|
||||
|
||||
![]()
Μάλιστα, απαντάς μόνο και μόνο για να συνεχίζεις μία κουβέντα χωρίς νόημα ενώ ξεκίνησες με επίθεση σε κάποιους που θέλησαν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο. Και μου απαντάς λέγοντας τι; Αυτά που εγώ υπέδειξα; Λες να μην ξέρω τι είναι η αμμωνία και τι το αμμώνιο; Και τι συμβουλεύεις κάποιον που έχει μόνιμα στο ενυδρείο του αμμώνιο αλλά καθόλου αμμωνία; Αν είχες ενυδρείο με pH 5 θα έβγαζες και το φίλτρο σου;
Εγώ ό,τι είχα να πω σε αυτό το θέμα το είπα. Καλή συνέχεια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σαυτά τα πλαίσια exelix και αν έχεις την διάθεση και το χρόνο εξήγησε σε παρακαλώ γιατί προφανώς δεν το έχω καταλάβει γιατί υπάρχει πρόβλημα με το Αμμώνιο σε ένα ενυδρείο αφού εγώ διαβάζω το αντίθετο σε πολλές αναφορές (ότι δηλαδή τοξική είναι η Αμμωνία και όχι το Αμμώνιο) |
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρομαι που συνεννοούμαστε, ούτε στο δικό μου μυαλό κρατάω κλειστές πόρτες, αν υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθω ακούω! Απλά τουλάχιστον να μην εκφραζόμαστε με τρόπο που ο συνομιλιτής μας να προσβάλλεται. Δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε.
Το αμμώνιο έχει πολύ μικρότερη τοξικότητα από την αμμωνία, αλλά αυτό δεν το κάνει ακίνδυνο. Είτε μιλάμε για αμμώνιο είτε για αμμωνία σε ένα ενυδρείο δε θα πρέπει να μετράμε κανένα από τα δύο και φυσικά δε μιλάω για την περίπτωση που πριν λίγο ταΐσαμε και για μερικά λεπτά υπήρχε κάτι μετρήσιμο, εννοώ σε κανονική λειτουργία. Όποιο από τα δύο και αν μετρήσουμε σημαίνει ότι κάτι έχει πάει στραβά και πρέπει να δράσουμε. Το τι πήγε στραβά μπορεί να είναι ένα απλό στιγμιαίο λάθος και την επόμενη μέρα να μην τρέχει κάστανο, μέχρι να σκοτώσαμε και όλη τη βιολογία μας. Το ότι το αμμώνιο δεν είναι τόσο τοξικό δε θα πρέπει να μας κάνει να επαναπαυόμαστε γιατί οποιαδήποτε στιγμή μπορεί το σύστημα να έρθει τούμπα. Κάτω από αυτό το πρίσμα οι απαντήσεις όταν κάποιος μετρήσει αμμωνία κινούνται προς την αποκατάσταση αυτού που την προκαλεί. Το pH και η θερμοκρασία από εκεί και πέρα είναι δύο από τους παράγοντες που θα καθορίσουν το πόσο δραστικά θα πρέπει να κινηθούμε για την προστασία των ζωντανών οργανισμών που φιλοξενούμε. Φυσικά και στα υψηλά pH ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος.
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά από οτι κατάλαβα δεν είναι ούτε χάλια ούτε και άσχημα. Θα συνεχίσω τις αλλαγές, (κάθε 4 μέρες αφαιρώντας λίγο νερό) και θα προσπαθήσω να ρίξω το PH στο 7.
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και για τις γνώμες! Ειρήνη ημην! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
προβλημα αμμωνιας | gianniwpopi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 42 | 08-08-11 11:46 |
τεστ αμμωνιας κτλ | Δημητρης89 | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 28-06-09 20:22 |
Προβλημα αμμωνιας again! | Greg26 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 24-08-07 19:05 |
επιπεδα αμμωνιας-please help | mpouklitsa | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 3 | 02-10-04 19:26 |
TEST αμμωνιας | dpan | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 01-09-03 10:58 |