το μισό ενυδρείο με φίλτρο βυθού και το υπόλοιπο με χώμα Tetra - Xαλίκι Μαγκολύτη σε όλο τον βυθό ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ΥΓ.να συμπληρωσω οτι φιλτρο βυθου και φυτα δεν συμβαδιζουν,και οτι τετοια φιλτρα θεωρουνται πλεον αρκετα ξεπερασμενα.......... |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ θα σου έλεγα να κάνεις ένα καλό καθάρισμα, να κόψεις όποια φύλλα είναι προσβλημένα η λιωμένα και μετά μια καλή αλλαγή νερού. (Μάλιστα θα σου πρότεινα να κάνεις συχνές αλλαγές νερού.)
Πρώτα απ'όλα πρέπει να αυξήσεις το co2. Μετά την περίοδο που φωτίζεις αλλά αργά δηάδή 1/2 ώρα την εβδομάδα περίπου εως τις 11 ώρες. Όταν δεις τα φυτά να αντιδρούν ξεκίνας να προσθέτεις κάλιο, σιγά-σιγά.
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.greekaquarist.com/plantdiseasegr.html |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εσκεμμένη πρόκληση άλγης, και πιθανότητες ελέγχου της.... | Dimopoulos_d | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 28-09-05 10:23 |
¶λγη Νο3. "Η τελική αναμέτρηση" | Juan | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 22-09-05 14:00 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΜΟΥ | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 27-12-02 17:34 |
CO2 και εσωτερικό φίλτρο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:55 |
Φυσικά φυτά σε μικρό ενυδρείο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:44 |