|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το μέγεθος του ενυδρείου είναι 125 που από όσο έχω δει από ενυδρεία φίλων μπορουν να μπουν και να αναπαραχθούν κιχλίδες αν μπουν όλες μαζί μικρές. Έπρεπε να έχω σύμφωνα με το δικό μου σκεπτικό 2 ζευγάρια αλλά επειδή περιμένω μέσα στο μήνα ένα juvel 400 ή ένα 450 (τα συζητάω ακόμα και τα 2) έχω βάλει μέσα πέρα από τα ενήλικα labidochromis hongi, και τα 3 σχεδόν ενήλικα labidochromis caeruleus και 3 μικρά 2-3cm (περιμένω και ένα αρσενικό zebra red top, μόλις μπορέσει να το βγάλει από το ενυδρείο ο φίλος που μου έδωσε και τη θηλυκή, για να είναι και αυτά ζευγάρια. τα hongi και τα caeruleus ήταν μαζί στο ίδιο ενυδρείο και έχουν δώσει γέννες στο παρελθον. τα μικρά είναι τα καινούργια. Το ενυδρείο λειτουργούσε σε φίλο μαζί με τα 5 από τα 8 ψαράκια οπότε είναι στρωμένο, όταν ήρθε εδώ γέμισα το μισο με νερό από αλλαγές των άλλων ενυδρείων. Στικς αλλά έχω επιβεβαιώσει τις μετρήσεις 3 φορές σε φίλο από petshop. θέλω να πάρω υγρά No2-No3 αλλά δεν έχει γίνει ακόμα, όταν ξαναπάω θα πάρω. Παράθεση:
επίσης καλή χρονιά να έχουμε
|
||||
|
||||
![]()
Αφού πρόκειται να αποκτήσεις μεγαλύτερο ενυδρείο είσαι σε καλό δρόμο
![]() Πάντως, για να μη μείνει αναπάντητο απ' τη μεριά μου, μπορεί να είδες παρόμοια ενυδρεία όπου επιβιώνουν παρόμοιες κιχλίδες αλλά άλλο επιβίωση και άλλο ευζωία που εμείς πρέπει να επιδιώκουμε (η αναπαραγωγή δεν είναι απόδειξη σωστής διαβίωσης αλλά μια αναπόφευκτη διαδικασία). Τα είδη αυτά τα βάζουμε σε χαρέμια για λόγους που αναφέρονται στο άρθρο. Συγγενικά είδη (πχ 2 είδη Labidochromis ή Pseudotropheus) δεν τα βάζουμε μαζί γιατί αργά ή γρήγορα θα υβριδίσουν. Βιταμίνες και αμινοξέα μπορείς να βάζεις έτσι όπως κάνεις αλλά το blackwater επηρεάζει αρνητικά τις παραμέτρους γι αυτά τα είδη. Τα βαρέα μέταλλα τα δεσμεύει και το Prime. Καλή συνέχεια! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Το prime θέλω να το σταματήσω επειδή εξαλείφει την αμμωνία και από φόρουμ Αμερικής που έχω διαβάσει δεν το συνιστούν. Σκέφτομαι να ξαναβάλω σε λειτουργία ενα φίλτρο με ανθρακα και χαλαζιακή άμμο που έχω για τη γραμμή του νερού. Το blackwater ποιες παραμέτρους επηρεάζει?
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη , το Prime δεν εξαλείφει την αμμωνία, την κάνει να μην είναι τοξική,
για την ακρίβεια την μετατρέπει σε αμμώνιο που δεν είναι τόσο τοξικό, και αυτό δεν είναι κακό, το αντίθετα θα έλεγα. Και η βιολογία δεν επηρεάζεται , γιατί συνεχίζει να οξειδώνει το αμμώνιο. Και για αυτό η εταιρία προτείνει πως όταν υπάρχει αμμωνία , μπορούμε να βάλουμε έως και 5πλη δόση Prime, που η δράση του κρατάει 24 ώρες. Στις μετρήσεις όμως συνεχίζουμε να βλέπουμε αμμωνία, γιατί τα τεστ μετράνε αθροιστικά αμμωνία+αμμώνιο. Το μόνο που πρόβλημα που γνωρίζω πως μπορεί να προκαλέσει το Prime, είναι πως σε μεγάλες θερμοκρασίες ( > 30 βαθμούς) δεσμεύει οξυγόνο, και για αυτό τον λόγο η εταιρεία προτείνει να μη βάζουμε πάνω από 1 δόση σε μεγάλες θερμοκρασίες. Αν κάνεις αποχλωρίωση με άνθρακα ή με εξάτμιση δεν χρειάζεται να την χρησιμοποιείς, δεν υπάρχει άλλος λόγος. Και αυτή τη μέθοδο αποχλωριώσης τη χρησιμοποιούμε πολλοί, προσωπικά εδώ και 3 χρόνια περίπου δεν βάζω τίποτα για αποχλωρίωση, αποχλωριώνω με άνθρακα. Για ώρα ανάγκης όμως , όπως πχ ξαφνικό ανέβασμα αμμωνίας ή νιτρωδών ή για έκτακτη αλλαγή, καλό είναι να υπάρχει πάντα στο ντουλάπι μας. Γενικότερα να ξέρεις, πως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε υγρά ή "μαντζούνια" όπως τα λέω, υπάρχουν πολλοί φυσικοί και οικονομικοί τρόποι για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, και τα μόνα αναλώσιμα που θα έχουμε να είναι τροφές και κανά ενυδρειακό βαμβάκι ή τύρφη κηπουρικής για όσους θέλουν μαλακό και όξινο νερό ή black water, τίποτα άλλο. Είναι προτιμότερο να ξοδεύουμε σε κάτι πιο ουσιαστικό, όπως καλύτερες τροφές ή καλύτερο εξοπλισμό , που και αυτός είναι διαπραγματεύσιμος
|
||||
|
||||
![]()
Το aquatan blackwater περιέχει εκχύλισμα τύρφης και χουμικά οξέα που κατεβάζουν το Ph.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ βλέπω θέληση, διάθεση και χρόνο για το χόμπι.
