|
Ενυδρεία με ασπόνδυλα Παρουσιάσεις ενυδρείων με ασπόνδυλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Οι γαριδες θελουν ωριμο στρωμενο ενυδρειο και να τρεχει πανω απο 3 μηνο.
Βρες απο καπου μπολι αν δεν εστρωσε το ενυδρειο. Μονομαχο μην βαλεις ειναι πολυ λιγα τα λιτρα σου.φυτεψε βαλε και καμια μοςς θα την τιμησουν πολυ οι γαριδες.
|
|||
|
|||
![]()
Το ξερω για το τριμηνο. Γιαυτο λεω τουλαχιστον ενα μηνα ακομα. Το θεμα μου ειναι να φυτεψω πολυ. Εχω λιγη ρικια μοσσ μεσα αλλα δεν εχει παρει ακομα τα πανω της να φανει. Μπορει να μπει η μοσσ σαν χαλι πανω στο χαλικι; Αξιζει να το κανει κανεις; εχω και τον σαλιγκαρο που αρχιζει και τρωει οτι κινειται απο φυτα και τον φοβαμαι μην τα καταστρεψει ολα. Αλλο ενα θεμα ειναι η λιπανση. Δεν εχω υππστρωμα και θα πρεπεινα βρω αρκετα ευκολα φυτα να μπουν. Θα μπαινει και κανενα στικακι αλλα ως εκει.
|
|
|||
|
|||
![]()
Η συνεχεια ειναι ενθαρρυντικη...
Βημα πρωτο. Εξω το σαλιγκαρι. Βημα δευτερο. Φυτεμα με νεα φυτα, ευγενικη χορηγεια του tepe και της κατερινας. Σας υπερ ευχαριστω. Βημα τριτο. Καθαρισμα φιλτρου και εισαγωγη μπολιου Βημα τεταρτο. Αλλη οψη πλεον το ενυδρειακι. Απο φυτα μπηκαν νεες σεσιλιφλορες, 2 ανουμπιες μινι, τεσσερις κρυπτοκορινες, ερεκτους, ρεπενς και αρκετες βαλισνεριες. Η θερμοκρασια στους 24 βαθμους με φαγακι για το μπολι. Δυο στικ απο λιντλ εσπασαν σε κομματακια και μπηκαν κοντα στις ριζες απο καθε συσταδα. Απο νεες φωτο μολις βγαλω καμια καλη θα ανεβασω. Και παλι ευχαριστω τα παιδια που βοηθουν οσο γινεται.... Παμε και στην ερωτηση... Απο φως τι κανω; Παω σε μια απλη diy με λεντ, η αγοραζω με συνεπεια την εκτοξευση του μπατζετ; Καθε βοηθεια σε watt, lumens και φασμα/χρωματα δεκτη! |
|
||||
|
||||
![]()
Για το φως να ξερεις οτι τα 6500 κελβιν ειναι οτι πρεπει για τα φυτα.Τωρα στο οικονομικο αναλογα που φτανει η τσεπη σου και στο αν πιανουν τα χερια σου στις κατασκευες.
|
|||
|
|||
![]()
Πιανουν απο αρκετα εως πολυ...
Ηδη εχω αλουμινενια μπαρα 40 cm μηκος, 12 cm πλατος με πλεξι μπροστα συρταρωτο απο μια παλια κατασκευη. Ποσο να μου πανε τα λεντ αγορα μαζι με τροφοδιτικο; αντε και η βαση στηριξης της κατασκευης.... Περα τα κελβιν, απο φασματα τι να παιξω; λευκο σκετο; κανα ροζ μαζι; |
|
||||
|
||||
![]()
Τα λεντ ειναι τζαμπα(μιλαω για Κινα).Απο κελβιν παιζεις με 6500,10000,και φουλ σπεκτρουμ για φυτα.Η δυναμη στα 6500.Δλδ αν εχεις 10 λεντ βαζεις 5 6500 3 10000 2 φουλ σπεκτρουμ.
|
|||
|
|||
![]()
Ολοκληρωθηκε και το φωτιστικο. 15w λεντοταινια απλή κολλημενες κατω απο το καπακι (πανω σε αλουμινιο). 6500 κελβιν ολα τα λεντ. Εχθες ανεβασε νιτρωδη κοντα στο 2 και απο νιτρικα στα 20. Αμμωνια 0. Εμφανιστηκε και ο πρωτος λαθρεπιβατης σαλιγκαρος. Ευτυχως οχι apple.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Παρουσίαση Low Tech (εν δυνάμει high tech) | tsodkostas | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 0 | 06-10-16 08:52 |
Low-tech φυτεμένο | xrusec13 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 13 | 15-11-11 13:00 |
Hi-tech sump | ilias8573 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 02-01-10 18:52 |
Σ.Τ.Ε.Φ.Α.Ν.Ο.Σ. low tech | chemical mac | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 10 | 21-12-09 01:08 |
low tech - low maint | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 24 | 17-12-08 14:04 |