|
|
|||
|
|||
![]()
Αν έχει καθαρές σωλήνες και φτερωτή, διόδους κτλ, η ροή είναι ικανοποιητική. Κάνε τον καθαρισμό και θα δεις μεγάλη διαφορά. Είναι 10 λεπτά υπόθεση.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τα έχεις συγκρίνει με κάποιο άλλο ? αν ναι με ποιό ? |
|
||||
|
||||
![]()
Λαμπρο εδω εισαι λαθος...την πιεση μπορεις να την δυναμωσεις ακομα και σε αντλια 100 λ/ω .
Εδω δεν παιζει ρολο τα λιτρα που γυριζει η αντλια, αλλα με τι πιεση βγαινει το νερο. τωρα το ποσα λιτρα γυριζει, δεν το ειχα και δεν ξερω.. βελτιωση ροης ομως μπορεις να πετυχεις σε οποιαδηποτε αντλια. |
|
|||
|
|||
![]()
Πριν τον καθαρισμό
![]() Κατά τον καθαρισμό ![]() ![]() ![]() Ροή νερού μετά τον καθαρισμό. Δυστυχώς δεν έχω από πριν να δείτε τη διαφορά αλλά φαίνεται καθαρά ότι η ροή μετά τον καθαρισμό είναι πέραν του δέοντος ικανοποιητική. Το συγκεκριμένο μάλιστα είναι το πιο μικρό της σειράς. ------------------------- Παράθεση:
Έχω και άλλα φίλτρα, νιώθω τι μου γίνεται don't worry Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη KostasGR : 12-01-17 στις 09:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Κώστα στο βίντεο που έβαλες προφανώς (αφού λες ότι είναι το μικρότερο) είναι το 2202. Σωστά ?
Το ότι βγάζει το νερό από το spray bar (που είναι το ποθετημένο ψηλά αρχικά) και το πηγαίνει στο σημείο που το πηγαίνει το θεωρείς εσύ οκ? Το μεγάλο φύλλο από το φυτό που πέφτει επάνω του η έξοδος από την μια τρύπα του spray bar ίσα που το κουνάει. Σε αντίστοιχο φίλτρο (από αυτά που αναφέρω πιο κάτω) το φύλλο θα είχε πάει από την άλλη πλευρά. Στο 2208 που έχεις βλέπεις τόσο μεγάλη διαφορά στην πίεση σχετικά με το 2202 ? Αν βάλεις ένα οποιοδήποτε αντίστοιχο Fluval, JBL, Aquanova, ξέρεις που θα το πετάει το νερό ? Σε ένα 300 λιτρο (πάνω από 1.20 μήκος) υπάρχει περίπτωση να σε καλύψει ? και ας λέει ότι είναι 1300 λίτρα την ώρα ? Τα γράφω αυτά όχι γιατί έχω κάποιο συμφέρον ή κώλυμα με τα συγκεκριμένα φίλτρα αλλά επειδή τα έχω δοκιμάσει για αρκετό καιρό σε διάφορα λίτρα και έχω προσωπική γνώμη. Ήμουν μάλιστα από αυτούς που τα πρότειναν σε παιδιά σαν αθόρυβα και καλό value for money για μικρά και μεσαία ενυδρεία. Tsala: την πίεση πως μπορείς να τη δυναμώσεις ? |
|
||||
|
||||
![]()
Αν το νερο βγαινει απο μικροτερες τρυπες ή και λιγοτερες , εχει μεγαλυτερη πιεση.
η ροη της αντλιας φυσικα παραμενει η ιδια. Αν ταπωσεις πχ στο παραπανω βιντεο 3 τρυπουλες του spray bar, θα δεις οτι το νερο θα βγαινει με δυνατοτερη πιεση, αν ανοιξεις αλλες τρεις , η πιεση θα μειωθει.. αν ανοιξεις 10 , απλα θα δακρυζει... ή αν τις κλεισεις ολες και αφησεις δυο , θα πυροβολαει ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
άρα ερχόμαστε σε αυτό που είχα γράψει αρχικά στο να βγάλει το spray bar και να αφήσει το στόμιο στην έξοδο να δούμε με ποιά ένταση θα βγάζει το νερό. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Dophin Astro 2202 | natso | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 25-12-14 21:30 |