|
|
||||
|
||||
![]()
Το ψάρι τρώει ακόμα ή φτύνει την τροφή;
Έχεις διάφανα νηματοειδή περιττώματα; Στο βίντεο βλέπω κοιλιές τίγκα από φαϊ. |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ξέρω, νομίζω τρώει, νηματοειδή περιττώματα όχι, δεν έχω δει.
Ρίχνω λίγη τροφή τώρα να δω τι κάνει. |
|
||||
|
||||
![]()
αν θυμαμαι καλα εριξες τα νιτρικα απο 80 σε 10?την επομενη μερα παρατηρησες οτι δεν ειναι ενταξει?
|
|
|||
|
|||
![]()
Νιτρικά έχω μετρήσει στο παρελθόν μια φορά 80 και με αλλαγή είδα 10 αλλά από τότε δεν έχει ανέβει τόσο, ίσως να ήταν και λάθος μέτρηση, δεν ξέρω.
Έχει καιρό που έγινε αυτό. Τώρα μια εβδομάδα μετά την προγηούμενη αλλαγή, μετράω μεταξύ 10-20, όσο μπορώ να καταλάβω με το μάτι μου. Σχετικά με το φαγητό, μάλλον δεν τρώει, έριξα τώρα τροφή, έπεσαν μπροστά του και flakes και pellets και δεν συγκινήθηκε να βγει από την τρύπα ενώ την είδε να πέφτει. |
|
||||
|
||||
![]()
με το κολυμπι του πως ειναι?καθεται ακινητο η καθεται κατω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μάλιστα.
Στην ουσία τώρα. Για εμένα πας για θεραπεία για bloat. Το hongi στο βίντεο είναι σαν μόλυ οπότε πας για το σύνολο του ενυδρείου. ---- http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611 3. Αν η κατάσταση είναι προχωρημένη και το ψάρι δεν τρώει, ανεβάζουμε σταδιακά τη θερμοκρασία στους 27-28, αυξάνουμε την οξυγόνωση και προχωράμε σε θεραπεία με μετρονιδαζόλη ως εξής: 1η μέρα- 1 κάψουλα Flagyl των 500mg ανά 100 λίτρα 2η μέρα-50% αλλαγή νερού, ίδια δόση φάρμακο, προσθήκη epsom salt (1 κουταλάκι γλυκού περ. ανά 25 λίτρα) 3η-ίδια δόση φάρμακο 4η-50% αλλαγή, ίδια δόση φάρμακο, epsom ανάλογα τα λίτρα της αλλαγής 5η-ίδια δόση φάρμακο 6η-50% αλλαγή, epsom ανάλογα τα λίτρα της αλλαγής -Την βδομάδα της θεραπείας δεν ταΐζουμε. -το φάρμακο το βάζουμε αργά το απόγευμα (η δράση της μετρονιδαζόλης εξουδετερώνεται στο φως) και τα φώτα του ενυδρείου να τα έχουμε σβηστά. -Η μετρονιδαζόλη δεν επηρεάζει την βιολογία του φίλτρου μας ---- Παρατηρήσεις. 1. ΝΗΣΤΕΙΑ. Ταΐζεις πολύ και αυτό ΔΕΝ είναι καλό για τα ψάρια σου. Και 3 ημέρες να τα αφήσεις νηστικά δε θα πάθουν τίποτα - καλό θα τους κάνει. 2. Το flagyl μπορεί να μη σώσει το hara σου αλλά θα περιορίσει απώλειες. 3. Όταν ταϊσεις θα βουτήξεις την τροφή σε αραιωμένο διάλυμα flagyl/epsom όπως λέει το άρθρο 4. Καθιερώνεις ημέρα που δεν ταϊζεις τα ψάρια. Ταΐζεις ελαφρότερα με τροφή που καταναλώνουν σε μισό λεπτό και σε ενήλικα ψάρια 2 φορές την ημέρα αρκούν. Για εμένα malawi bloat/sunken belly/hexamita έχουν κοινή ρίζα. Αλλά δεν είναι της ώρας. |
|
|||
|
|||
![]()
Να πάω σε νηστεία καθ'όλη τη διάρκεια της θεραπείας;
Φεύγω για φαρμακείο ------------------------- Κολυμπάει, δεν κάθεται κάτω, είναι κυρίως κρυμμένος όμως και δεν αφήνει κάποιον να μπει. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη KostasGR : 07-01-17 στις 20:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Διάβασε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71611
υπάρχει μια καλή περιγραφή της θεραπείας
|
||||
|
||||
![]()
Αν το είχες καραντίνα μόνο του δε θα τάιζες.
Τώρα κάνε 3 ημέρες νηστεία και στα υπόλοιπα και μετά τάισε με ποτισμένη τροφή. Πολύ σημαντικό να έχεις τα φώτα κλειστά και να πας τη θεραπεία μέχρι τέλους. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Hara Jerdoni | Eric | ¶λλα ψάρια Ασίας | 19 | 14-05-11 22:30 |
Γατοψαρο Hara Hara minuscula (μαλλον) | georgis4 | Αναγνωρίσεις ειδών | 3 | 06-02-11 10:31 |
CYNOTILAPIA AFRA | antonis | Malawi | 4 | 09-10-03 18:27 |