|
|
||||
|
||||
![]()
χαχαχαχχα
Μπαρούφες ήθελε να γράψει μάλλον ο Γιάννης
|
|||
|
|||
![]()
Μαλιστα....ηθελα να καταλαβω πως χαρακτηρίζει την γνώμη ενος αλλου εδω μεσα ειτε σωστη ειτε λαθος.
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι χαρακτηρισμός Δημήτρη, διαπίστωση είναι,
άλλο να υπάρχει μεγάλη ροή μέσα στο ενυδρείο , και άλλος να υπάρχει μεγάλη ροή μέσα στο βιολογικό υλικό. Ειναι μάλιστα αποδεδειγμένο πως ροή χαμηλότερη απο 200Λ/Ω μέσα στο φίλτρο μπορεί να προκαλέσει και πλήρη απονιτροποίηση, δηλαδή να μετατρέψει τα νιτρικά σε άζωτο. Αν χρειάζεται να υπάρχει μεγάλη ροή μέσα στο ενυδρείο προσθέτουμε κυκλοφορητές, αυτούς που είναι σαν τους wave maker και όχι αντλίες του φίλτρου. Για τη βιολογία, ακόμα και 1 φορά την ώρα να είναι η ροή είναι αρκετή για την βιολογία, αρκεί να υπάρχει οξυγόνωση στο νερό. Η μεγαλύτερη ροή που βάζουμε είναι για να έχουμε πιο γρήγορη μηχανική φίλτρανση
|
|||
|
|||
![]()
Τι σημασια εχουν αυτα που λες τωρα.αυτο ειπα εγω;;αυτο καταλαβες;;;;αστο οκ
|
|
||||
|
||||
![]()
μπαρουφες ηθελα να γραψω ... και δεν χαρακτηρισα κανεναν..
για μενα ειναι μπαρουφες, για αλλον οχι... ο καθενας μπορει να λεει την γνωμη του. επισης χιλιοειπωμενα... οποιος "ψαχνεται" ακομα , για το τι ειναι καλυτερο και τι οχι , μπορει να κανει μια αναζητηση στο φορουμ και να βγαλει τα δικα του συμπερασματα. |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια ηρεμια. Δεν υπαρχει λογος να υπαρχει εκνευρισμος. Δημητρη εμενα παντως δε με πειραξε. Απλα μερικες φορες ο γραπτος λογος παρεξηγειται ευκολα. Ο Γιαννης μπορει να θεωρει τελειως λαθος την αποψη αυτη κΙ για αυτο απαντησε ετσι κοφτα. Εγω παλι διαβαζοντας και ξενα site (πχ thegoldfishtank.com) εχω καποιες εντασεις ως προς τηναποψη των παιδιων (τα χρυσοψαρα για μενα χρειαζονται και ισχυρη μηχανικη φιλτρανση το εγραψα και παραπανω αλλα δεν απαντηθηκε). Βεβαια να ξερεις οτι υπηρχε και αλλο περιστατικο που ειχα διαφωνια με το ΓΙαννη οσον αφορα την ηλικια αναπαραγωγης των ψαριων αυτων (βασει οσον ειχα διαβασει σσ ξενα forum), στην οποια προεκυψε οτι ειχε τελικα δικιο ο Γιαννης. Παντως μην ανησυχεις, και με δυνατη ροη αν υπαρχουν spray bar στις εξοδους των φιλτρων τα fancy δεν ξερνανε
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ολα καλα κανενας εκνευρισμός.ηθελα μια διευκρίνιση στην λέξη για να μην παρεξηγησω κατι αλλα να καταλάβω.το παιδι μπορεί να κανει στο ενυδρειο του με 1 η 15 φορες να γυρναει.
|
|
||||
|
||||
![]()
Χρήστο,
όντως τα χρυσόψαρα θέλουν δυνατή μηχανική φίλτρανση, και μπορεί να χρειαστεί να θέλουν και πάνω από 10 φορές την ώρα, αυτό όμως δεν το πετυχαίνεις με 1 φίλτρο, αλλά βάζεις και 2 ή και 3 φίλτρα. Ετσι το κάθε φίλτρο μπορεί να φτάνει τις 5 φορές την ώρα, όλα μαζί όμως φτάνουν τις 15 φορές. Μπορείς και με ένα φίλτρο , αλλά θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο , και το βιολογικό υλικό αρκετά απλωμένο έτσι ώστε η ροή να είναι μειωμένη ανά τετραγωνικό εκατοστό, συνολικά όμως να είναι τεράστια.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξωτερικο φιλτρο | panos70 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 08-05-12 22:29 |
εξωτερικο φιλτρο | peristerigeo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 18-06-11 19:56 |
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ | mariakis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 30-01-11 05:42 |
Φιλτρο εξωτερικο | ermis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 03-02-09 20:55 |
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ | ΕΛΒΙΡΑ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 27-12-07 15:20 |