![]() |
|
NewFish :P
![]() Αξιολόγηση:
![]() Γεια σας παιδιά !! είμαι νέος σε αυτό το foroum.Είμαι αρχάριος έχω εδώ και 1,5 εβδομάδα ένα 60λτ ενυδρείο Hailea με λιπασμένο χώμα και φυτά..έχω μέσα 1 γκάπυ 4 τετρας και 4 πλάτυς και είναι το παρακάτω..
http://www.youtube.com/watch?v=6e7Cq...layer_embedded |
|
Εμφανίσεις: 5043
|
|
||||
|
||||
![]()
ετσι το έχω το σωληνακι ακριβως.απλα πιστευω ότι είναι λόγω φυτών γιατί με το που έκλεισα την λάμπα κατευτθείαν όλα τα πλατυς κατεβηκαν και δεν έχουν ξαναανέβει για αερα. ετσι πιστευω τουλάχιστον.
------------------------- ετσι τον εχω τον σωληνα δεν πιστευω να ειναι απο αυτο πιστευω ότι τα φυτα που έχω παιζουν καποιο ρολο..και αν βαλαω αυτην την πετρα απο τι μου ειπαν δεν ειναι καλη για τα φυτα.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη faceck : 06-06-11 στις 18:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Διαβασε εδω για λυσεις στο προβλημα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43756
|
||||
|
||||
![]()
ναι το εχω 13 μερες και εχω μεσα 10 ψαρια..σημερα σταματησανε να μου το κανουν αυτο λες να κανω και μια αλλαγη και σημερα καλου κακου? και να ριξω ακουαταν και εμπορικα βακτηρια? εριξα και χθες που εκανα αλλαγη
|
|
||||
|
||||
![]()
Μετρα ΝΗ3 ΝΟ2 ΝΟ3
|
||||
|
||||
![]()
τα μετρησα νο3 ειναι 13 και νο2 γυρω στο 1,5 αλλα έκανα και σημερα αλλαγη και θα κανω καθε μερα 30 τισ κατο μεχρι να πεσουν αυτεσ οι τιμεσ
|
|
||||
|
||||
![]()
το NH4ΝΗ3 το μετρας καθολου?αυτη ειναι η βασικη μετρηση που πρεπει να κανεις,η αμμωνια.αυτη πρεπει να δουμε αν πεφτει η ανεβαινει για να καταλαβουμε κιεσυ κιεμεις τι γινεται, γιατι με τα ΝΟ2 και ΝΟ3 μονο,καταλαβαινεις μονο συμπερασματικα τι γινεται.ετσι νομιζω εγω δηλαδη,τωρα σιγουρα ο delta απο εμπειρια μπορει να βγαζει πιο σιγουρο συμπερασμα αλλα εγω θα τη μετραγα για καλο και για κακο.
|
|
||||
|
||||
![]()
δυστηχως δεν εχω υγρο τεστ για αμμωνια..ειναι αρκετα ακριβο και εχω δωσει ηδη παρα πολλα λεφτα.. υπαρχει καποια αλλη λυση? εμενα απο το πετ σοπ μου ειπαν αποκλειετε να εχεις αμμωνια ωστε να σκοτωσει τα ψαρια αλλα δυο απο τα γκαπυς μου πεθανανε σε 4 μερες..ολα τα αλλα ειναι καλα και ενεργητικα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε μια αεραντλία για να βοηθήσει την κατάσταση με τα νιτρώδη (είναι φτηνή) και πάρε ένα seachem prime για αντιχλώριο. Το prime μετατρέπει την αμωνία σε μη τοξική μορφή για τα ψαράκια αλλά χρησιμοποιήσιμη από τα nitrosomonas. Και συχνές (καθημερινές) αλλαγές βάζοντας prime.
