|
|
||||
|
||||
![]()
Θα ελεγα να φτιαξεις λιγο την διακοσμηση τους...
Βαλε καμια ριζα ,καμια πετρα και δοκιμασε και μερικες ανουμπιες. Τα χρυσοψαρα θελουν πολυ χωρο κενο για κολυμπι , αλλα δεν θελουν και ενα αδειο μονοτονο ενυδρειο. Τους αρεσει να ψαχνουν,να σκαλιζουν τις πετρες η τις ριζες που πιανουν αλγη. Προσωπικα καπου καπου αλλαζω την διακοσμηση στο ενυδρειο τους για να μην το "βαριουνται". Η γεφυρα για μενα δεν θα πρεπε να ειναι εκει. Αεροκουρτινα δεν ειδα στο βιντεο , δεν βλεπω να εχει μηκος η φυσσαλιδα , αλλα να πεταει σ ενα σημειο μονο. Επισης , η αεραντλια δεν αποτελει τροπο ψυξης ,ουτε μπορει να χαρακτηριστει υποκαταστατο... Το μονο που μπορει να κανει ειναι σε ευνοηκες συνθηκες , με καλη θερμοκρασια χωρου ,να ριξει κανεναν βαθμο max ... Αυτες οι παρατηρησεις απο μενα ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsala : 22-08-16 στις 21:18 |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιο ειναι.
Μη βαλεις αλλα ψαρια. Ουτε πολλες πετρες θα ελεγα. Ενα μικρο σωρο ισως, με καμια ανουμπια πανω. Οι πετρες να ειναι τελειως λειες. Και τιποτα να μην εχει, δεν εχουν προβλημα τα ψαρια αυτα. Αρκει να μη τα τρομαξεις. Μαλλον εννοει τετοια αεροκουρτινα αφου λεει "που εξυπηρετεί και εμάς" http://greeaircondition.gr/wp-conten...rokourtina.jpg
|
||||
|
||||
![]()
Τα βιντεο σου δεν τα βλέπω βρε Φωτη
|
||||
|
||||
![]()
Γτ δεν θα συμμετάσχεις?
Τι εννοεις ανισοπεδο??να δωσεις βαθος στο ενυδρειο??? Η ριζα απλα θα αργησει να βουλιαξει..κανε ενα 2 ξεπλυματα με βραστο νερο και επειτα βαλτην μεσα...θα παρει καμια βδομαδα Δεν πιστευω οτι η θυσια θα προσφερει κατι!!Αν πλεον ταιζεις καλα και εχουν τις απαραίτητες φυτικες ουσιες θα ελεγε κανεις ολα καλα...θα σταματησουν θελω να πιστευω... Με το να κοψεις το μεσσαιο ποδι δεν εχει θεμα στατικοτητας??η ειναι κομπλε ετσι οπως το βλεπεις?? Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Ισχυει αυτο αν εχεις πετρες ωστε να κρατανε την αμμο..??Γτ στα δικα μου κρατησα ενα σχημα δινοντας βαθος στο ενυδρειο με πετρες...
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|||
|
|||
![]()
Τάκη το 60λιτρο είναι παρελθόν απο μέσα Απριλίου , την ημέρα δηλαδή που μπήκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο , περίπου 300 λίτρα .
@ Lth1 Διάβαζα τους κανονισμούς για την συμμετοχή στον διαγωνισμό για τα χρυσόψαρα και αποφάσισα να κάνω το βήμα . ![]() Εφόσον υπάρχει και κατηγορία για αρχάριους , γιατί όχι ?? Έχω και αρκετό χρόνο να βελτιώσω κάποια θεματάκια που σχεδιάζω! |
|
||||
|
||||
![]()
Εμ αφου στο ειπα...και δεν εχει να κανει για αρχαριο η εμπειρο...εχει να κανει με το τι γνωσεις εξτρα θα παρεις
![]() Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Αφου μιλάμε για 300αρι ολα καλα τότε.
