|
|
||||
|
||||
![]()
Όπως ειπαν και οι προλαλησαντες το στρώσιμο είναι απαραιτητο.Αφου αποφασισες να ξεκινήσεις με 60λιτρο ενυδρειο τα χρυσόψαρα καλο είναι να τα αποφυγεις.Υπαρχει θεμα στο φορουμ που αναφερει ψαρια που μπορεις να βαλεις σε 60λιτρα.Εχεις χρονο να σκεφτεις τι ψαρια θα βαλεις μεχρι να ολοκληρωθεί και το στρώσιμο του ενυδρείου που κραταει μεχρι και 1 μηνα.
Για υπόστρωμα ΜΗΝ επιλεξεις καποιο χρωματιστο χαλικι.Προτιμησε κατι σε φυσικο χρωμα ή και αμμο. Την τροφη θα την διαλέξεις με βαση τα ψαρια που επελεξες.Στα 60 λιτρα τα ψαρια που μπαινουν δεν είναι και ιδιαιτερα μεγαλα οποτε τα flakes είναι σχεδόν μονόδρομος. Το γνωστο κλοουν προϋποθέτει ενυδρειο θαλασσινου νερου το οποιο με την σειρα του προϋποθέτει πιο εξειδικευμένες γνωσεις, περισσοτερα χρηματα χρονο κλπ.
|
||||
|
||||
![]()
Αθηνά, ο όρος 30-40 λίτρα ανά ψάρι ισχύει για τα funcy , αλλά η σημαντικότερη προϋπόθεση είναι το μήκος, και αυτό ορίζεται σαν ελάχιστο τα 80 εκατοστά ,
ένα ενυδρείο όμως με 80 εκατοστά μήκος ξεπερνάει τα 80 λίτρα, όπως καταλαβαίνεις λοιπόν , τα 60 λίτρα δεν είναι κατάλληλα για χρυσόψαρα, και ας είναι και funcy. θα συμφωνήσω για τον κλόουν, είναι για θαλασσινό ενυδρείο, εκτός και αν εννοείς το botia clown που είναι γλυκού νερού, αυτό θέλει κοπάδι των 8 ατόμων και ενυδρείο από 1,80 και πάνω, επομένως μη το σκέφτεσαι. Σε 60 λίτρα όμως μπορείς 10-15 white cloud που θέλουν παρόμοιες παράμετρες με τα χρυσόψαρα , κρύου νερού, και το γεμίζεις με φυτά και μπορεί να γίνει ένα στολίδι, αρκεί να φροντίσεις για ψύξη το καλοκαίρι που θα το έκανες και για τα χρυσόψαρα
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αθηνα.. : 06-01-17 στις 16:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αθηνα καλως ηρθες!
θα συμφωνησω με τους απο πανω μου, φυσικα δεν μπαινει εφ ορου ζωης χρυσοψαρο σε 60 λιτρα. το μικροτερο δυνατο ενυδρειο και ΜΟΝΟ για fancy χρυσοψαρα (τα στρουμπουλα) ειναι ενα 80 χ 35 χ 35 , οτιδηποτε μικροτερο απο 80cm μηκος, δεν ειναι αρκετο. Αυτο που διαβασες αναφερεται αναλογικα για fancy χρυσοψαρα, ειναι απλα ενας μπουσουλας στο ποσα θα μπουν στα χ λιτρα.. δεν σημαινει ομως οτι μπαινει 1 χρυσοψαρο σε 30 ή 40 λιτρο ενυδρειο. Εγω προτεινω διαβασμα, ερωτησεις και σιγα σιγα ..το χομπι θελει υπομονη και ορεξη, αλλιως την πληρωνουν τα καημενα τα ψαρακια (και δευτερευοντως , η τσεπη μας) |
|
||||
|
||||
![]()
Αθηνά μην βιαστείς να κάνεις την αγορά του ενυδρείου.
Μπορείς με λίγο ψάξιμο να βρεις και από αγγελίες εδώ μέσα, σε άλλους ιστότοπους όπως είπες κι εσύ, ή σε σάιτ αγγελιών κάτι σε μεταχειρισμένο στα μισά λεφτά... Να το έχεις υπόψη σου και αυτό.. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
σχετικά με το στρώσιμο να κάνω μια ερώτηση. Παλεύω αρκετό καιρό να στρώσω μια καραντινούλα από την οποία θα περνούν νέα ψάρια πριν μπουν στο κυρίως ενυδρείο. Μπόλι από το κυρίως δε θέλω να βάλω γιατί έχουν μπει κάποια φάρμακα το τελευταίο 3μηνο. Ξεκίνησα να στρώνω με τροφή, έβαλα μπόλικη και την άφησα να δουλεύει. Πριν μια εβδομάδα, έφθασα να μετράω 0 αμμωνία, νιτρώδη γύρω στο 5 και νιτρικά πάνω από 80 (για να μην πω 160). Μετράω με τα υγρά της api. Τα ίδια αποτελέσματα είχα και πριν 3 μέρες. Σήμερα, περίμενα να δω περισσότερα νιτρικά και λιγότερα νιτρώδη, αντ' αυτού τα είδα μειωμένα και τα δύο. Τα νιτρώδη στο 1 και τα νιτρικά στο 20 ενώ η αμμωνία σταθερή στο 0. Υποψιάζεται κανείς τι μπορεί να πήγε στραβά? Για αρχή, ανανέωσα την τροφή και έριξα μια κουταλιά του γλυκού για ανανέωση της αμμωνίας, δεν ξέρω αν έκανα σωστά βέβαια. |
|
||||
|
||||
![]()
fouskas η καραντίνα έχει κάποιο φίλτρο?
|
|
|||
|
|||
![]()
Έχω το Fluval Nano http://www.drsfostersmith.com/produc...m?pcatid=23686 από το οποίο έχω βγάλει το μεγάλο σφουγγάρι και έχω προσθέσει ελαφρόπετρα. Σε 15 λίτρα το στρώνω.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ SOS | Lefteris Novas | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 24 | 06-01-17 00:12 |
στρωσιμο ενυδρειου | achilefs | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 28-10-12 23:08 |
Στρωσιμο ενυδρειου | oldschool12 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 10-10-11 13:19 |
Στρωσιμο ενυδρειου | ΝΙΚΟΣ 13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 07-04-11 12:39 |
Στρωσιμο ενυδρειου | MIkex24 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 23-05-09 18:47 |