Με την πρώτη ευκαιρία φρόντισε να αγοράσεις τεστ για αμωνία. Είναι πολύ βασικό τεστ και πρέπει να το έχεις.
|
||||
|
||||
![]()
δυστηχως λόγω του ότι έχω φυτα μεσα δεν γινετε να παρω αεραντλια για το πριμε ομως θα το πάρω..αν και του κανω καθημερινα αλλαγες και έχουν πέσει και τα νιτρικα..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενα φυτο αν χαλασει λιγο, θα πεταξει μετα φρεσκα και θα αναγεννηθει. Τα ψαρια ομως αν τα κακαρωσουν τελος. Ακομα κι αν επιζησουν απο δηλητηριασεις τετοιες, τους μενουν κουσουρια, οπως μισοκατεστραμενα νεφρα συκωτια κλπ. Η αμμωνια δεν ειναι καθολου σιγουρο οτι εχει μηδενισει, και οπως αποδυκνειεται απο τα αποτελεσματα, κατι πρεπει να κανεις.
|
||||
|
||||
![]()
τελικα πηγα και πηρα αεραντλια..πρωτον τα ψαρια πανικοβληθηκαν και τρελαθηκαν τουσ χαλασα την ηρεμια τουσ..κανει απιστευτο θορυβο και ειναι ότι πιο αντιαισθητικο εχω δει..πιστευω ότι αν το αφηνα μεχρι το βραδυ θα τα εβλεπα τεζα απο το στρεσσ..τιποτα παιδια θα κανω αλλαγες συχνεσ ετσι οπωσ κανω τωρα..θα του βαζω το αντιχλωριο που έχω τωρα το ακουαταν και το βιοτοπολ και τέλος θα καθαριζω συχνα τον βυθο απο ακαθαρσιες με την σκουπα.και θα βαζω και 15 μλ βακτηρια εμποριου μια φορα την εβδομαδα..με αυτα ελπιζω να ειμαι comple
|
|
||||
|
||||
![]()
εσυ θα εισαι,για τα ψαρια δεν ξερω... ελπιζω να στρωσει γρηγορα και να μην εχεις αλλο προβλημα παντως
![]() θαθελα ναξερα παντως ποιο πετσοπ ηταν αυτο που σου δωσανε τεστ για ΝΟ2 και ΝΟ3(που ειναι το πιο ακριβο απτα 3) και δε σου δωσανε τεστ αμμωνιας.και ξεκιναγες αρχαριος για στρωσιμο κιολας.και σου ειπαν και οτι δε χρειαζεται ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αστα να πανε ολα τα πετ σοπ τα ιδια μου λενε.μονο να βγαλουν λεφτα θελουν..τελικα βρηκα τον λογο που αναπνεαν απο την επιφανεια..το φίλτρο του έχω βάλεισ σε δυο σημεια ενυδρειακο υαλοβαμβακα και στο ενα σημειο είχε μπουκώσει και έτσι έβγαζε πολυ λίγη ροή το καθαρισα και παλι καλα γρηγορα και τωρα ειναι ολα οκ..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μη κανουμε επεμβασεις στα φιλτρα, αν δεν ξερουμε τι κανουμε και γιατι το κανουμε.
|
||||
|
||||
![]()
τι μου προτείνεις να κάνω και με ποια σειρα? έχω καταρχην εσωτερικό φίλτρο και έχω βγάλει τον ενεργό άνθρακα και έχω βάλει βιολογικόμακαρόνι χοντρο απο μπόλι ενός παιδιου. πάνω έχω βάλει τον υαλοβάμβακα απο κατω το μακαρόνι μετα αλλο λίγο υαλοβάμβακα και απο κατω στο τέλος και αλλο μακαρόνι.. θέλει και κάποιο αλλο υλικό η φ΄τανει αυτο? επίσησ καθε πότε να αλλάζω τον υαλοβάμβακα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Γραψε τα υλικα με τη σειρα, συμφωνα με τη ροη που περναει το νερο και αυτη ειναι απο πανω προς τα κατω ή κανει ζιγκ ζαγκ κλπ
Ποιο ειναι το φιλτρο να το δουμε
|
||||
|
||||
![]()
Hl-bt 400 ειναι της hailea.πανω ένα λεπτό κομμάτι υαλοβάμβακα ακριβως απο κάτω μακαρόνι πιο κάτω λεπτο κομματι υαλοβάμβακα και τέρμα κάτω πάλι μακαρόνι.
