|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα,
Μετά την σημερινή αλλαγή νερού στο ενυδρείο παρατήρησα διαρροή στο εξωτερικό φίλτρο από το πλάι της κεφαλής. ![]() Για να φύγει ο αέρας μέσα από το φίλτρο άνοιξα για λίγο το καπάκι εξαερισμου ![]() ![]() Το οποίο έχει ένα σαν καπάκι με oring αρκετά χαλαρό που φεύγει εύκολα ![]() Περιμετρικά του καπακιου εξαγωγής υπάρχουν τρύπες που γεμίζουν με νερό, πιθανότατα γιατί το oring δεν στεγανοποιει την κεφαλή όπως θα έπρεπε. Υπάρχει περίπτωση η καλή λειτουργία του φίλτρου να βασίζεται σε αυτό το μικρό oring η το πρόβλημα είναι αλλού? Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει? Ευχαριστώ Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
είσαι σίγουρος πως το καπάκι είχε κάτσει καλά και είχαν κουμπώσει σωστά και τα 4 κλιπς που έχει,το είχα πάθει και εγώ με το 2208 αλλά δεν το είχα κλείσει καλά το 1 από τα κλιπς
|
|
||||
|
||||
![]()
Δύο φορές έχω δοκιμάσει και πάντα διαρροή. Αρχικά λέω τα καλαθακια δεν μπήκαν /κουμπωσαν σωστά. μετά το εξάρτημα του καπακιου εξαερισμου είχε φύγει, το έβαλα στη θέση του τίποτα.
Πάντα κοιτάω τα κλιψ. Τι να πω. Έχω και εγώ το 2208 και ένα χρόνο κοντά δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό. Αυτό το έχω κάνα δίμηνο μόνο. Θα δοκιμάσω να βάλω τεφλον στο μικρό εξάρτημα του καπακιου για να μην φεύγει και θα ψάξω και για άλλο ο ρινγκ. Τι να πω, έχω ξενερώσει και ευτυχώς που είχα κάτω από το φίλτρο ένα δοχείο και άκουσα το νερό να σταζει διαφορετικά θα είχα τεράστιο πρόβλημα. Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
προσπάθησε να εντοπίσεις από που είναι η διαρροή
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν δεν έχει σπάσει κάπου, τότε δοκίμασε να το βάλεις σε λειτουργία μόνο με τα καλαθάκια άδεια.
ούτε βαμβάκι μέσα. και επίσης τα 4 κλιπς να κλείνουν χωρίς την παραμικρή πίεση. Η κυκλική τάπα είναι για εξαέρωση αλλά μην την πολυ ταλαιπωρείς γιατί δεν είναι για πολλά πολλά. Πριν το βάλεις σε λειτουργία και αφού είναι γεμάτο νερό κοίτα αν έχει πάλι από κάπου διαρροή (πχ στο σημείο που κουμπώνουν στην κεφαλή οι 2 εξόδοι, οι οποίοι περιστρέφονται κιόλας.) |
|
|||
|
|||
![]()
Ειχα και εγω διαρροη απτο καπακι εξαερισμου και εφταιγε το ring που ηταν χαλαρο...Εκανα αντικατασταση ολοκληρου του φιλτρου μιας και δεν ειχε κλεισει 1 ημερα.Δεν εχω προβλημα στο 2ο αν και πιστευω οτι ειναι "μη μου απτου"
Χρονια πολλα και καλη χρονια |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έβαλα τεφλον στο μικρό εξάρτημα και το σφινωσα. Έβαλα και πιο χοντρό oring και προς το παρόν δουλεύει χωρίς διαρροή. Σας ευχαριστώ πολύ Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Ολα καλά τότε.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστός!!!!
![]() Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
το καλυτερο ειναι οντως.κι εγω στα εχειμ που γενικα κρατανε για αρκετη ωρα αερα βαζω μια μεγαλη αντλια που εχω για λιγο και ειναι κομπλε!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μισή μέρα χάρηκα....
![]() Γέμισα την οπη με ενυδρειακη σιλικόνη. ![]() Έβαλα και στο καπάκι και το τοποθέτησα ![]() Καθάρισα την σιλικονη που βγήκε ![]() ![]() Θα το αφήσω να στεγνώσει μερικές μέρες και ελπίζω να το στεγανωσα σωστά. Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα παιδια εχω ακριβως το ιδιο προβλημα τι να κανω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πρότεινα να κάνεις όταν περιγράφω πιο πάνω. Πάνω από χρόνος έχει περάσει και δεν ξαναασχοληθηκα.
Sent from my RNE-L21 using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
σφραγησες την οπη με σιλικονη και ολα κομπλε??δεν ξερω κατι δεν μου κολαει δεν μου καθεται φυσιολογικο ολο αυτο καπως αλλιος θα φτιαχνεται αυτο
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν σκεφτείς κάτι αλλο εδω είμαστε να σχολιάσουμε. Η παραπάνω λύση είναι δοκιμασμένη και από άλλους όχι μόνο από εμένα.
Στάλθηκε από το SM-T819 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μπορείς ωστόσο να δοκιμάσεις να αλλάξεις την φλάντζα στο κουμπί εξαέρωσης με μιά πιο μεγάλης διατομής ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εγκατάσταση εξωτερικού φίλτρου | Darkwing Duck | Φίλτρανση | 5 | 17-03-15 15:11 |
Επιλογή εξωτερικού φίλτρου για 130 lt | ChocolatePuma | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 13 | 31-01-14 23:20 |
αξιολόγηση εξωτερικού φίλτρου | kalts.greg | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 24 | 10-01-10 22:49 |
Επιλογή 2ου εξωτερικού φίλτρου για rio 400 | xaftel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 14-03-09 21:38 |