Και κατέβα στο διαγωνισμό ![]() Μη το σκέφτεσαι καθόλου ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Βουρ για τον διαγωνισμό λοιπόν!!!!!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα!!!!
Υπάρχει κάποιο φυτό που να δένεται σε σταθερό σημείο , όπως η ανούμπια ?? |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν τους άρεσε στην πλευρά που την ειχες και είπαν: ελάτε να την πάμε από την άλλη μερια!
Να την στέρεωσεις με κάποια πέτρα ίσως. Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Μη βάλεις μεταλλικά βαρίδια, μόνο κάποια βαριά πέτρα
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ¶μα το ξαναβρώ αύριο το πρωί εκεί , θα τους αλλάξω θέση !!!! ![]() ![]() Λέτε με το μολύβι να υπάρξει πρόβλημα??Για αισθητικούς λόγους ή άλλο ?? Εγώ σκέφτηκα να δέσω το ξύλο με μία πετονιά και χωμένο στο χαλίκι το βαρίδι . Θα μου πεις οτι κάτι αντίστοιχο μπορώ να κάνω και με μία πέτρα βέβαια !!!* *Είναι το γνωστό σκέφτομαι και γράφω ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ μέσα στο ενυδρείο,
εκτός από χειρουργικό ανοξείδωτο ή τιτάνιο
|
||||
|
||||
![]()
Οοοοοχι μόλυβδο στο ενυδρείο!
Με πέτρες!!! ![]() Αυτό με την πετονιά μπορείς επίσης να το κάνεις αν θέλεις. Αν δεν έχεις πέτρες, μπορείς να πάρεις από κάποιο ποτάμι/θάλασσα, και να τις βρασέις, όπως έκανα εγώ. Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, δεν πρέπει να υπαρχουν σκουριασμένα πράγματα στο ενυδρείο , καθώς θα απελευθερωθούν οξείδια του σιδήρου στο νερό. Τα βαριδιακια για τα οποία μιλάς είναι ανοξείδωτα;
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Και οξείδια του χαλκού, και το μολύβι αφήνει τοξικά, ακόμα και μπρούτζινα καλό είναι να μη μπαίνουν.
Κανένα μέταλλο παιδιά, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ------------------------ Ούτε και αλουμίνιο
|
|||
|
|||
![]()
Επανέρχομαι για το θέμα διατροφής!!!
Τους πήρα σπιρουλίνα σε μορφή κόκκων αλλά αρνούνται πεισματικά σαν μωρά ανθρώπων να φάνε τα λαχανικά τους... Μήπως τα έχω κακομάθει??? |
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον ναι. Μην υποχωρήσεις, κάποια στιγμή, δεν μπορεί, θα πεινασουν και θα τα φάνε. Τσεκαρε αν είναι ληγμένο. Αν μείνουν νυστηκα πάνω από πενταημερο, μην τα ζορισεις καλύτερα. Βέβαια το χρυσόψαρο δεν έχει προβλημα μέχρι τη βδομάδα
Στάλθηκε από το ενυδρείο μου χρησιμοποιώντας μυστηριώδη πλάσματα. |
|
||||
|
||||
![]()
Ριξε το φαί και άστο,
την άλλη μέρα δεν θα υπάρχει τίποτα Τις εβδομάδες θες να πεις ;
|
||||
|
||||
![]()
Την εβδομάδα θέλω να πω, αλλά αν δεν είναι risky και για εβδομάδες, μην κάνεις πίσω , αυτό είναι το φαι , αυτό θα φάνε.
Στάλθηκε από το ενυδρείο μου χρησιμοποιώντας μυστηριώδη πλάσματα. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι σκυλι , να του μαθεις να τρωει κροκετα.
ειναι νεα τροφη , δινε την καπου καπου ωστε να την μαθουν, δεν παιζει να μην την φανε... δοκιμασε την και μαζι με αλλη για αρχη. αφησε την μεσα λιγη ωρα, αστα να βοσκησουν. |
|
|||
|
|||
![]()
Συγγνώμη για τον καθυστερημένο χρόνο απάντησης ....