------------------------- http://www.hailea.com/e-hailea/product1/HL-BT400.htm ayto einai Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη faceck : 09-06-11 στις 11:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχουμε το δεδομενο οτι τα εσωτερικα φιλτρα εχουν την ταση να βουλωνουν πιο ευκολα απο τα εξωτερικα και θελουν ακομα πιο προσεγμενη τοποθετηση υλικων. Οποτε μη περιμενεις και θαυματα. Αποκλειουμε τα βασικα. Εχεις βαλει πανω πανω ενυδρειακο συνθετικο βαμβακι (και ελπιζω οχι κοινο υαλοβαμβακα). Αν δεν υπαρχει κατι που να χωριζει το βαμβακι απο τη φτερωτη που ειναι απο πανω, το πιο πιθανο ειναι να μπαινουν μεσα στο θαλαμο της ινες απο το βαμβακι και να εμποδιζουν τη λειτουργια της. Το βαμβακι οταν το βαζουμε πρεπει να ειναι πολυ αραιωμενο (να βλεπεις ενδιαμεσα δλδ) και λεπτο. Το δευτερο κομματι βαμβακι που βαζεις επιβαρυνει κι αλλο την κατασταση. Το βιολογικο υλικο (μακαρονι) το εχεις βαλει στην εισοδο του φιλτρου και "τρωει" ολο το σκουπιδι. Πριν απο τα βιολογικα υλικα βαζουμε μηχανικα υλικα που κρατανε το χοντρο σκουπιδι, ετσι ωστε να ειναι καθαρο το νερο απο αυτα οταν φτανει στα βιολογικα υλικα και να μη βουλωνει τους πορους του οπου εκει μεσα εγκαθιστουνται τα βακτηρια. Θα ελεγα να χωρισεις νοητα το καδο του φιλτρου στη μεση και να βαλεις στο κατω μισο που γινεται η εισοδος του νερου, μπλε χοντροτρυπο (για να μη βουλωνει ευκολα) σφουγγαρι και στο πανω μισο να βαλεις το βιολογικο υλικο. Αν υπαρχει χωρισμα ή κατι τελος παντων που προφυλλασει τη φτερωτη, μπορεις να δοκιμασεις πανω πανω ελαχιστο βαμβακι αραιωμενο, αλλα αν δεις και ενοχλει στη ροη συχνα, να το αφαιρεσεις και να δοκιμασεις μια πολυ λεπτη φετα απο σφουγγαρι παλι ή και να μη βαλεις τιποτα. Οπως αυτο, μονο που το πανω μισο σφουγγαρι να κοπει και να μπει μακαρονι. ![]() ------------------------- Μη ξεχασεις να στιψεις ολη τη μπιχλα που εχει το βαμβακι πανω στο νεοεισελθων σφουγγαρι και να ριξεις βακτηρια, μπολι οτι ειχες τεσπα και παλι. Ταισμα μειωμενο. Προσοχη σε αμμωνια νιτρωδη γιατι το λαχανιασμα δεν γινεται μονο απο ελλειψη οξυγονου λογω μειωμενης ροης και αναταραξης της επιφανειας του νερου, γινεται και απο δηλητηριαση απο τα τοξικα.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 09-06-11 στις 12:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ωραια σε ευχαριστω και παλι..τωρα λειτουργουν ολα ρολοι..συνεχιζω την καθημερινη αλλαγη και καθαριοτητα του βυθου (οσο μπορω) βαζω αντιχλωριο αρκετο το βιοτοπολ και ριχνω και 10 μλ βακτηρια..ολα δειχνουν καλα..και το φίλτρο γενικα εσύ πιστευεισ ότι φτάνει για αρχή η να πάω σε κάτι πιο μεγάλο..ειναι 60 λτ το ενυδρειο
|
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω οτι προς το παρον,(με μικρη ιχθυοφορτιση) αυτο που εχεις σε καλυπτει.χωρις αυτο να σημαινει οτι αν παρεις εξωτερικο θα μπορεις να βαλεις πολυ περισσοτερα ψαρια γιατι ειναι και το θεμα των λιτρων/χωρου.