Απλά σημειώνω αυτά που θεωρώ ως αρχικά λάθη (που πάνω κάτω όλοι τα κάναμε. Έχεις λάθος διαστάσεις ενυδρείου (που όπως είπες θα αναβαθμίσεις) και θα χρειαστείς και νεο εξοπλισμό - τουλάχιστον ένα εξωτερικό φίλτρο, ένα θερμοστάτη ενυδρείου ανάλογα τα λίτρα που θα πας και λύση για ψύξη (αν και έχεις χρόνο ακόμα). Ανακλαστήρες/οξυγόνα δεν τα χρειάζεσαι. Μπορείς να βάλεις μερικές καλύτερες φώτο από τα ψάρια για να τα πούμε αναλυτικά για την ψαροσύνθεση; Παράθεση:
Για το μέγεθος του ενυδρείου έχεις αρκετή ιχθυοφόρτιση. Μιας και δεν μπορείς να μετράς αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά αξιόπιστα και καθημερινά για να δεις αν το φίλτρο σου έχει στρώσει και η βιολογία του μπορεί να υποστηρίξει τις ρουτίνες σου στη θέση σου θα τάιζα μέρα παρά μέρα και θα έκανα αλλαγές καθημερινές. Όλα αυτά τα ζουμιά τι τα θες; Μεμονωμένα μπορείς να ξέρεις τι κάνουν αλλά οι χημικές αντιδράσεις που κάνουν μεταξύ τους ... Το seachem prime είναι η μόνη ρουτίνα που θα κράταγα και μάλιστα θα έβαζα διπλή ποσότητα από αυτή που αναφέρει στις οδηγίες τώρα στην αρχή με τις αλλαγές νερού. |
|
|||||
|
|||||
![]() Παράθεση:
τα ψαράκια είναι 2 labidochromis hongi m+f 6 και 4cm 3 labidochromis caeruleus m+2 f 6 4 και 3,5 cm 2 achey yellow tail m+f 5 και 4 cm 1 pseudotropheus zebra red top f 3 cm 2 pseudotropheus που δεν θυμάμαι 3cm Παράθεση:
Παράθεση:
θα βάλω και τις βιταμίνες μέχρι να τελειώσουν και θα τις σταματήσω. Το blackwater για λόγους αισθητικής πιο πολύ. Νομίζω ότι μου τονίζει το χρώμα των ψαριών. ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() Θα συνεχίσω να μετράω καθημερινά και αν δω νιτρικά ή αμμωνία θα κάνω αλλαγή και θα βάλω το εξωτερικό, δεν νομίζω να έχω θέμα πάντως γιατί το ίδιο ενυδρείο δούλευε με τα ίδια φίλτρα με 3 ζευγάρια ενήλικα και κάμποσα μωρά
Για οτιδήποτε είναι γραμμένο πάνω από αυτή τη γραμμή ουδεμιά ευθύνη φέρω. ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dashmod : 03-01-17 στις 18:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Dashmod's 125lt | dashmod | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 18 | 05-01-17 03:31 |
Κοινωνικο 125lt | twenty | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 22-05-13 16:37 |
Κοινωνικο 125lt | Grigoris13 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 6 | 16-04-13 19:10 |
Log Thread: Malawi Lover's 125lt | Malawi Lover | Malawi | 1 | 24-09-12 15:35 |
Σχετικά με το υποστρωμα σε φυτεμένο 125lt | gfdimopo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 27-10-07 03:23 |