Βρήκα την λύση όμως , ταιζοντας τα την πρωινή ώρα που είναι πεινασμένα... Τρώνε την σπιρουλίνα σαν να μην υπάρχει αύριο!!! Σας ευχαριστώ όλους!!!! Χρυσοψαράδες τα λέμε στον διαγωνισμό!!!!!!! ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα στην παρέα
Απορία....Το βιολογικό υλικό το αλλάζουμε στο φίλτρο και αν ναι κάθε πότε ? |
|
||||
|
||||
![]()
οχι δεν το αλλαζουμε.
καλο ειναι 1 φορα τον χρονο , να βγαζουμε το 1/3 , να το πλενουνε καλα με καυτο νερο και να το ξαναβαζουμε (αν ειναι ακριβο υλικο). αν ειναι ελαφροπετρα, πετας το 1/3 και βαζεις καινουργια. |
|
||||
|
||||
![]()
Να σου ζήσουν ,καλή πρωτοχρονιά! Στείλε και καμιά ακόμα φωτο. Τραυματίζονται πολύ εύκολα σε τέτοιες ηλικίες, αλλά μετά το μήνα εγώ δεν έχω κι εγω άλλες απώλειες. Χωρίς αρτεμια τα μεγαλώνεις τελικά; Με τα τελευταία δύο ψαράκια που τσακωσα τα μεγαλονω εδώ και δεκαπέντε μέρες με πουδρα μόνο και αναπτύσσονται ικανοποιητικά. Μετά τον ενάμισι μήνα σταμάτησα την αρτεμια εντελώς, και πάνω στο τρίμηνο έκανα τα γεύματα τρία από πέντε γιατί μου γεμίζουν με ακαθαρσίες τον τόπο όλο. Είχα αρχικά σαράντα , έχασα κάπου είκοσι στο εικοσαημερο και από τότε τα έχω κάνει θηριακια σε τρισιμισι μήνες. Δεν ρισκαρω κι εγώ να τα αμολησω ακόμα. Αυτά για να σε βοηθήσω όσο μπορώ. Αν υπάρχει κάποια ένσταση κι απ τους εμπειροτερος... Δέκτη
Χρόνια πολλά ! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η βάση της διατροφής είναι η αρτέμια (5 γεύματα) και bloodworms ή σπιρουλίνα(1γεύμα). Έχω μετανοιώσει πικρά για το χαλίκι . Είναι 22 ημερών και είναι 6-8mm το μήκος τους . Απο την στιγμή που τα έβαλα σε δικό τους ενυδρείο και τα παρατηρώ καλύτερα , μπορώ να πω οτι αναπτύσσονται με καλό ρυθμό . Η διαφορά τους είναι αισθητή . Για να δούμε... Είμαι γενικότερα αγχώδης τύπος και απο τώρα σκέφτομαι τι θα τα κάνω όταν μεγαλώσουν . Σκέφτομαι οτι τα 2 θα τα φιλοξενήσω εγώ . Τα υπόλοιπα όμως ??? Κάθε πράγμα στον καιρό του . Μπορεί να φτιάξω κανά ενυδρείο στην μάνα... Καλημέρα Τώρα πόσα ψάρια(μωρά) έχεις? |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα και χρόνια πολλά !!!!
Μία μικρή ενημέρωση του θέματος : Αφαίρεσα το χαλίκι σε δύο μέρες ρουφώντας το με το λάστιχο κατά την αλλαγή νερού και ανέβασα την θερμοκρασία στους 24 βαθμούς Κελσίου . Η βρώμα που είχε μαζέψει το χαλίκι δεν λέγεται!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα Φώτη και καλή χρονιά!
Καλά έκανες με το χαλίκι θα γλυτώσεις από πολλά ![]()
|
|