|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο δεν κάνεις ένα πείραμα ;
Θα χρειαστείς ένα 10λιτρο κουβά που θα μείνει γεμάτος για καμια εβδομάδα. Ακου τι θα κάνεις, οταν θα κάνεις την αλλαγή , θα βάλεις στο κουβά αυτό 7/10 του παλιου νερού απο το ενυδρείο, και τα υπόλοιπα 3/10 νερό από το βαρέλι με τη τύρφη, μετράς PH ενυδρείου PH βαρελιού PH κουβά μετά την ανάμιξη και μετά από 1 εβδομάδα μετράς πάλι το κουβά, αν υπάρχει μια αντλιούλα να γυρίζει το νερό του κουβά καλό θα είναι. 30% όμως κάνεις και στο ενυδρείο, όταν μετά από 1 εβδομάδα μετρήσεις το κουβά μέτρησε και το ενυδρείο να δεις τι PH θα έχουν
|
|||
|
|||
![]()
Θα το κάνω Τάκη.
|
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα έβαλα στο ενυδρείο δύο "καπελάκια" από βελανίδια που μου έστειλε ο kgf12345 για να σκουρύνω το νερό μου (με την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω πολύ). Με την πάροδο των ημερών θα δω το αποτέλεσμα που θα έχει η χρήση τους στο νερο αλλά ενδεικτικά, έβαλα ένα καπελάκι σε ένα δοχειάκι με νερο. Το άφησα για 5 λεπτά ΜΟΝΟ και το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω (πριν-μετα). Ευελπιστώ να κάνουν παπάδες στο ενυδρείο....είδομεν.....
|
|
||||
|
||||
![]()
στο ειπα,βγαζουν μαυριλα
![]() που να τα βρασεις κιολας να δεις τι θα κανουν. εγω τα ειχα αφησει στο τσουβαλι εξω στην αυλη μετα απο βροχη σε ψιλοβρεγμενο πατωμα για δεκα λεπτα,και μου μαυρισαν τα σκαλια εκει που ακουμπαγαν ![]() παντως για το πεχα,μην πολυαγχωνεσαι.κοιτα να κρατας σταθερες τις σκληροτητες και το πεχα θα ερθει μονο του. φτιαχνε τις σκληροτητες που θες στο βαρελι και αλλαζε με αυτο.σιγα σιγα θα ερθει και στο ενυδρειο εκει που το θες. μην δινεις πολυ βαση στο πεχα του βαρελιου ομως μετα απο μια βδομαδα να γυρναει το νερο και να αεριζεται.το πιθανοτερο ειναι πως γιαυτο βλεπεις πρωτα μειωση και μετα αυξηση στο πεχα του βαρελιου. στο ενυδρειο υπαρχουν οξινα στοιχεια απτη διασπαση οργανικων και τους ρυπους, που θα επηρεασουν το πεχα σιγα σιγα.αυτα δεν τα εχεις ουτε στο βαρελι ουτε στη βρυση. φτιαχνε σκληροτητες και μην ασχολεισαι με το πεχα τοσο πολυ. ο κινδυνος που υπαρχει ειναι οταν υπαρχει μεγαλη ποσοτητα αμμωνιου στο νερο,που μπορει να μετατραπει σε ελευθερη αμμωνια αν ανεβει το πεχα αποτομα. αλλα εφοσον ειναι στρωμενο το ενυδρειο σου δεν εχεις προβλημα. το πεχα ειναι τρελλο,οποτε μη δινεις πολυ βαση ![]() πιο πολυ οι σκληροτητες τα ενδιαφερουν τα ψαρια. |
|
|||
|
|||
![]()
.....και ο αγώνας για την πτώση του ph συνεχίζεται ανεπιτυχώς. Έχω τα εξής αποτελέσματα:
Την 18/1/17 μετράω στο ενυδρείο Ph7,6 (το τεστ μετράει μέχρι 7,6 και έχει πιάσει το χρώμα αυτό, παίζει να είναι και πάνω από 7,6), KH7, GH15 Οι αλλαγές νερού γίνονται κατόπιν επεξεργασίας του νερού σε βαρέλι και το νερό αλλαγής έχει ph 6,6 . Αλλαγές νερού έγιναν την 20/1 22/1 29/1 Αφαιρέθηκαν όλες οι πέτρες καθώς μάλλον ήταν ασβεστολιθικές τελικά, άσχετα αν δεν το έδειχνε το τεστ με το ακουα φόρτε. Συνεχίστηκαν οι αλλαγές νερού την 2/2 6/2 Την 8-2-17 μετράω στο ενυδρείο πάλι Ph7,6 τουλάχιστον στο ενυδρείο. Κάνω αλλαγές νερού την 10/2 15/2 και σήμερα 16-2-17 μετράω στο ενυδρείο πάλι ph7,6 KH7, GH10. Μετά από τόσες αλλαγές νερού (4) συνολικά, έστω και μετά από την αφαίρεση των πετρωμάτων, δε θα έπρεπε να δω έστω μια απειροελάχιστη αλλαγή στο χρώμα του τεστ; Είναι τόσο αργή η διαδικασία πτώσης του ph πια; Άρχισε να με κουράζει όλο αυτό και αν δεν επιζητούσα το black water, θα σταματούσα την τύρφη σήμερα κι ολας και θα έβαζα νερό βρύσης. Η άμμος είναι χαλαζιακή και δοκιμασμένη με ακουα φόρτε (αν και πλέον δεν εμπιστεύομαι το τεστ αυτό γιατί την πάτησα με τις πέτρες) αλλά και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεστήσω αν φταίει τελικά αυτή και να την αντικαταστήσω. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
διαβάζοντας αυτά που γράφεις το πιο λογικό είναι να είναι η άμμος. δεν υπάρχει κάτι άλλο !!! ![]() εκτός και πηγαίνει η πεθερά κάθε μέρα όταν λείπεις και ρίχνει μια κουταλιά "ασβέστη" !!! ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δε νομίζω Λάμπρο, η άμμος είναι ουδέτερη, είναι χαλαζιακή και φυσικά δοκιμασμένη και με υδροχλωρικό οξύ 3-4 φορές.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια για Ν.Αμερικάνικο | stanlee | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 18 | 18-07-13 15:57 |