|
|
||||
|
||||
![]()
αστα να πανε ολα τα πετ σοπ τα ιδια μου λενε.μονο να βγαλουν λεφτα θελουν..τελικα βρηκα τον λογο που αναπνεαν απο την επιφανεια..το φίλτρο του έχω βάλεισ σε δυο σημεια ενυδρειακο υαλοβαμβακα και στο ενα σημειο είχε μπουκώσει και έτσι έβγαζε πολυ λίγη ροή το καθαρισα και παλι καλα γρηγορα και τωρα ειναι ολα οκ..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μη κανουμε επεμβασεις στα φιλτρα, αν δεν ξερουμε τι κανουμε και γιατι το κανουμε.
|
||||
|
||||
![]()
τι μου προτείνεις να κάνω και με ποια σειρα? έχω καταρχην εσωτερικό φίλτρο και έχω βγάλει τον ενεργό άνθρακα και έχω βάλει βιολογικόμακαρόνι χοντρο απο μπόλι ενός παιδιου. πάνω έχω βάλει τον υαλοβάμβακα απο κατω το μακαρόνι μετα αλλο λίγο υαλοβάμβακα και απο κατω στο τέλος και αλλο μακαρόνι.. θέλει και κάποιο αλλο υλικό η φ΄τανει αυτο? επίσησ καθε πότε να αλλάζω τον υαλοβάμβακα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Γραψε τα υλικα με τη σειρα, συμφωνα με τη ροη που περναει το νερο και αυτη ειναι απο πανω προς τα κατω ή κανει ζιγκ ζαγκ κλπ
Ποιο ειναι το φιλτρο να το δουμε
|
||||
|
||||
![]()
Hl-bt 400 ειναι της hailea.πανω ένα λεπτό κομμάτι υαλοβάμβακα ακριβως απο κάτω μακαρόνι πιο κάτω λεπτο κομματι υαλοβάμβακα και τέρμα κάτω πάλι μακαρόνι.
------------------------- http://www.hailea.com/e-hailea/product1/HL-BT400.htm ayto einai Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη faceck : 09-06-11 στις 11:36 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εχουμε το δεδομενο οτι τα εσωτερικα φιλτρα εχουν την ταση να βουλωνουν πιο ευκολα απο τα εξωτερικα και θελουν ακομα πιο προσεγμενη τοποθετηση υλικων. Οποτε μη περιμενεις και θαυματα. Αποκλειουμε τα βασικα. Εχεις βαλει πανω πανω ενυδρειακο συνθετικο βαμβακι (και ελπιζω οχι κοινο υαλοβαμβακα). Αν δεν υπαρχει κατι που να χωριζει το βαμβακι απο τη φτερωτη που ειναι απο πανω, το πιο πιθανο ειναι να μπαινουν μεσα στο θαλαμο της ινες απο το βαμβακι και να εμποδιζουν τη λειτουργια της. Το βαμβακι οταν το βαζουμε πρεπει να ειναι πολυ αραιωμενο (να βλεπεις ενδιαμεσα δλδ) και λεπτο. Το δευτερο κομματι βαμβακι που βαζεις επιβαρυνει κι αλλο την κατασταση. Το βιολογικο υλικο (μακαρονι) το εχεις βαλει στην εισοδο του φιλτρου και "τρωει" ολο το σκουπιδι. Πριν απο τα βιολογικα υλικα βαζουμε μηχανικα υλικα που κρατανε το χοντρο σκουπιδι, ετσι ωστε να ειναι καθαρο το νερο απο αυτα οταν φτανει στα βιολογικα υλικα και να μη βουλωνει τους πορους του οπου εκει μεσα εγκαθιστουνται τα βακτηρια. Θα ελεγα να χωρισεις νοητα το καδο του φιλτρου στη μεση και να βαλεις στο κατω μισο που γινεται η εισοδος του νερου, μπλε χοντροτρυπο (για να μη βουλωνει ευκολα) σφουγγαρι και στο πανω μισο να βαλεις το βιολογικο υλικο. Αν υπαρχει χωρισμα ή κατι τελος παντων που προφυλλασει τη φτερωτη, μπορεις να δοκιμασεις πανω πανω ελαχιστο βαμβακι αραιωμενο, αλλα αν δεις και ενοχλει στη ροη συχνα, να το αφαιρεσεις και να δοκιμασεις μια πολυ λεπτη φετα απο σφουγγαρι παλι ή και να μη βαλεις τιποτα. Οπως αυτο, μονο που το πανω μισο σφουγγαρι να κοπει και να μπει μακαρονι. ![]() ------------------------- Μη ξεχασεις να στιψεις ολη τη μπιχλα που εχει το βαμβακι πανω στο νεοεισελθων σφουγγαρι και να ριξεις βακτηρια, μπολι οτι ειχες τεσπα και παλι. Ταισμα μειωμενο. Προσοχη σε αμμωνια νιτρωδη γιατι το λαχανιασμα δεν γινεται μονο απο ελλειψη οξυγονου λογω μειωμενης ροης και αναταραξης της επιφανειας του νερου, γινεται και απο δηλητηριαση απο τα τοξικα.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 09-06-11 στις 12:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ωραια σε ευχαριστω και παλι..τωρα λειτουργουν ολα ρολοι..συνεχιζω την καθημερινη αλλαγη και καθαριοτητα του βυθου (οσο μπορω) βαζω αντιχλωριο αρκετο το βιοτοπολ και ριχνω και 10 μλ βακτηρια..ολα δειχνουν καλα..και το φίλτρο γενικα εσύ πιστευεισ ότι φτάνει για αρχή η να πάω σε κάτι πιο μεγάλο..ειναι 60 λτ το ενυδρειο
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|