|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Eυχαριστώ για τη βοηθεια φιλε μου!
θα δω και για τ5 φ8ορισμου μπας κ μπουν γιατι βολευει στο καπακι.... και καμια λεντοταινια για πριν και μετα το άναμα
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ πιστεύω πως με το ύψος που έχεις θα σε δυσκολέψουν τα φώτα,
αν βάλεις τις φθορίου δεν θα χωρέσουν και πολλές λεντοταινίες, αν βάλεις μόνο λεντοταινίες, αν δεν κάνεις μια σωστή κατασκευή θα χαλάσουν γρήγορα, και θες πάνω από 5 μέτρα, επομένως μένει η εύκολη λύση με τα προβολάκια, αλλά θα χρειαστείς αρκετά για να καλύψεις όλη την επιφάνεια, και αυτά πάλι θα πρέπει να χωρέσουν στο καπάκι, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή. Η επόμενη λύση είναι κατασκευή φωτιστικού με high-power led, αλλά θέλει δουλειά, και αυτό να χωρέσει πάλι στο καπάκι.
|
||||
|
||||
![]()
Eδω ειμαστε! Εισαι ο ανθρωπος μου κ.Τακη! Θα φτιαξω φωτιστικο με hi power led
http://interfox.gr/led-3-watt-star-4075.html κατι τέτοια λεω... πόσα κοκκινα-μπλέ-ασπρο θερμο-ψυχρο ? ....Δε θα φυτέψω τιποτα τρελό, δε βάζω γρασιδια κλπ, light καταστασεις. Θα έκτιμούσα τη καθοδήγηση σας! τα ΄δικά σας με τις πλακέτες led ειναι έξίσου ενδιαφερουσες!!
|
||||
|
||||
![]()
Απο χρώμα μόνο ψυχρό λευκό , και άντε να βάλεις κανα μπλε και κοκκινο να σπασει η ασπρίλα.
Επίσης το ψυχρό λευκό είναι πιο δυνατό από το θερμό λευκό και θα φτάσει πιο εύκολα σε μεγάλο βάθος. Δυστυχώς όμως δεν έχω δουλέψει τα high-power led για να σου δώσω πληροφορίες. Ξέρω πως θέλουν καλή ψύξη και επίσης καλό τροφοδοτικό αλλά όχι απλό 12βολτο. Θα χρειαστείς και φακούς για να απλώσουν. Και αυτός ήταν ο λόγος που προτίμησα να ασχολούμαι με απλά 12βολτα led.
|
||||
|
||||
![]()
Το καπάκι δε το έχω φτιάξει ακόμα
αλλά με plexi-glass θα κάνω το φωτιστικο και με κόντραπλακε 9mm το κουτί, 2 ανεμιστηράκια 120ρια..Οσων αφορά τα φώτα, καλύτερα να πάμε σε panel leds ? Περίπου 85*20cm έχω διαθέσιμα για το φωτιστικό
|
||||
|
||||
![]()
δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου,
αλλά φοβάμαι μήπως τα πανελάκια δεν σε καλύψουν, είναι μεγόλο το υψος, και φοβάμαι πως θα χρειαστείς πάνω από 15 48αρια smd 5050 . Μήπως θα ήταν καλύτερα να φτιάξεις μια βάση με αλουμίνιο , τελάρο και καπακι με πλεξιγκλας και να βάλεις για αρχή 5 μέτρα λεντοταινία (72watt) πιστευω πως θα είναι ποιο οικονομικά για να κάνεις δοκιμές, 15 Ευρώ η λεντοταινία απο Ελλάδα και 5 Ευρω από ebay. Αν δεις πως θες καλύτερο αποτέλεσμα βάζεις και άλλη λεντοταινία. Αν το ενυδρείο έχει μήκος 85 εκατοστα βάζεις 6 κομμάτια απο 80 εκατοστα φτάνεις τα 4,8 μέτρα, αλλά να υπολογίσεις του κουτί να χωράει και άλλες σειρές , κάθε σειρά θα είναι γύρω στα 11,5watt, που σημαίνει πως αν βάλεις και 10 σειρές θα φτάσεις τα 115w. Το κουτί με 15 εκατοστά πλάτος μπορεί να χωρέσει με το ζόρι και 14-15 σειρές. Οι λεντοταινίες όμως όχι αδιάβροχες, απλές, και το κουτι θα τις προστατέψει από την υγρασία
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστω για τις πληροφορίες! κάτι τέτοιες δηλαδή:
http://e-damianakis.gr/tainies-led/i...p20-v-tac.html (δεν κάνω διαφημηση,τυχαία το βρήκα) και 2 σειρές κοκκινο, 3 μπλε και 8 σειρές λευκο ψυχρο (κι ας μείνουν ρετάλια) ...καλά είναι? Αυτες τι ανεμιστηρακια θα χρειαστούν?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
diy led φωτιστικό | g81gr | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 29-01-14 16:40 |
DIY φωτιστικό | Βαγγέλης (Dearangelo) | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 25-09-07 09:17 |
Μεταφορά από 80 λίτρα σε 180 λίτρα | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 25-10-06 23:04 |