εγω προσωπικα το πρωτο πραγμα που αγορασα (μετα τα τεστ) ητανε εξωτερικο φιλτρο κιαυτο περισσοτερο γιατι ηθελα να ελευθερωσω το χωρο που επιανε στο ενυδρειο το εσωτερικο. και μαλιστα πηρα και μεγαλυτερο αποτι θα χρειαζομουνα για την περιπτωση που πηγαινα σε μεγαλυτερο ενυδρειο.οπως και εγινε δηλαδη,σε καμια βδομαδα θαχω 160λιτρο.αυτο εξαρταται απο σενα και τι μπορεις/θες να δωσεις.εγω την αγορα δεν την μετανιωσα και μου εκατσε καλα τωρα. η γνωμη μου ειναι στρωσε αυτο που εχεις τωρα και κοιτας αργοτερα για εξωτερικο. |
|
||||
|
||||
![]()
αυτο θα κανω..εσυ τι εξωτερικο εχεις και ποσο κοστισε? εχει ρυθμηση κυκλοφοριας? και ποσες θέσεις για υλικα έχει?
|
|
||||
|
||||
![]()
εχω το 305 απο αυτη τη σειρα http://www.youtube.com/watch?v=vbXOY703GP8
εχει 3 καλαθια υλικων.χωρισμενα στα δυο το καθενα.αν θυμαμαι καλα το ειχα παρει γυρω στα 100 ευρω.105 νομιζω.σιγουρα το βρισκεις και πιο φτηνα και τα μικροτερα φτηνοτερα ακομα.ρυθμιση ροης εχει ναι.ο περισσοτερος κοσμος εδω μεσα εχει μια ταση προς τα eheim.παιζουνε πολυ.εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το Fluval παντως. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με διατηρηση σωστης ιχθυοφορτωσης σε αριθμο ατομων και ειδος, (αφου εχεις ζωοτοκα και ανεξελεγκτες γεννες θα χρειαστει τρεξιματακι για να τη διατηρησεις), σωστη φιλτανση και καταλληλες ρουτινες συντηρησης (αλλαγες νερου, ελεγχος του νερου), συνηθως ολα πανε καλα. Εχω χασει τη συνεχεια στο ιστορικο του ενυδρειου σου, και σκεφτομαι οτι αφου εχεις μπολιασει, κανονικα θα επρεπε να ειχε στρωσει αν ειχε γινει σωστα και να μη χρειαζεται τοσο συχνες αλλαγες κλπ Δεν ξερω και τι τιμες εχει φυσικα το νερο.
|
||||
|
||||
![]()
ωραια τωρα θα κάνω μια φορα την εβδομαδα αλλαγεσ περιπου 40% και καθαρισμο βυθου..Νο3 = 10 ,Νο2 = 0, gh = >7od,dt = anamesa sto 7 kai sto >14od, th=7 anamesa 14
kh = 3 me 6 d kai ph =7,2 πωσ τα βλεπεις? το ξέρω για τα γκαππυς μαλλον θα τα δωσω σε καποιον φίλο. τα πλατυς ειναι ολα αρσενικα |
|
||||
|
||||
![]()
Καλα το βλεπω εκτος απο αμμωνια
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|